Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Soten antamat opetukset

Sote on sitten sodittu lähtöruutuunsa. Kävi kuten sanoin. Poliitikot eivät kykene valmistelemaan näin suurta uudistusta. Käy kuten eurolle polittisena valuuttana. Tarvitaan asiantuntijat valmistelijoiksi ja poliitikkojen on pysyttävä omassa karsinassaan. Kun nyt menemme vaaleihin, on syytä varoa poliitikkoja, joilla on liian olematon osaaminen ja vain tolkuton halu pelata pelejään, käyttää valtaa, kansan kustannuksella. Osasyy on äänestäjällä. Miksi äänestää tumpeloita tehtäviin, joita nämä eivät kykene kuitenkaan hoitamaan. Ei yhdessä eikä erikseen. Se on tämän vaalikauden opetus. Karvas opetus kansakunnalle ja sen tavalle äänestää henkilövaaleissa, jossa puolue on vain narsismin väline valtaan ja sosiaaliseen asmaan, pyrkyryyteen.

Vain perustuslakivaliokunta selvisi puhtain paperein. Se palautti sotesopan keittäjilleen ja nyt sitten pohditaan kolmesta mallista sopivinta ja varotaan samalla mainitsemasta maakuntamallia ettei vaan tulisi liian keskustalainen loppu draamalle. Näytelmään tarvitaan homeerinen draama alkuun, tragedia puoliväliin ja lopuksi komedia, jolle kansa voi nauraa helpottuneena ennen vaaleja. Kansanvalta on kuitenkin hoidettava naurujenkin jälkeen tai siirrettävä merkittävä osa uudistusta valtiolle. Näin päädytään huomattavasti keskitetympään ja valtiokeskeisempään maahan. Sitä tuskin haki kukaan tältä uudistukselta. Ei ainakaan tuleva eduskunta, elleivät äänestäjät ole vallan sokeita.

Sekavin malli on parasta jättää poliittisena nyt sivuun ja hakea myös verotuksellisesti uskottava ulospääsytie sekä varmistettava lähipalvelumme ja demokratian toimivuus. Sote hanke on surullinen esimerkki poliitikoista väärissä rooleissa ja osana eurooppalaista kehitystä, jossa niin ikään poliitikot ovat ottaneet itselleen tunareina johtavan roolin. Me tarvitsemme laadukasta valmistelua ja siihen asiantuntijamme, jotka nyt sivuutettiin ja tehtiin hirveitä virheitä.

Vaalien lähestyessä mennyt vaalikausi on ollut kansalle raskas ja se on johtanut aggressioihin myös nyt vaalitöitä tekevien kohtelussa.  Timo Soini puuttui tähän ja hyvä niin. Vaalit on voitava käydä ilman poliisisaattueita ja vaalirauha on palautettava. Se, että Perussuomalaiset ovat etenkin tulilinjalla, on perua jo takavuosilta, jolloin SMP:n toimintaa vaikeutettiin ja vähäteltiin maakuntien satraappien toimesta puoluelehdissämme maakunnissa. Tästä sosiaalisesta pääomasta ja muistista ei jokainen ole vielä korjannut ja päivittänyt omaa mediaansa ja sosiaalinen media on sen jatketta Suomessa. Mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000