Perussuomalaiset

Mikael Miikkola

Katselmus ”konehuoneessamme”

Yhteiskunta saa käyttövoimansa työstä. Raha on pakattua työtä. Ilman niitä voi tulla nälkä. Työttömyys on henkisesti sekä fyysisesti verrattavissa jopa puolison kuolemaan.

HS mielipidekirjoitus oli puhutteleva: ”Olen 55-vuotias mies, jonka työura on alkanut paperitehtaalta pakkaamosta, minkä jälkeen tein tarjoilijan, tuotepäällikön, konsultin, myyntijohtajan, toimitusjohtajan ja viimeksi head hunterin töitä ennen kuin jäin työttömäksi. Kaikki tämä siis opiskelujen ohessa ja jälkeen. Olisin valmis ottamaan vastaan minkä tahansa työn…”

Kapitalismismi elää kaupasta. Yrityksillä pitää olla asiakkaita, jotta ne kannattavat ja tarjoavat työtä. Firma työllistää vain kun sen on pakko. Saada lisäarvoa! Juoksumatto on säädetty nopealle.

Työn kannattavuus syntyy ideoista sekä brändeistä. Mekaaninen toiminta korvataan automatiikalla, robotiikalla sekä tekoälyllä. Muutos on verrattavissa höyrykoneen keksimiseen.

Tulevaisuuden tehtaassa koira vahtinee portilla ettei laitteita tärvellä. Ihmisen tehtävänä on huolehtia koiran ruokinnasta? Työtä piisaa, mutta se muuntuu.

Kalevalassa ei ole itsenäistä rahapolitiikkaa eikä tarpeeksi tuotannontekijöitä. Sisäisen devalvoinnin mahdollisuudetkin ovat rajoitetut. Olemme pinteessä!

Tärkeimmät raaka-aineeneemme ovat puu ja pää. Siksi kykenemme tehokkaimmin suitsimaan surkeata velkasuhdettamme tuottavuutta lisäämällä.

Muinoin Laivastonkoulun johtaja kannusti konelinjan kouluttajia:”Oppi on mennyt perille, kun oppilaat osaavat kirjoittaa mootorin kahdella t:llä.” Nykyään ”konehuoneessa” vaaditaan korkeakoulutus.

Suomessa koulutuspolku on oivallinen ja ainutlaatuinen. Se rakennetaan kunkin omaan osaamiseen perustuen. Eikä sulje opiskelijan mahdollisuutta edetä korkeakoulutukseen. Ammatillisen koulutuksen ohessa on mahdollista myös nostaa koulutustasoa sekä kehittää osaamista ja vahvistaa otetta työelämässä. Se on vain ryhtymistä!

Kaikki tykkäävät ”Robin Hoodista.” Mutta nyt ”Kela’lla” on liian monta nänniä. Julkista rahaa ei ole olemassa . On vain veronmaksajien rahaa . Siksi niukentuvissa puitteissa joudumme investoimaan ja kohdentamaan asioihin, jotka takaavat kelpo tuottavuuden. Siten voimme saavuttaa tavoitteemme.

Itse kunkin on oltava kyllin älykäs kuvittelemaan ja riittävän rohkea kokeilemaan!

Mikael Miikkola

Turun valtuuston vpj (ps)

Osallistu keskusteluun!


21 kommenttia
Nimetön
#1

Rahaa, sitä pakattua työtä, kuluu koko ajan lisää, eli ilman kiertävää rahaa, joka tekee maailmanlaajuista liikettä, emme tule toimeen. Ilman vientikauppaa elämme pian vaihdantataloudessa, jos tuo sana nyt sopii. Tuossa palvelemme toisiamme, oravannahkaa ja kalaa vaihdetaan tarpeellisiin hyödykkeisiin, revitään luonnosta ravintomme ja tarpeemme, kuten valaanrasvalla valaistaan kadut ja majamme. Vientituloilla sen sijaan, ostamme maailmalta sellaista, jota ei maassamme kannata tehdä, pienten teollisuussarjojen takia, toki putkiradioita voisimme tehdä vanhaan malliin itsekin, mutta jo matkapuhelimien valmistus vaikka vientiin ei tunnu kiinnostavan ketään, ja vaikka kiinnostaisikin, se tehdas myytäisiin pian kilpailijoille hyvään hintaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Näin on, kun investointivaraukset verotuksessa aikoinaan poistettiin, investoinnit tarpeelliseen teollisuuslaitoksiin ja maailmanmarkkinat kestävään kilpailukykyä parantavaan automaatioon lakkasi. Raketin lailla kiristyvät verokiima lopetti maamme teollisen kehityksen jatkuvasti kiristyvään maailmankauppaan. Viron veromalli toimiikin hyvin, ja toimii puskurina, ei tuhlata voimavaroja joutavaan, seurataan kehitystä, -suuntia ja jopa koulutus tulisi suunnata teollisuuden automaation kehitys ohjurina, jossa maailmankauppa ja tarpeet olisi veturina. Ilman vientiä meiltä loppuu työpaikat ja velkareki perässä tulee liian raskaaksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Suurin riskimme lienee tällä hetkellä ajautua EU:n liittovaltioksi, jossa määräysvalta olisi EU:n parlamentilla. Tälläkin hetkellä EU on tuhoamassa toimivan pullonpalautusjärjestelmän, mikä tarkoittaa pullojen pesua, sen sijaan että kertakäyttöpullot kierrätetään uusiutuvaksi raaka-aineeksi. Tuo tietäisi miljardi-investointeja toimivaan järjestelmään. Pullojen pesu olisi mahdollista maissa, jossa vettä riittää, mutta ei niinkään eteläisissä valtioissa, jossa vettä ei riitä edes edes perunoiden kasteluun, vaan peltoviljely perustuu myrk. jäteveden kierrätykseen, ja taudit leviää. Tuon lisäksi vesikalusteissa on liikaa lyijyä, ja ne pitäisi vaihtaa, alumiinipronssiksi vai miksi? Alumiinin myrkyllisyys tunnetaan, se kun läpäisee aivojen veriesteen ja aiheuttaa ongelmallisia terveyshaittoja. Sen sijaan normaali valumessinki sisältää varsin vähän lyijyä, joskin tuo on messingin työstöominaisuuksien vuoksi. Toista se oli lyijyn kanssa Rooman valtakunnan aikoina, putkistot puhdasta lyijyä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rabbe
Vihainen
#11

JO RIITTÄÄ SUOMEN KANSAN RIISTO ULKOMAALAISTEN TOIMESTA!

KANSALLISTAKAA SIKSI SÄHKÖVERKOT, VOIMALAITOKSET JA MUUTKIN LUONNOLLISET MONOPOLIT JA LUONNONVARAT TAKAISIN SUOMEN KANSALLE ELI VALTIOLLE. PALAUTTAKAA KAIKKI PAKOLAISET JA SOSIAALITURVAAMME ANASTAVAT KAKSOISKANSALAISET, OMA RAHA, ITSENÄISYYS JA PUOLUEETON, RAUHANTAHTOINEN KOTIMAAMME!

Tarvitsemme kotimaan itsellemme ja lapsillemme myös tulevaisuudessa, eikä sitä saa enää koskaan antaa luovuttaa vieraille saati vieraiden valtojen alaisuuteen. Olemme jo auttaneet riittävästi, maksaneet sairaasti aiemmista tyhmistä päätöksistä, kärsineet ja velkaantuneet liikaa!

EI VOIDA JATKAA ENÄÄ NÄIN. OTETAAN SUOMI TAKAISIN! Se on oikeutemme ja velvollisuutemme sekä menneitä että tulevia sukupolvia kohtaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Ei yritystenkään sentään voi antaa toimi miten tahansa aiheuttaen suurta haittaa koko kansakunnallemme, eikä varsinkaan kääriä valtavia voittoja samaan aikaan, kun on mukamas energiakriisi. Rahat kuuluvat suomalaisille ja kiertoon Suomessa. Ei voittoa ja ilmaista elätystä tavoitteleville ulkomaalaisille kansakuntamme kustannuksella!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Näin on, EU haluaa kurmoottaa Suomen talouden kehitysmaiden tasolle, jotta olisimme liittovaltiokelpoisia ja hyväksyisimme itsemme EU:n palvelusväestöksi. EU kiimaisten on ilmeisen vaikea hyväksyä itsenäisten pienten valtioiden olemassa oloa, jossa takana lienee vain vallanhalun keskittäminen. Ilman pienten maiden keskinäistä tervettä kilpailua tuskin edes pärjäisimme maailmanmarkkinoilla, kun keskitetty päätäntävalta EU:lle johtaa väistämättä suljettuun diktatuuriin, jossa tappiomieliala heikosta pärjäämisestä johtaa sääntelyn edelleen kiristämiseen, vähän kuin Neukkulan tyyliin. Muutos nopeus ratkaisee sen, kuinka sopeudumme ns. keittiöhenkilökunnan ja kartanonherran palvelukseen, jossa nuhteita tulee nykyään joka asiasta, milloin käytetään liikaa metsiä tai lämpöeristykset tulee vaihtaa, tai hanoissa on liikaa lyijyä jne., joskin lyijytöntä metallia, vaikka tompakista tuskin voidaan tehdä vaikka vesihanoja, joskaan pelkät kattilat eivät riitä keittiöissä, vesihanoja on oltava.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Juuri näin, päällimmäisenä ongelmana taitaa olla kommunististen järjestöjen lisääntyminen aiheena olematon ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos, jota mm. maikkari tällä hetkellä mainostaa. Ilmasto totta kai muuttuu jatkuvasti, mutta yritykset siirtää se ihmisen syyksi ovat varsin keinotekoisia, eli pääasia lienee juuri kehitellä uussosialistisia järjestöjä, joilla ei ole mitään ymmärrystä itse ilmastonmuutoksen syistä tai tekniikoista. Esim. Nasan satelliittimittaukset merenpinnan noususta tarkentuvat, mutta ymmärrys lisääntyy myös pohjan vertikaalisista liikkeistä samaan aikaan tarkentuvat, jossa rannikot laskeutuvat mm. isostasian johdosta. Totta kai merenpintakin nousee, mutta sille löytyy luonnollisia selityksiä, kuten kuoren eroosio, joka on luokkaa 946 080 000-1 103 700 000 tonnia maa-ainesta vuositasolla, kun varsinaiset mannerjäätiköt ovat joko sulaneet, tai kestävät jääkaudesta toiseen. Tuossa ei ole huomioitu vielä mannerten kulumista altapäin, joka myös täyttää merialtaita..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Näyttää vähän siltä, että nämä ilmastokiihkoilijat liittyvät tiiviisti uus-natsismiin, eli puhtaasti terrorismiin suuntautuvia ja voimistuvia järjestöjä, joiden tarkkailua olisi lisättävä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmasto-jugend
#17

Näin on, kyse lienee Hitler-jugend ilmiöstä, jossa väen väkisin värvätään tukijoukkoja vähä-älyisistä, joka on edellytys ilmastokiihkoilussa, siis vähä-älyisyys, jossa tieteellä ei ole merkitystä, vain propagandan laadulla ja kiihkolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Olemme jääkauden kynnyksellä, tämä talvi tulee olemaan luokkaa kylmin sitten pienen jääkauden. Tuosta kertoo mm. polaaripyörteen jämähtäminen paikoilleen, joka kertoo itse asiassa magneettikentän, etenkin geomagnetismin asettuminen jossa aktiivikentän voimistuminen estää aurinkotuulen hiukkasten pääsyn pohjoiselle pallonpuoliskolle, eli m-kenttä ohjaa hiukkaset ohi maan. Etelämantereella vastaavasti UV-indeksi pyörii luokassa 14-15, mutta lämpötiloihin (miinus 30-40 C astetta) tuolla ei suinkaan ole merkitystä, ja jäätiköt heijastavat säteilyn avaruuteen. Ns. ilmastotoimet ovat jonnin joutavaa kiihkoa, jolla ei ole mitään merkitystä lämpötiloihin, eli ”jääpallo” on yhtä mahdollista kuin ilmaston lämpeneminenkin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#18

Näin, rauhallisella polar vorteksilla ja mm. Tyynenmeren tulirenkaan maanjäristyksillä on yhteyttä keskenään, jossa lähinnä maapallon ytimen takertelu tai liike häiritsee magneettikentän toimintaa (aurinkotuulen tuoma plasma hidastaa (jarruttaa)planetaarista ilmakehän kiertoliikettä, erityisesti vahvemman m-kentän alueella), josta taas muodostuu herkästi multipolisia silmukoita, josta taas usein massiivisia matalapaine/korkeapaine vaihteluita pinnan alueella. Merialueilla matalapaineet haihduttavat vettä ilmakehään, joka on elämää ylläpitävä maapallon yksi niistä monista ominaisuuksista. Ihmisen aiheuttamaa ei oikeastaan ole muu, kuin ympäristönsä saastuttaminen, ei mitään tekemistä globaalissa ilmastossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Unelmahöttö ja miljardit
#19

Vihreän vedyn investoinnit kymmeniä, satoja, jopa tuhansia miljardeja. Enää puuttuu rahoittajat. Mustaa vetyä puoleen hintaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Juuri näin, vedyn värillä ei ole väliä, edullisimmin sitä saadaan vaikka kivihiilestä, josta saadaan sivuvirtoina välttämätöntä hiilidioksidia kasvihuoneiden tarpeisiin, kuten vaikka sammutinteollisuudelle raaka-aineeksi. Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden alentaminen johtaa nälkäsotiin. Tuo yhdessä ilmaston kylmenemisen seurauksena tuhoaa ihmiskunnan, jos ei muuten niin ydinsotien kautta, kun ravinto uhkaa loppua ja taistellaan viimeisistä viljelyskelpoisista maaneliöistä, vaikkakin loppuajan ihmiset saattavat elää luolissaan sieniviljelmien avulla, kun maaperä on liian radioaktiivista edes lyhyt aikaiseen oleskeluun. Tiiviit metrotunnelit voitaneen valjastaa sieniviljelyyn, kun tuolla hengitysilman tuottama hiilidioksidipitoisuus kasvaa riittävän suureksi, tarvitaan vain valoa, ja sitähän saadaan aurinkovoimalla, lämmitystä tunneleissä toimii ihmislämmöllä, yksi ihminen tuottaa lämpöä noin 150 watin teholla, ja happea saadaan kasvillisuuden avulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Polar vorteksin akselin pää tuntuu jämähtäneen pohjoisessa nollapisteeseen noin 83,77 N 95,85 E ja vain lievää värähtelyä, hajoaminen vasta keväällä. Siperian pakkaset noin kolmen miljoonan neliökilometrin alueella miinus 25-40 C astetta. Roudan sulamisesta ei pelkoa ainakaan talven aikana. Muinaisten supertulivuorien saumojen lämpötiloista ei ole tietoa, magmat suhteellisen korkealla, joka estää roudan painumisen syvemmälle, josko koskaan ovat korkeammalla olleetkaan syvemmällä kuoren jatkuvasta liikkeestä johtuen. Roudan sulaminen sulaminen ei johdu ilmaston lämpenemisestä, vaan merenpinnan korkeuden vaihteluista jää/lämpökausien välisenä aikoina, jolloin merenpinnan korkeuden vaihteluväli voi olla luokkaa 130 000 mm, josta seuraa myös niitä kuuluisia roudan ”räjähdyksiä” ja kraattereita merenpinnan noustessa jäätyneen tiiviin savipatjan alla, pneumatiikkaa/hydrauliikkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maalainen
Tyytyväinen
#8

Aikoinaan Pernon telakkaa rakentaen 1974-1976 en ymmärtänyt minkä vientiteollisuuden olin pieneltä osaltani tekemässä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pale
Vihainen
#9

Suomi tarvitsee lisää sekä tuotteiden että työvoiman VIENTIÄ!
Ei kummankaan tuontia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yks perussuomalaine
#2

Hyvä kirjoitus!

Oma näkemys velkasuhteeseen. Kuten jokaiselle lienee selvää omassakin taloudenpidossa, niin menoihin on huomattavasti helpompi vaikuttaa kuin tuloihin. Velkasuhdetta ei taiteta tuottavuutta lisäämällä (tätä ei ole juuri tapahtunut viimeiseen 10 vuoteen, miten se voisi lähitulevaisuudessa mihinkään tästä merkittävästi muuttua) vaan erityisesti menoja karsimalla. Toki mahdollinen tuottavuuden kasvu tässä auttaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

WESTFINN
Tyytyväinen
#3

Hyvä kirjoitus! En löytänyt blogista mitään, mikä olisi viitannut tietyn väristen lasien läpi suodatettua!
Löysin kuitenkin globaalin tiimalasin, jonka hiekan ei soisi valuvan hukkaan!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Viherkommunistit sanoo että Rahaa saa velaksi ja töitä ei tarvitse kaikkien tehdä ja että meillä on vartaa elättää kotimaiset sosiaalipummit ja Huumehörhöt ja Homot ja ottaa avosylin vastaan ”paperittomat” rajlla Aliksi ja Ramiksi ristityt pakolaiset (nämä nimet on suosiossa siksi kun ne on oikeita nimiä niin Muslimaissa kuin Suomen almanakassa)
Lisäksi ne sanoo että meillä on varaa sotia ympäri maailman niin Ukrainassa kuin lähettää avustuksia Israeliin ja Gasaan sota hommiin.

Kyllähän Persut tietäää attä Viherkommunistien takia tulee konkurssi tähän maahan !

Nyt pitäisi kysyä kun leikkaukset on vasta alussa että onko oikein että Suomalaisilta leikataan kaikilta ja samaan aikaan täällä on Ulkomaalaiset sosiaali pummit siivellä elämässä ????
Onko oikein vai ei ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#7

Ei ole oikein.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Eddie
#5

Remu Aaltonen lausui kerran jossain mediassa viisaasti vapaasti lainaten että ei me tarvita muita, me voidaan itse tuotaa kaikki se mitä me tarvitsemme.

Eli jos ei ulkomaankauppa vedä, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin alkaa tehdä töitä ja tuottaa itse kaikki ne hyödykkeet joita me päivittäin kulutamme, koska muutoin me vain velkaannumme ulkomaille ja menetämme lopulta ne viimeisetkin siemenperunat niin kuin Kalle Tappinen! Ja edelleen saman menon jatkuessa menetämme lopulta itsenäisyytemme ja koko maamme jalkojemme alta ja meistä tai meidän jälkipolvistamme tulee taas jälleen muiden kansojen orjia.

Näin meidän suomalaisten tulee päättäväisesti tehdä jotta Finlandia hymnimme olisi meidän tulevaisuudessakin totta:

”Sä että karkoitit orjuuden
Ja ettet taipunut sä sorron alle!”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000