Perussuomalaiset

Mika Niikko

Turvapaikkaturismin loppu häämöttää

18 kommenttia

Hallitukselta on odotettu toimenpiteitä siirtolaispolitiikan kiristämiseksi. Perussuomalaiset ovat toistuvasti vaatineet turvapaikanhakijoiden käännyttämistä takaisin, jos he ovat tulleet turvallisen maan kautta Suomeen. Hallitus ei ole päässyt yksimielisyyteen siirtolaisten välittömästä rajalla käännyttämisestä. Nyt solmittu yksimielinen sopimus on viimeistä askelta vaille tätä perussuomalaisten vaatimusta. Hallitus on sopinut tänään pääpiirtein seuraavaa:   

a. Vetovoimatekijöitä leikataan. Suomeen ei ole syytä tulla elintasopakolaisena aidon pakolaisuuden varjolla. Oleskeluluvan saaneiden kohdalla selvitetään sitä, että heille ei kuuluisi identtinen sosiaaliturva muiden Suomessa asuvien kanssa. Turvapaikanhakijan sosiaaliturva tehdään vahvasti vastikkeelliseksi – sitä ei saa ellei osallistu kotouttamistoimenpiteisiin. Rahan sijasta annetaan mahdollisuuksien mukaan ruoka- ja vaatekuponkeja. Perustamme tarvittaessa uusia järjestelykeskuksia sekä majoitamme turvapaikanhakijoita myös teltta- ja konttimajoitukseen

b. Pikakäsittely ja pikapalautukset otetaan käyttöön niille, jotka eivät ilmiselvästi ole turvapaikan tarpeessa. Tämä toimii jo Venäjältä tulleiden siirtolaisten kohdalla, joiden hakemukset käsitellään noin viikon sisällä. Länsirajalta tulleiden käsittelyaika tulee laskemaan kevääseen mennessä kolmeen kuukauteen ja loppukesään mennessä jopa yhteen kuukauteen.

c. Tiukennamme perheenyhdistämisen kriteerejä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin nojalla täysimääräisesti. Edellytyksenä on riittävä toimeentulo ja riippumattomuus sosiaalituista.

d. Hallinto-oikeuden tekemästä kielteisestä turvapaikkapäätöksestä valittava henkilö ei jää valituksen käsittelyajaksi Suomeen, vaan hänet poistetaan maasta HO:n päätöksen mukaisesti, jollei KHO toisin määrää.

e. Törkeisiin rikoksiin syyllistyneiden, rikosten uusijoiden ja yleiselle järjestykselle vaarallisten henkilöiden maasta poistamista edistetään. Hanke olisi valmistumassa kevääseen 2017 mennessä.

f. Suomeen ei saa jäädä, jos turvallisuustilanne maassa paranee. Kaikki oleskeluluvat ovat aina aluksi määräaikaisia. Jos turvallisuustilanne vastaanottajamaassa paranee, oleskelulupa perutaan ennen pysyvää oleskelulupaa. Edistämme palautuksia Irakin, Afganistanin ja Somalian kanssa sekä kehitämme aktiivisesti operatiivista yhteistyötä kolmansien maiden kanssa. Neuvottelut Irakin, Afganistanin ja Somalian kanssa kahdenvälisten palautussopimusten pyritään saamaan valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Palautuksiin luodaan tehokkaat järjestelyt.

g. Hallitus tulee edellyttämään Dublin-järjestelmän toimivuuden palauttamista siten, että jokainen turvallinen kauttakulkumaa rekisteröi omat turvapaikkahakijansa. Mikäli Dublin-järjestelmän toimivuutta ei kyetä palauttamaan, hallitus valmistautuu poikkeuksellisiin kansallisiin toimiin vastaavien vaikutusten varmistamiseksi, eli Suomi tulee palauttamaan ns. Dublin-tapaukset välittömästi.

h. Kunnissa pakolaisten vastaanottaminen ja vastaanottokeskusten perustaminen perustuvat vapaaehtoisuuteen. Valtio tulee myös määrittämään toiminnaltaan erilaisille vastaanottokeskuksille hyväksyttävän kustannustason.

i. Oleskeluluvan saaneille annetaan hyvät mahdollisuudet kotoutua. Ennen kaikkea se tapahtuu työn kautta, jossa myös samalla oppii kielen. Jo vastaanottokeskuksissa oleville osoitetaan työtä keskuksissa tai sen lähistöllä.

Loppuarvio 

Hyvä, että hallitus ryhtyy sanoista tekoihin ja kiristää turvapaikanhakijoiden kohdalla olevaa lainsäädäntöä ja käytäntöjä. Olen kuitenkin pettynyt siihen, että hallitus ei kykene viemään kaikkia tarvittavia uudistuksia päätökseen samalla kertaa.

Hallitus kyllä ottaa askeleen oikeaan suuntaan, mutta se on liian lyhyt. Suomen vetovoimaasuutta vähennetään, mutta riittääkö se perussuomalaisille, saati kansalaisille? Miksi esimerkiksi Dublinin ja Geneven sopimusten tulkitsemisesta ei samalla päätetty, että emme jää odottamaan naapurimaiden toimia. Emme päästäisi jokaista ”asylum” sanaa lausuvaa maahan.

Kanada ja Australia noudattavat samaa Geneven pakolaissopimusta kuin Suomi. Siitä huolimatta Kanada ei ota maahan yksinäisiä syyrialaisia nuoria miehiä, vaan suosii naisia, lapsia ja kokonaisia perheitä. Australia vastaavasti palauttaa venepakolaiset naapurimaihin. Australian vesillä heitä ei enää huku, koska uhkarohkealle merenylitykselle ei enää kukaan halua lähteä.* Kaikki tämä tehdään kansalliseen turvallisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen vedoten, eikä Geneven sopimusta rikota.

Hallituksen pamfletin perusongelma on siinä, että peruskysymykseen ”milloin” ei tullut vastausta. Milloin Dublin-sopimusta** aletaan tulkita siten, että emme ota vastaan turvapaikkahakemuksia rajoillamme?

Valtion ja hallituksen ensisijainen tehtävä on huolehtia omista kansalaisistaan ja heidän turvallisuudestaan. Tämän johdosta Suomen tulee luoda oma kansallinen linja siirtolaiskysymykseen. EU:n mallikelpoisen oppilaan pisteitä ei jaeta. Suomen tulee määrätietoisesti viedä päätökseen kaikki tänään sovitut tavoitteet, joista tärkein on siirtolaistulvan loppuminen.

————————–

* EU on myöntänyt Turkille 3 miljardia euroa ja sen vastaavasti on estettävä laittomien maahantulijoiden pyrkiminen Eurooppaan. Sopimuksen hengen mukaan mereltä tavatut palautettaisiin lähtösatamaan Turkkiin.

** Dublin-sopimus: Jos kolmannen maan kansalainen hakee turvapaikkaa jäsenvaltiosta, jossa hän ei ole tarvinnut viisumia, hakemuksen käsittelystä vastaa kyseinen jäsenvaltio. Jos hakija on ylittänyt jäsenvaltion rajat luvattomasti, käsittelystä vastaa kyseinen jäsenvaltio.

Osallistu keskusteluun!


18 kommenttia
Thomas Mäenpää
#1

Suuri ongelma on edelleenkin muslimien määrän kasvu. Islamisaatio toteutetaan muslimien määrää kasvattamalla, syntyvyys ja siirtolaisuus. Kun tiettyjä väestömääriä on päästetty sisään niin syntyvyys hoitaa islamin valtaan. Sitä ennen tulee vaatimuksia terroriuhalla höystettynä ja katuturvallisuus on jo laskenut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Marjo Lammervo
Utelias
#2

08.12.2015/ti.
Tv-kuvia joissa turvapaikanhakijoita. Aina miehiä!
Pikakäännytykset toteutuvatko ne?
En ymmärrä miksi suomalaiset poliitikot eivät kykene saamaan yksimielistä kannanottoa päätöksiä laatiessani?
Kantasuomalaisia pitkäaikaistyöttöminä satojatuhansia.
TV-uutisissa ainoastaan turvapaikanhakijoista asiaa.
Suomalaisille ei kerry Eläkekertymää kelanpäivärahasta!

Tämä ei vetele koska meitä köyhdytettään rajusti.
800€/ kk mikä se tämä on?
Kelanpäiväraha nettona 524€/ kk. 800€/ kk on suorastaan herjanheittoa puolueelta joka tätä on ehdottanut.

Sana ; Kaikille???
Selvitystä odottaen. Loukkaavaa koska työttömät ovat hyvin kouluttautuneita.
Missä eläkekertymät jotka meille kuuluvat perustuslain mukaisesti ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perusäijä
Tyytyväinen
#3

Nyt alkaa olla mamu touhussa sitä särmää mitä on kaivattu! Vielä kun nössö lindström vaihdetaan esim Niikkoon alkaisi oikeasti tapahtua myös sillä rintamalla esim kielilakiasioissa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Liikaa viivyttelyä!
Vihainen
#4

Tuskin loppuu.
Yleensä löytyy professoreita jotka lyttää tämänkin jollakin verukkeella.
Tämä on vain kosmista joka ei lopeta maahan tunkeutumista.

Nytkin jopa itärajakin vuotaa kuin seula 100 hengen vrk-vauhtia. Tällä rajalla piti käännyttää heti takaisin. Toisin on käynyt. Kuskaus tapahtuu sisämaan suuntaan.
Entä Tornio? Montako sataa tulee vrk:ssa? Enään ei tietoa anneta sieltä.
Oli raakaa psykologiaa ensi tiedottaa tulijooiden määriä jopa tuhanne vrk vauhdilla.
Nyt kun niitä tulee 200 ei se tunnu enään pahalta. Kuitenkin silläkin vauhdilla vuodessa olemme saaneet rikastuttajia 70000 henkeä ja sitten päälle ne perheen yhdistämiset!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#7

Vasemmist0professoreilla ei ole mitään virkaa ja valtaa. Niiden tehtävä on vain toimia punavihervasemmiston propagandan enimmäisinä ulostulijoina. Se antaa heidän mielestää uskottavuutta. Ja oikeutuksen haukkua perussuomalaisia aivan kaikesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veikko
#5

Näkis vaan… Bilderbergiläinen Eu-eliitti ajaa kaikin keinoin tätä kansojen sekoittamista ja kansallisvaltioiden alasajoa! Keinottelukapitalismin salajuoni liittovaltion muodostamiseksi. Ties mikä vapaamuurarien aikaansaannos?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Calle
#6

Hallitus on täynnä VELLIHOUSUJA! Yhtäkään Ruotsin läpi tullutta EI OLISI TARVINNUT PÄÄSTÄÄ MAAHAN. Ihan olisi sopimusten mukaista ollut. Maailman suurimpia idiootteja löytyy Ruotsista, ilmoittivat että KAIKKIEN pitää saada tulla maahan! Siis prkle, mitä jos niitä tulee 25miljoonaa? Ruotsi on jo menetetty, luokitellaan kehitysmaaksi hyvin pian. Hieno tulevaisuus meillä, miljoonia muslimeja jotka voivat koska tahansa tulla tänne työttömyyskortistoon! Nyt äkkiä IRTI EU:STA ja rajat valvontaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antsu
Vihainen
#13

Aivan,minäkin mietin miksi kävin armeijan Panssariprikaatissa.Aivan turhaa kun en saa isieni maata puolustaa vaikka tarvetta olis,kun hallitus on avannut invaasiolle portit ja naisiammekin raiskataan mennen tullen.Poliisi vaan selittää että tulee äitiä ikävä kun menee vokkiin selvittelemään näiden ”rauhallisten” turviksien pahaa oloa ja koittaa päästä sieltä elävänä/terveenä pois (uutiset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rajat kiinni
Vihainen
#14

Täyttä asiaa kirjoitat. EU on täysin kädetön pakolaiskriisissä, pelolla ajattelen mitä keväällä on tulossa. Suomi ulos EU:sta!!!
Muslimit, nämä sotakarkurit kuuluvat jokainen arabimaihin, ei todellakaan tänne. Kyllä on systeemit päin helvettiä kun täällä odotetaan jopa vuosia turvapaikkapäätöksiä valituksia myöten.
Esim. yksi ristiriita, eilen uutisoitiin että 41% on perunut hakemuksensa ja palannut Irakiin. Perhettä ikävä ja Suomi ei täytäkään luultuja odotuksia, ym. Siis pystyvät palaamaan?? HALOO SUOMEN HALLITUS!!!!
Montako Isis-terroristia täällä on ja tulee lisää koko ajan.
Kädet levällään selitetään että ei tarvitse pelätä ja kyllä supo ja krp osaavat hoitaa työnsä. Näin puupää ykkönen ministeri Orpo lausui!!
Kuka enää äänestää ja miksi?
Sipilä kansoittaa Suomen muslimeilla, ja tappaa oman maan eläkeläiset ja kaikki pienituloiset leikkauksillaan.
Missä on lastemme tulevaisuus ja mikä on Euroopan kohtalo?
Missä nyt ovat kaikki rauhan puolustajat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Malyle1
Utelias
#8

Mikäli tämä ei koske maassa jo vuosikausia sosiaalituilla eläviä, on kyse heikosta paikkailusta. Sosiaalitukia tulisi supistaa heiltäkin ja tehdä tuesta vastikkeellista. Moniavioisuuteen ei liioin ole puututtu, miesten ”haaremit ” ovat tulleet veronmaksajien kustannettaviksi, omassa maassaankin heillä on sääntönsä, miehen on kyettävä elättämään kaikki perheensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tosi härskiä menoa!
Vihainen
#10

Muslimimiehen on kyettävä elättämään vaimonsa. Se ei kaikilta onnistu edes muslimimaissa.
Täällä Suomessa se onnistuu mainiosti sosiaalitukien avulla.
Somali yyhoot lisääntyvät kaiken aikaa ollen jopa 6-lapsisia.
Somaleilla on tiukka perhekuri jossa neiti- taikka yksin asuvalla ei ole mitään mahkua lisääntyä. Nyt on koska ovat eräs monesta vaimosta.
Sosiaalivirkailijat voisivat tähänkin asiaan kiinnittää huomiotaan.
Tekisi myös asiaa käydä katsomassa mitä hienouksia heidän yh-asunnoistaan löytyy; On viimeistä tietotekniikkaa jokaisella, on arabisohvia, on 1600 euron nahkaisia GINTAROlaatuistuimia kaikki Italiasta tuotettuina….
Onko sellainen sosiaalietuisuuksien väärinkäyttäjä / vai virkavirhe koska asuu kaiken lisäksi ilmaisessa kunnan asunnossa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

AIVAN liikaa viivyttelyä!
Vihainen
#9

Miksi kohta e olisi vasta voimassa 2017 keväällä?
MIKÄ VIIVYTTÄÄ SITÄ, ETTÄ RIKOLLISIA EI SAADA MAASTA POIS HETI ?
Älkää vaan menkö antamaan Suomen Kansalaisuuksia kenellekään!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kohta i)
Pankaa ne kokopäiväisesti mukaan työryhmään 8h päivä, 40h vko systeemillä pienellä päivärahalla.
Loput risu-ym muihin savotoihin vastikkeeksi saamistaan eduista.
Edut on tosiaan niukennettava niin, että henkilölle tulee mieleen poistua maastamme ihan itse.
Kehoittamatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joosua
Hämmentynyt
#11

Kyllähän tämä siltä näyttää, että EU on vienyt meiltä itsenäisyyden! Myös monet kansainväliset sopimukset!? Mika puuttuisitko myös, näitten sopimusten purkamiseen? Mikään muu ei taida AUTTAA??!? Ja kuka niitä on ollut hyväksymässä!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

omihli
Vihainen
#12

Tänään Hesarissa haastateltu Thabeet Al-Aswad haluaa kiivaasti kotiin Bagdadiin:
”Palvelu täällä ei ole sitä, mitä me odotimme”.
Siis PALVELU?????!!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kissankello
#15

Imami vihkii muslimiparin.ei suomen lain voimaa.
Yksi mies voi olla vaikka neljän musliminaisen mies.
Lapsia yhdellä 8 x 4 siitä sossun elätettävinä. 32
Näin suomi poika maksaa lapsosia tekevien miesten osan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Reiska
Vihainen
#16

Mika, toimit hyvin. Sinulla ja muutamalla harvalla tuntuu olevan selkärankaa ilman että se olisi valahtanut pöksyihin. Soini, Sipilä ja Niinistö olivat niin miehiä mainostaessaan että avioliitto on miehen ja naisen liitto. Sitten tuli kakki housuun ja takki kääntyi! Näillä kaikilla! Pelkäsivätkö nämäkin maan johtajat suurta ja mahtavaa setaa ja Eu linjaa. Jatka tuohon malliin se on hyvä. Linjasi on hyvä ja oikea tässä järjettömässä invaasiossa vaikka pelkään edelleen pahinta. Ei nuo suvakit periksi anna. Maamme on niiden hallussa ja mellakka tästä tulee kun ei kansan tahto merkkaa mitään näiden päätöksissä. Lisää todelisia miehiä johtoon noiden vässyköiden tilalle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kimmo Katavisto
Vihainen
#17

Kun Soinin valtakausi loppuu seuraavissa vaaleissa 2019 niin silloin loppuu myös muiden ps edustajien valtakausi. Demokraattisessa yhteiskunnassa kyseen alaistetaan puolueen johtajan pätevyys jos puolueen kannatus laskee jolloin puolueen johtokunta erottaa johtajan ja valitsee tilalle uuden johtajan.
Olen jo toivottanut tervetulleeksi Jalosen ja Huhtasaaren takaisin siviili elämään vuonna 2019.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ei Norjaan tarkoittaa sitten Suomeen
#18

Viime viikolla Norja alkoi palauttamaan turvapaikan hakijoita Venäjälle. Kun uutinen levisi rajan taakse, niin ns. rahattomat turvapaikan 800 euron Canadian Goose untuvatakeissaan pystyivät kuitenkin rahoittamaan venäläisen taksikyydin ”etelään”. Päämäärä oli varmasti seuraava rajanylityspaikka Suomeen , Rajajooseppi tai Salla. Kun sosiaalietuudet Suomessa houkuttaa, niin kyllähän tänne pääsystä kannattaa maksaa taksikuskeille. Rahat turvapaikan hakija saa takaisin korkojen kera Suomessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000