Perussuomalaiset

Mikael Miikkola

Voidaanko vielä velkaantua?

Mielipidemittauksen mukaan suomalaisia huolettaa eniten valtion talouden tila.

Velkamme on yli 130 miljardia – 23 000€ jokainen. ”Järkevät” ovat huolissaan sen kasvusta.

Avokätinen elvytys johtaa hintojen nousuun. Kun korot nousevat ja valtion tulot pienenevät, on velkataakka riski.

Kun Aleksanteri I myönsi autonomian aloitimme puhtaalta pöydältä. Itsenäisyyden alkuvuosina USA:n myöntämistä lainoista ainoana Euroopan valtiona maksoimme ne takaisin. Sotakorvaukset kuittasimme tavaroina. Ei ole ihme, että velka on Mörkö.

Kalevalassa velanottoa on suitsittu limiiteillä (Turun pormestarisopimus) sekä kehysbudjetein. Mutta yhden velka on toisen varallisuutta.Tileillämme huilii liki 300 miljardia.

Otamme lainaa talouskasvuun tai budjettialijäämän paikkaamiseksi. Velalla investointi on OK, kun se tuottaa pysyviä työpaikkoja ja verotuloja. Mutta myös rengin pitää vaurastua.

Vain liikkuva raha hyödyttää kansantaloutta. Velaksi ei voi elää!

Vaalipuhe velasta vaikuttaa myös äänestyskäyttäytymiseen. Maamoni iskosti, että velkaantuminen oli moraalitonta. Syömme lastemme pöydästä.

Ekonomistit arvioivat viime kolmesta talouskriisistä seitsemän oikein. Olisiko niistä selvitty paremmin, jos olisi otettu velkaa ja luotu työpaikkoja? Elvytetty rohkeasti.

Nyt käsitys velasta heittää häränpyllyä. Ei ole huolta niin kauan kuin talouden kasvuprosentti on suurempi kuin velkojen korot. Suomen kannattaa muka ottaa nyt maksimaalisesti velkaa ja rakentaa sillä tuottavia hankkeita.

Tulisi seurata vaihtotasetta. Kun se on vatupassissa tai ylijäämäinen, niin velkakin on hanskassa.

Kun otamme velkaa ja rakennamme kouluja, liikuntahalleja sekä muuta infraa, eikö niistä ole hyötyä lastenlapsillemmekin?

Keskuspankit tekevät ”vedestä viiniä”. Kuntarahoitus suoltaa kaupungeille ja kunnille liki nollakorkoista lainaa. Tuntuu kuin ne kilpailisivat siitä? Viime kädessä se on yhteisvastuullista! Eurooppalaisittainkin.

Kohta soteuudistuksessa kuntien verotulot pienenevät noin 5,6 prosenttiin. Sillä ei pyöritetä Turkua ja tehdä jätti-investointeja. Olemme valtion tukien ja lainoijen liekassa.

Entä kun rahan painaminen loppuu? Jo 1% koronnousu on miljardin heikennys kukkaroon.

Palveluiden rahoittaminen on jo ongelma. Entä jos luottoluokituksemme arvio heikkenee ja lainan hinta nousee? Puskureitakin olisi hyvä olla. Siksi inflaatiota torjutaan.

Maksamme velkojamme ottamalla uutta valkaa. Omin voimin se olisi mahdollista optimoimalla veroprosentteja. Työn verotusta olisi kevennettävä kokonaisveroastetta nostamatta. Nyt yritykset keskittyvät leikkaamiseen, eivät investointeihin. Työn kustannukset ovat liian korkeat.

Hyvinvointi syntyy työstä. Sen määrän lisääminen on ratkaisu. Tuottavuutta parannetaan kilpailijamaissammekin. Jokaisen tulee kantaa oma vastuunsa tekemällä parhaansa ja maksamalla veroja. Ikääntyvä Kalevala ei kestä pummilla matkustavia.

On siirryttävä yhteisöllisyyteen. Kaikki työ on merkityksellistä ja sitä vahvistetaan hyvällä johtamisella sekä kaikenlaisen työn arvostuksella.

Velkakattoon ei ole tieteellistä vastausta. Kyse on arvoista. Jälkiviisaus auttaa vain tuleviin päätöksiin. Paremman talouden ratkaisut ovat nyt poliitikkojen käsissä.

Mikael Miikkola

Turun valtuuston varapuheenjohtaja

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Mikael , emme voi enään velkaantua , jos pyrimme pitämään ohjakset , omissa käsissämme !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Wakaa Wanha Miikkola
Iloinen
#2

Piti lukea oikein kaksi kertaa, että noinhan nämä asiat todellakin tuppaavat nykyaikana olemaan. Vaikka itsellä vielä muutama vuosi eläkkeeseen niin pelko sen leikkaamisesta nostaa päätään.
Lähtihän osan julkisen sektorin kesälomarahoistakin 30% yhdessä kokouksessa, hupsista vaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Varttuneessa vara parempi!
Iloinen
#3

Varmaan lukijat huomasitte, että Mikael kantaa yhtä paljon huolta lastemme tulevaisuudesta kuin vanhusten ja eläkeläistenkin.
Varsinais-Suomalaiset ikääntyneet ottakaa ihmeessä Mikaelista lipunkantajanne ja huomaatte olevanne varmoissa ja huolehtivissa käsissä. Ikäihmisille ei ole profiloitunut nykymenossa puolustajaa, tehkää Mikaelista sellainen. Kannattaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Terveisin MM:n tukija
Iloinen
#6

Mikael on ehdolla aluevaaleissa eikä ole lähtenyt mukaan huvikseen. Tuo mies tietää mitä tekee ja tekee mihin tarttuu.
Jaksakaa vielä kerran ikäihmiset, eläkeläiset ja vanhukset vääntäytyä vaaliuurnille ja äänestää yli puoluerajoin loppuelämänne hyvinvoinnista!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Mistä raha tulee SDP:n vaalikanppanjaan?

UUTISETPOLITIIKKA
IL-selvitys: Nasima Razmyarille vaalirahaa antanut mökkiyhdistys on elänyt julkisten tukien varassa
Työläisnuorten tuki ry salaa vuosikertomuksensa ja tilinpäätöksensä. Iltalehti selvitti, että yhdistyksen varat ovat valtaosaltaan peräisin julkisista tuista.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/64226c87-ef03-457f-b24b-ed77cf2629b1

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Pitää kysyä, mitkä ovat vihreiden ja vassareiden ja myös demareiden perimmäiset tavoitteet?

Vassarit ainakin nähdäkseni pyrkivät kapitalistisen järjestelmän, siis myös suomalaisen järjestelmän, kaatamiseen tavoitteena sosialistinen järjestelmä (mikä se sitten lieneekään, Kiinan tai Kuuban systeemi???)
Tähän valtion velkaantuminen sopii hyvin. Valtiokin voi romahtaa.

Vihreiden tavoitteet muistuttavat ajoittain selvästi anarkistien tavoitteita: maailma ilman rajoja, maailma ilman kansallisvaltioita, maailma ilman uskontoja = islamia ei pidetä uskontona. Aika samansuuntaisia ajatuksia paljolti kuin vassareilla. Velkautuminen sopii hyvin suunnitelmiin.

Demareiden tavoitteet on hämärretty, mutta onhan siellä takana vanhat tavoitteet: kaikki maailman proletariaatit yhteen eli kansallisvaltiot kuoleentuu tässäkin pelissä. Velkaa voi ottaa niin kauan kuin joku sitä myöntää.

Kepu on ihan tuuliajolla ja muiden ohjailtavissa. Ikävä juttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000