Perussuomalaiset

Minna Reijonen

Lähipalvelutakuu - keskusta sanoi ei, perussuomalaiset kyllä

Jokaisen kuntalaisen kaikki terveydenhuollon asiat siirtyvät kokonaan uuteen hallintoon. Nämä ovat jokaiselle merkittävät vaalit. Kyse on hengestä ja terveydestä. Keskusta vei läpi runnomalla keskeneräisen uudistuksen. Onkin syytä kysyä, kuinka monta kuntaliitosta tulee uudistuksen myötä. Sotehan on jo itsessään valtava kuntaliitoskommuuni. Sotessa kunnan toiminnoista nyt sosiaali-, terveys-, vanhus- ja pelastuspuoli liitetään yhteen.

Pakkokuntaliitokset ja terveysasemaverkostojen harveneminen uhkaavat. Pakkoliitoksien ja kriisikuntien tulemisen nosti esille myös keskustan aikaisempi puoluesihteeri. Eduskunnassa on äänestetty mm. perussuomalaisten esittämästä lähipalvelutakuusta. Keskusta ei kannattanut sotessa lähipalvelutakuuta. Huolestuttavaa.

Keskusta ei myöskään puoltanut, että päätöksentekijöiden alueellinen edustus taattaisiin. Nykyisessä hallinnossa se on taattu. Nyt osa kunnista on vaarassa jäädä täysin kokonaan ilman omaa edustajaa. Huolestuttavaa tämäkin.

Jokaisen on hyvä tietää, että terveysasemien, kuten muidenkin sote-kiinteistöjen käyttötarkoitus on laissa varmistettu vain muutamaksi vuodeksi. Entä sen jälkeen? Montako terveysasemaa on aidosti kymmenen vuoden kuluttua?

Uudistuksen hyvä tarkoitus vaarantui liian hutiloimalla tehdyllä lainsäädännöllä. Uudistus ei lisää tekeviä käsiä. Epäselvää on, missä terveysasemat ja vuodeosastot jatkossa sijaitsevat ja millaisia palveluita tarjotaan. Hienot byrokraattiset hallintosysteemit eivät ole perussuomalaisille tärkeitä, vaan aito arkiasioiden toimivuus. Resursseja sote-palveluihin saisimme, kun ilmastoasioihin otettaisiin järki mukaan ja ulkomaille ei tupruteltaisi niin paljon rahaa. On pakko kysyä, ajaako keskusta enää suomalaisen ja haja-asutusalueen asiaa.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000