Perussuomalaiset

Mikko Hamunen

Tunteella vai tolkulla - auto, puoliso, presidentti?

Tunteistahan presidentinvaalissa oli useimpien äänestäjien kohdalla kysymys. Samalla tavalla kuin tunteet vievät alttarille ja autokauppaan, ratkaistiin myös tulevan presidentin nimi.

Tunneperusteista päätöksentekoa todistaa Lauran vaalikonesuosion ja lopullisen äänimäärän ero. Useiden vaalikoneiden mukaan Laura oli vastaajille ylivoimaisesti suositelluin ehdokas, mutta silti vaalilippuun kirjoitettiin jotain muuta.

Autokaupoissa erehtyminen on inhimillistä, etenkin jos luottaa ”ammattilehtiin”, sillä niissä keskitytään usein epäoleellisiin seikkoihin. Auton ostajista suurin osa on tyytyväisiä valintaansa, mutta avioliitoista yli puolet päätyy eroon, ja eikä yhteen jääneilläkään aina ole niin auvoisaa.

Media pimittäjänä

Miksi kansalaiset eivät sitten luottaneet vaalikoneiden suosituksiin? Suurin syyllinen lienee media, joka ei antanut kansallismielisille ehdokkaille tilaisuutta esitellä ajatuksiaan. Se onnistui edes joten kuten vasta viimeisen viikon aikana. Lauran ja Paavon saamat äänimäärät kasvoivat ennakkoäänestyksen ja vaalipäivän välillä, Lauralla peräti 32 % kun Sauli Niinistöllä laski noin 4 %. Jatkuessaan trendi olisi johtanut toiseen kierrokseen, mutta aika loppui kesken.

Vaalikone osoitti oikeaksi valinnaksi Lauran, mutta median sanoma ei tukenut valintaa. Myös presidentinvaalipaneelit olivat enimmäkseen valepaneeleita, eivätkä antaneet äänestäjille tukea päätöksentekoon; valinta jäi tunteen varaan – siksi numero 8 oli yksinäisen romuautoilijan lisäksi monen muunkin valinta.

Aiheesta lisää videossa:

Vaalit 2018: vanhamedia onnistui – aika loppui kesken

Vanhempi video:

Laura vai Sauli – kenelle Suomi kuuluu?

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Äänestäjä
Iloinen
#1

Minä käytin päätöksenteossa vaalikonetta ja omaa harkintaa. Kummatkin näistä päätyivät Sauli Niinistöön. Kerron miksi. Äänestin aikoinaan EU:iin liittymisen puolesta ja olen siitä päätöksestä todella tyytyväinen. Halusin, että tämä linja jatkuu ja silloin muutama ehdokas tippui alkukarsinnassa.
Tämän jälkeen mietin turvallisuusasioita ja olen tullut siihen tulokseen, että voisimme hakea Naton jäsenyyttä, jos ympärillä tilanne kovasti muuttuu. Tämäkin tiputti pois muutaman kandin. Lisäksi toivoin pressan olevan markkinatalouden vankkumaton kannattaja ja tämä taas vei pohjan pois muutamalta. Kokemus ulkopolitiikasta, kielitaito, henkilökohtaiset ominaisuudet jo tehty työ.. ei jäänyt vaihtoehtoja, kuin Sauli. Piste!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Suomessa saa äänestää ketä haluaa ilman perusteluja. Itse äänestin ehdokasta joka edustaa samoja arvoja kuin minäkin. Äänestin EU liittymistä vastaan eikä ole tarvinnut kantaa muuttaa. Kansa äänesti luullakseni Haaviston pelossa varmuuden vuoksi Niinistöä. Olin vaalitoimitsijana ja äänestäjien ikäjakauma korreloi hyvin Niinistön saaman äänimäärän kanssa. Suurinosa äänestäjistä oli vanhoja, keski-ikäisiä oli myös paljon mutta nuoria oli todella vähän. Tämä näkyi selvästi myös tuloksissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Työmies
#2

Moni yllättyi kun vaalikoneen mukaan sai Lauran sopivimmaksi ja ihmetteli miten voi ”rasistia” äänestää?
Ja jätti äänestämättä.
Valtamedia on EU:n, Euron ja matutuksen kannalla ja sen kyllä huomaa.
Eu- kriittiset leimataan Putinisteiksi,
Markasta haaveilijat Impivaaralaisiksi ja matutuksen vastustajat rasisteiksi ja natseiksi.
Mediamyllytys ja propaganda on niin massiivista että tavallinen kansalainen sen helposti uskoo.
Toisinajattelijoista on tehty niin pohjasakkaa ettei moni edes tahdo uskoa selviä faktoja jos niitä kertoo Perussuomalainen.
Toivottavasti puolueen aktiiveiksi ja ehdokkaiksi tulee mahdollisimman paljon lukenutta väkeä, tohtoreita, ekonomisteja yms.
Meitä ”duunareita” ei oikein uskota vaikka olisimme oikeasti älykkäitäkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

suominen
#3

Ei oikein hyvä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000