Perussuomalaiset

Mika Mikkonen

Kynä on miekkaa mahtavampi

7.tammikuuta ranskalaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen tehtiin terrori-isku. Iskussa sai surmansa 12 ihmistä, joiden joukossa oli lehden pilakuvapiirtäjiä. Isku oli hyökkäys länsimaiden sananvapautta vastaan.

Länsimaalaisessa yhteiskunnassa sananvapaus on laaja ja tunnustettu arvo. Suomi on osaltaan tunnustanut sananvapauden allekirjoittamalla yhdessä 43:n muun valtion kanssa Euroopan ihmisoikeussopimuksen. Myös Suomen perustuslain 12 §:ään on kirjattu sananvapauden periaatteet. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä.

Charlie Hebdo on Pariisissa sijaitseva vasemmistolainen lehti, joka on julkaissut paljon erilaisia satiirisia sarjakuvia. Lehti on toiminut täysin sekä Ranskassa että Euroopassa yhteisesti sovittujen normien mukaisesti. Länsimaiden yhteiseen arvomaailmaan kuuluu se, että voimme käyttää ilmaisuvapautta laajasti esimerkiksi huumorin keinoin. Charlie Hebdon toimitukseen kohdistunut isku ei tule muuttamaan perusarvojamme, päinvastoin. Se tulee rohkaisemaan aivan tavallisia ihmisiä puolustamaan vapausoikeuksiaan ja länsimaista arvomaailmaamme mm. julkaisemalla satiirilehden sarjakuvia internetissä. Sananvapautemme on uhattuna, ellemme sitä puolusta. Edward Bulwer-Lyttonin sanoin, ”kynä on miekkaa mahtavampi”.

Mika Mikkonen (PS)

Rovaniemi

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000