Perussuomalaiset

Mika Niikko

Taipuvatko kansanedustajat painostuksen edessä?

Avioliittolaki halutaan muuttaa mielikuviin vetoamalla. Puoluejohtajien vetoomukset, gallupit, pappien peukutukset ja median yksimielisyys ei jätä valinnan varaa. Avioliittolain muuttamista vaativien puheenvuorot muuttavat yhteiskuntaa. Kun vuosia toistetaan samaa mantraa, lainsäätäjät taipuvat vaatimuksien edessä. ympäristön paine kasvaa liian suureksi.                                                                 

Ihmettelen sitä, miksi jotkut kansanedustajat eivät jo työnsä puolesta pitäydy tosiasioissa ja perustele kantaansa lakikirjalla, eikä mielikuvilla, kuten nyt on käynyt. Osa lainsäätäjistä väittää nykyisen avioliittolain olevan syrjivä ja epätasa-arvoinen, vaikka perustuslakivaliokunta ja lakivaliokunta, puhumattakaan ihmisoikeustuomioistuin todistaa päinvastaista. Lisäksi kansanedustajat hyvin tietävät, että Suomi on sitoutunut YK:n lasten oikeuksien sopimukseen, jonka mukaan lapsella on oikeus säilyttää sukulaissuhteensa ja pitää yhteyttä kumpaankin vanhempaansa. Tältä osin nykyiset perustelut avioliittolain muuttamiseksi on niiden kansalaisten pettämistä, jotka eivät lakia tunne. 

Saamani palautteiden perusteella kansalaiset ovat pettyneet nykyiseen eduskuntaan. Palautteissa kritisoidaan sitä, että tämä hallituskausi on mennyt yhden vähemmistöryhmän perässä pian jo neljä vuotta. Jospa kansanedustajat ja media ymmärtäisivät samalla intohimolla taistella esimerkiksi vanhusten hyvinvoinnin puolesta, eikä käyttää voimavaroja asiaan josta kansa vain jakautuu”, palautteissa kysytään. 

Tosiasioilla ei näytä olevan merkitystä politiikassa. Kansansuosiota haetaan milloin mielipideilmaston  ylä- milloin alapuolelta.  Lainsäätäjän rooli säilyy ja uskottavuuskin voi pysyä, kunhan muistaa kertoa, että on korjaamassa epätasa-arvoista lakia. Kertomatta kuitenkin jää se tosiasia, että aikuisten oikeuksien korjaaminen saattaa kuitenkin heikentää lasten oikeuksia. 

Muutokset avioliittolakiin estäisi lasta tapaamasta toista biologista vanhempaansa. Homo- ja transparien adopio polkisi lasten oikeuksia, vääristää lasten yhdenvertaisuuden ja olisi lasten kannalta epäreilu. Toiseksi, kun tiedetään lakimuutoksien tapahtuneen muissa maissa hyvin lyhyenä aikajaksona, ei niiden vaikutuksista lapsiin ole juuri mitään näyttöä. Lastenvaikutuksenarviointi tulee tehdä ja pohtia adoptiota oikean tiedon valossa.

Mielestäni on vastuutonta tehdä näin laaja ja sokea yhteiskunnallinen koe ilman pitemmän aikajakson tarkastelua. Kysymys on lasten ja koko yhteiskunnan tulevaisuudesta, eikä muutoksiin tulisi ryhtyä ilman perusteellista vaikutusten arviointia. 

En usko, että avioliittolain äänestystulos, oli se mikä tahansa, lopettaa yhteiskunnallista keskustelua, vaan se siirtyy seuraavalle eduskunnalle. Onko meillä varaa näin laajaan yhteiskuntakokeiluun, jonka koekaniineina ovat lapsemme? Sen näemme viimeistään silloin, kun kansa valitsee uuden eduskunnan ja kansanedustajat aloittavat työnsä.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
terve järki
Vihainen
#1

Otetaan nämä sdp ja vihreiden argumentit talteen valinnanvapaudesta tulevaa pakkoruotsiäänestystä varten..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

yön ritari
Utelias
#2

Niin, sehän voi olla että persujenkin lapset voivat olla homoja tai lesboja ja haluavat itse osallistua ”koekaniineiksi”.

Kannattaa myös kansanedustajajan pitää mielessä ettei homoavioliitto ole automaatti adoptiolle. Ei vaikka sellainen mielikuva halutaan ylläpitää. Mene kysymään vaikka Antti ”kanki” Kaikkoselta millanen prosessi se on, homoparille se ei ole yhtään helpompi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#3

Olen monessa asiassa samaa mieltä kuin puolueeni perussuomalaiset, mutta tässä uudessa avioliitolakiasiassa täysin eri mieltä. Tärkeintä on kahden ihmisen välinen rakkaus, riippumatta sukupuolesta.Tämä on minulle ihmisarvokysymys, ei mitään muuta. Lasten kannalta on parasta toimiva ja rakastava parisuhde, ei mikään muu.
Jonkun on tämä uskallettava sanoa puolueessa, minä uskallan. Jos tämä kannanotto johtaa toimiin jäsenyyteni suhteen, otan sen vastaan kunniakkaasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Arvo Penaali
Iloinen
#4

Jos tämä uusi tasa-arvoinen avioliittolaki on niin suuri saatana ja täysin turmiollista, niin perustele edustaja Niikko miten muut pohjoismaat ovat pärjänneet niin hyvin tämän lain kanssa? Itse en ole havainnut minkäänlaista rappiotilaa niissä maissa.

Jos Persut käyttäisi saman tarmon esim vanhustenhoitoon kuin kaiken vastustamiseen, niin te voisitte saada jotain aikaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kari
Tyytyväinen
#5

Hyvä kirjoitus mika niikolta! Olen täysin samaa mieltä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000