Perussuomalaiset

Niko Aleksanteri Kauko

Postin tapauksesta

Kun tarkastelemme parhaillaan tulenarassa tilanteessa olevaa Postin tapausta, jossa Posti pyrkii joko murtamaan työntekijöidensa nykyisen työehtosopimuksen tuomalla tilalle uuden itse valitsemansa työehtosopimuksen, joka on työntekijöille radikaalisti huonompi, taikka oleellisesti heikentämään nykyistä työehtosopimusta, on mentävä itse asian ytimeen ja alkusyyhyn asti. 

Jo ennestään pienipalkkaisten työntekijöiden kannalta tässä on kyseessä tietenkin katastrofi vailla vertaansa. Kun heidän pienistä tuloistaan ollaan Postin yksipuolisella ilmoituksella leikkaamassa ankaralla kädellä, samalla pidentäen työaikaa ja heikentäen muitakin etuja, niin nämä työntekijät ovat joutuneet ns. selkä seinää vasten eli täysin kohtuuttomaan tilanteeseen.

Kuten jokainen varmasti ymmärtää, niin pienituloinen ihminen on todellisessa umpikujassa, jos hänen tulojaan yhtäkkiä leikataan tällä tavalla, sen pitäisi kai olla sanomattakin selvää. 

Tämä surkea kohtalo tulee valitettavasti olemaan tulevaisuudessa yhä useamman alan työntekijöiden ja suomalaisen kohtalo, kuten tämän artikkelin aikana selviää.

Postin kannalta tässä kyse on taas sen oman ilmoituksen mukaan kilpailutilanteeseen sopeutumisella ja siksi se haluaa työntekijöiltä ”joustavuutta” mikä siis tässäkin tapauksessa tarkoittaa palkansaajalle rajua elintason ja elämänlaadun laskua, kun palkkaa pienennetään ja työaikaa pidennetään sekä muitakin etuja heikennetään.

Mutta mikä on siis perimmäinen syy tähän tilanteeseen? Meillähän oli Suomessa ennen Postin monopoli, joka pystyi suoriutumaan kaikista tehtävistään koko maassa erinomaisesti ja samanaikaisesti Posti kohteli työntekijöitään kunnolla. Mikä muutti tilanteen?

Elefantti huoneessa

Koko tämän tilanteen alkusyy ja samalla iso elefantti huoneessa, jota kukaan ei ole tässä huomaavinaan, on EU-jäsenyyden mukanaan tuoma EU:n ”vapaaseen kilpailuun” perustuva talousjärjestelmä, jonka tuhoisista seurauksista suomalaisille EU:n kannattajat eivät halua puhuttuvan. Kilpailun avauduttua esim. Postin suhteen meillä on jäljellä monioireinen valtion kriisiyhtiö, joka on otsikoissa jatkuvasti.

Kuten monet muistavat, EU:n talousjärjestelmän mukanaan tuoman ”vapaan kilpailun” piti sen kannattajien mukaan nostaa suomalaisten elintasoa sekä parantaa, tehostaa ja halventaa palveluja alalla kuin alalla, kunhan Suomen talous vain ensin avattaisiin ulkomaisille yhtiöille ja ulkomaiselle pääomalle sekä vierastyövoimalle.

Mutta mitä me suomalaiset arkipäiväisessä elämässämme tosiasiassa näemme tämän EU:n taloudellisen systeemin aiheuttavan yhä useammalle? Ensinnäkin on nähtävä metsä puilta, jotta tilannekuva siitä mitä yhteiskunnassamme tapahtuu on oikea.

On tärkeä ymmärtää, että tässä Postin tapauksessa kyse ei ole yksittäistapauksesta, joina nämä vaadittavat ”joustot” aina pyritään tapaus kerrallaan esittämään, vaan EU:n talousjärjestelmän aiheuttamasta yhä yleistyväksi käyvästä ilmiöstä, jolla Suomen keskiluokkaa painetaan vauhdilla takaisin köyhälistöksi ja oikeudettomaksi työväenluokaksi, joka kutsutaan surkein eduin töihin vain silloin kun järjestelmä häntä sattuu tarvitsemaan.

”Uusiin markkinaoloihin sopeutumista” ja ”joustoja”, joita yhtiöt työtekijöiltä jatkuvasti vaativat, tarkoittavat selkokielellä työntekijöille köyhtymistä, omista eduista ja omista oikeuksista luopumista, siis elämänlaadun pysyvää laskua. 

”Vapaa kilpailu” lyö yhä useamman suomalaisen polvilleen

Eli tosiasiassa ”vapaa kilpailu”, jonka EU:n kannattajat lupailivat nostavan suomalaisten elintasoa ja vaurastuttavan Suomea, lyö tavallisen suomalaisen polvilleen ja heikentää hänen elintasoaan ja elämänlaatuaan kovalla tahdilla. 

Suomen markkinoita vallataan ulkomaisen suurpääoman voimin ala toisensa jälkeen ja sen myötä vastaavia yksipuolisia työehtosopimuksien heikennyksiä ja vaihdoksia on luvassa yhä useammalle alalle. Esimerkiksi paisuvien kustannusten kanssa kamppailevan SOTE-palveluiden piirissä tämä on nykysysteemin jatkuessa odotettavissa enemmänkin ennemmin kuin myöhemmin.

Palvelujen saanti Suomessa vaikeutuu, niiden laatu heikkenee, ne kallistuvat jatkuvasti ja näin suomalaisten rahoja kupataan yhä ahnaammin kansainvälisten suuryritysten ja pääomasijoittajien toimesta ulos Suomesta EU:n ja ”vapaan kilpailun” nimissä ja mahdollistamana.

Ja on siis muistettava, että nämä jatkuvat ”joustojen” vaatimiset eivät ole ykstittäistapauksia niin kuin ne pyritään esittämään vaan EU:n taloudellisen systeemin pakottamaa vääjäämätöntä tavallisen ihmisen etujen polkemista.

Ajan kuvaan kuuluu myös se, että ammattiliitot pyritään esittämään huonossa valossa ja menneisyyden jäänteinä, vaikka tosiassa työntekijöiden oikeuksia purkamalla yhteiskuntaa viedään takaisin tavalliselle ihmiselle synkkään menneisyyteen, jossa oli rikas yläluokka ja lähes oikeudeton toimeentulon rajamailla elävä työväestö.  

Samoin suomalaiset työntekijät pyritään leimaamaan sosiaaliturvaa hyväksikäyttäviksi laiskoiksi vätyksiksi, jotka eivät ole kiinnostuneet työnteosta ja työntekijöiden omien etujen ajaminen ja puolustaminen esitetään vanhoillisena riidanhaastamisena yms. Tämä on osa koneiston luomaa painetta, jolla yhteiskuntaa muutetaan EU:n talousjärjestelmän siltä vaatimaan muottiin.

Eliitin eduista pidetään huolta

Samaan aikaan EU-aikana johtajille maksetaan satumaisia palkkoja kun he syöttävät tavallisille suomalaisille karvasta kalkkia, koska EU:n järjestelmän on säilytettävä eliitin tuki itsellään. Onkin luotu täysin kohtuuttomia korvauksia likaisesta työstään saava rälssi, joka tukee varauksetta EU:n järjestelmää, vaikka se on pääosalle Suomen kansasta vahingollinen ja laskee sen elintasoa ja elämänlaatua.

Tämä Suomen eduille vahingollinen järjestelmä säilyttää tukensa palkitsemalla työntekijöitä irtisanovat ja heidän oikeuksiansa heikentävät johtajat avokätisesti ja syöttämällä suomalaisille tiedotusvälineiden kautta jatkuvaa aivopesua ja propagandaa siitä, että EU-jäsenyys on muka hyödyllinen ja ainut vaihtoehto suomalaisille.

Herätystä kaivataan

Suomalaisten tulisi laajemmin herätä siihen mitä maassamme todella tapahtuu ja miettiä sitä, että olemmeko valmiita maksamaan yhä kovempaa hintaa ja oman elintason laskua siitä, että eliitti vei meidät Euroopan Unioniin.

”Vapaan kilpailunhan” piti vaurastuttaa eikä raunioittaa tätä maata. Näin ainakin satuiltiin Suomen kansalle, jotta se saatiin tukemaan EU:hun liittymistä, josta se maksaa päivä päivältä kovenevaa hintaa.

Niko Aleksanteri Kauko
Perussuomalaiset

Osallistu keskusteluun!


14 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Maailma muuttuu, ei sille mitään voi. On painunut SDP:n kannatuskin.
Jos nyt katsoo asiaa ihan realistisesti, niin ihan saman tilanteen kokivat jo vuosia sitten Postin virkailijat ja monet, monet Pankkivirkailijat. Tarve hommille loppuu tai vähenee oleellisesti. Näin se vaan menee, ikävä kyllä.
Tietysti asiaan voi saada lievennystä tukemalla toimintoja. Olemme kuitenkin jo kaulaamme myöten erilaisten tukien maksajia. Maksamme mm. 600miljoonaa €/vuosi tukemalla muita EU-maita Koheesiorahastojen muodossa. Ahdasmielinen tietysti tukisi mieluimmin oman maan kansalaisia, mutta olemme valinneet toisin. Nykyisten Päättäjiemme ”arvopohja” antaa tukea mieluimmin muille, aina Afrikkaa myöten. Mitä lie miljardin verran?
Ikävintähän, että se ei ole tilapäistä, vaan jatkuvaa lypsämistä. Näinhän se on, kyllä autettavia riittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Nimenomaan, maailma muuttuu ja sen piti muuttua EU-jäsenyyden myötä parempaan suuntaan. Ja yhä useammalla ja useammalla suomalaisella maailma menee huonompaan suuntaan.
Ja mitä tulee SDP:n kannatukseen, niin varmasti suurin syy sen heikentymiseen on ollut se, että se on hylännyt ne prinsiipit ja periaatteet, joiden varaan se on joskus rakennettu. SDP:n kannattajat ja taustavoimat, vaikka sitkeästi ja toiveikkaasti ovatkin puoluetta vaali toisensa perään äänestäneet, ovat viimein heräämässä siihen, että SDP ei aja eikä pitkään aikaan ole ajanut heidän etujaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
Hämmentynyt
#2

Tämäkin asia saatiin näppärästi EU:n syyksi, voi jestas sentään! Perussuomalaiset ovat ilmoittaneet olevansa yrittäjien ja duunareiden puolue ja nyt itketään kun postilla ei olekaan enää monopolia. Jossain toisessa asiassa itketään kilpailun puuttumista ja tuomitaan monopolit. EU on ollut menestystarina, niin Suomelle kuin lähes kaikille muillekin siihen kuuluville! Sääli että te persut ette tajua sitä, vaan haluatte kehityksen pysähtyvän ja oravannahat takaisin! Mitä taas Postiin tulee, niin paremmalla johtamisella ja töiden organisoinnin parantamisella päästäisiin tuohon haluttuun tulokseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rasisti
Hämmentynyt
#9

Kyllä tietyt alat kuuluisivat valtion monopoleihin mm. sähköverkot, raideliikenne, tieverkot, energia, Alko yms.

Postin tapauksessa monopoliasema takaa hyvät työolot duunareille, että kyllähän tässäkin persut ajaa duunarin asiaa. Mitä tekee omistajaohjauksesta vastaava ”duunaripuolueen” ministeri?

”Köyhyys on Suomessa kasvussa ja vaikeat ajat edessä”

https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/K%C3%B6yhyys-on-Suomessa-kasvussa-ja-vaikeat-ajat-edess%C3%A4/1312586

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tarkkailija
Vihainen
#3

Todellisuudessa EU:n ”vapaaseen kilpailuun” perustuva talousjärjestelmä ei perustukkaan todelliseen vapaaseen kilpailuun, vaan monopoleihin. Kun julkisten palveluiden hoito annetaan monopolien hoidettavaksi, jälki ei voi olla muuta kuin katastrofaalinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#4

Maailma muuttuu…Tavara tilataan entistä enemmän verkosta varsinkin toiselta puolen maailmaa Kiinasta ,jos Posti ei sopeudu muutokseen joku muu tulee tilalle ja vie työt ja rahat.
Posti tarjoaa nyt muille tilaisuutta olemalla lakossa !
Tämä on nyt huippu tilaiusuus kaikille muille ,tämä lakko tulee aiheuttamaan satojen henkilöjen irtisanomiset postissa !

Suomessa oli verkkokaupan uranuurtaja Kalle-Anttila joka meni konkurssiin kun se ei sopeutunut internetin mukana tuomaan muutokseen. Postille on käymässä samoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#7

Posti on menettänyt jo paljon asiakkaita tämän viikon aikana. Alkuviikosta oli postilaatikolla hiljaista mutta nyt tulee jo mainoksia joita Posti on ennen kuljettanut entiseen malliin uusien toimijoiden hoitamana.
On Päivänselvää että asiakaat ei hyväksy sitä että Posti häiritsee niiden liiketoimintaa vuoden vilkkaimpana aikana !

Tämä oli tahallinen teko Postin ammattiyhdistykseltä ja sen pääluotamusmieheltä (Naiselta)

On päivänselvää että irtisanomisiin johtavat Yt neuvottelut alkaa heti Joulun jälkeisellä viikolla

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#5

Eliitin eduista pidetään huolta

Samaan aikaan EU-aikana johtajille maksetaan satumaisia palkkoja kun he syöttävät tavallisille suomalaisille karvasta kalkkia, koska EU:n järjestelmän on säilytettävä eliitin

PERSUJEN ON VAADITTAVA ELINKAUTISIA TUOMIOITA EU- TROLLEILLE !

Siis näille Kataisille ja Urpilaisille ja kumppaneille jotka tuhoaa tämän maan taloutta turvallisuutta ja velkaannutytaa tämän maan omien Miljoona virkojen takia !!!!

Nykyisen lain voimalla ne jo voidaan tuomita maan petturuudesta ja törkeästä kavalluksesta ja petooksesta ja Terrorismin tukemisesta ym.

Ei ole oikein että merkkelin persettää nuollaan kaikin keinoin mm. Terroristeja tänne haalimalla rahaa ympäri maailman jakamalla Trumppia ja Puuttinia ja Kiinan Presitentiä Haukkumalla siis maailman kolmea todellsita johtajaa.
Eu-Trollit on saatava kuriin !
Se on ensimmäinen ehto mm. pakolais politiikan järkeistämioselle

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
Iloinen
#8

Ihaile sinä vaan kaikessa rauhassa noita yksinvaltiaita, maailman demokraattisimmaksi valtioksi julistautuneessa USA:kin on pressalla käsittämättömän paljon valtaa! Vaaralliseksi tuon vallan tekee se, kun pressana on pienen lapsen tasolle jäänyt idiootti! Haluat ilmeisesti suomalaisille oman ”johtajan,” jonka edessä polvistutaan ja ryömitään suuressa pelossa. Onneksi elämme hienossa, sivistyneessä valtiossa, jossa valta on kansan valitsemalla eduskunnalla, on myös hienoa, että kuulumme EU:n suureen perheeseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000