Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Tervetuloa globaaliin ja lokaaliin seuraamme

On 30 Mar, 2021 0 Comments

Tervetuloa näin pääsiäisen aikaan kotisivullen pandemiaa opiskelemaan. Pandemia on luonnon kieltä ja sen oppiminen luonnontieteiden sovellusta lääketieteessä. Muut tieteet tulevat sitten myöhemmin. Eikö vaan? Toinen järjestys ja rutto tekee rumaa jälkeä. www.clusterart.org

Mikä ihmeen manifesti “Cluster art – Art of Clusters”. Klusteritaiteen ja taiteen klusterin manifesti?

Tervetuloa kotisivulleni. Sen manifesti “cluster art and art of clusters” Klusteritaiteen ja taiteen klusterin manifesti, syntyi jo pari vuosikymmentä sitten ja silloin googlaten ei löytynyt yhtään alan yrittäjää. No nyt sitten löytyy ja löydätte kärjestä oman firmani ja sen kotisivut, satoja miljoonia seuraajiani. Googlaa ja kokeile – ei sinua aina huijata.

Heitä, digiajan kärkiosaajiamme, Suomen vaalit eivät juurikaan kiinnosta, jostakin syystä. Yhdysvalloissa minun oletetaan asuvan siellä ja Aasiassa taas lähinnä Japanissa, Euroopassa haettiin agropolis strategian aikoihin Ranskasta. Suomeen ei sijoita juurikaan kukaan. Suomi on kuitenkin onomatopoeettisen kielensä kautta maailman onnistunein kansakunta ja samalla onnellisin, ajopuuna tällaiseksi joutunut.

Suomi on vieras kulttuuri ja kieli globaalissa käytössä. Kyllä tämä tästä tutuksi tulee. Kielemme kun on sopivasti poliittinen kieli, luontoa matkiva onomatopoeetinen mongerrus ja muutenkin suomalaiset ovat maailmalla outona pidetty ilmestys. Saamelaisten läheistä sukua, samoja geenejä käyttäväkin.

Maailman onnellisin maa. Hetihän sen ymmärtää kun on Suomessa koulusurmia seurannut ja sosiaalisen median tuttavuuksiamme. Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Jokainen kunta erilainen tapaus ja maakunnat keksittyjä rajoineen nekin. Regionalismi ja spatiaalinen alue, mentaali alue rajoineen sekaisin siinä missä monet mutkin kielelliset käsitteemme.

Sakari Topelius Mamme kirjassa auttoi niiden kuvaamisessa. Syntyi käsite stereotyyppi, vain YKSI raja railona avautui Pähkinäsaaren rajaa noudatellen, luonnonmaantieteellistä rajaa samalla. Sieltä ovat keihäänheittäjät, rallikuskit, painijat ja palloilijat, runoilijoista ja kirjailijoista parhaat, säveltäjistä Juice Leskisen kaltaiset ja poliitikoista Urho Kekkosen oloiset, pankinjohtajamme ja EU-poliitikkomme Mikkelistä, Esa Pakariset ja savolaiset sanan rieskan haltijat. Helsinkikin alkaa savolaistua ja olisi kauhea paikka ilman savolaisiaan.

Sana on se tärkein, sillä ajattelemme, näemme unemmekin ja viestitämme. Muu viestintä on sitten ikivanhaa ja geneettistä, siis musiikki ja värit, kuvataiteet.

Digiaikamme muutti kielen sähköiseksi on ja off -kieleksi ja kehitys jatkuu. Pysyit sitten tässä mukana tai et. Algoritmien ammattilaiset ja taitajat ovat oman aikamme johtajia mennen tullen. Käyttävät suvereenia valtaa. Valta kun on siellä missä tiede ja sen osaajat, ammattilaiset.

Muiden paikka on hyväksyä luonnontieteet ja niiden kautta rakenneltavat ihmistieteetkin, myös humanismimme. Ei toki päinvastoin. Aboriginaalit Australiassa oli kiintoisa tapa verrata heitä afrikkalaisiin alkuperäiskansoihin, Suomessa saamelaisiin. Se on ihmiskunnan suurin seikkailu. Nämä retket kannatti tehdä ja käyttää siihen myös aikaa.

Väärin ymmärrettynä se vie katastrofiin. Kaikki tämä käynnistyi Suomessa hiven myöhässä, mutta nyt se etenee vauhdilla. Omalla kohdallani sen päivittäinen käyttö, päivittäminen, alkoi 1970-luvun alussa Oulun yliopistossa. Turku tuli hiven perässä ja Helsinki jäi kiinni tsaristiseen hallinttoonsa. Oleellista oli tehdä väitöskirjatkin oikeassa järjestyksessä. Ensin hallita algorimit ja luonnontieteet, vasta sitten ihmistieteet. Näin myös luonto tulee tutuksi ja sen käyttämä kielikin. Ihminen kun on omine oppeineen tästä eksyksissä. Algoritmien sähköisestä viestinnästä.

Manifestia seuraa nyt jo sadat miljoonat ihmiset, yritykset, kouluttajat, tutkija ympäri globaalin maailman. Tule mukaan vaikka vähän myöhässäkin. Parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja