Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Persun pelko on persun alku

Ensin tuli kepun tilinpäätöspolitiikka, tulos ja ulos, eli tase pois ja sitten perään alkoholipolitiikka.

Toinen on kapeaa liikemiesmentaliteettia Sipilän maailmasta, amerikkalaista utilitarismia. Siinä maan luonnonvarat ja nykyisin liki käyttämättömät rikkautemme, metsät, suot, 200 000 jokea ja järveä, unohdetaan taseesta ja olutta laimennetaan tai otetaan pois kaupoista kokoaan. Se on taas sitä laestadiolaisten politiikkaa.

Tervemenoa Paavo Väyrysen ja Olli Rehnin puolueeseen, jota ohjaa nyt kapteenina leastadiolainen utilitaristi. Kaikki sellainen on siellä hyödyllistä, joka voidaan mitata euroina tilinpäätöksessä ja näyttää plussaa tärkein unohtaen. Uskonto ja moraali normeineen ovat hyödyllisiä, suot ja järvet, jos ne näyttävät plussaa liikemiehen taseessa. Ja olut pois kaupoista. Kunhat ette ala puhua Kreikasta. Puhukaa siis viinasta. Se on laivaseminaarin tulos maalaisliittolaisittain ja kepun kapteenin ohjaamana. Unohtakaa oleellinen.

Heti kun keskustassa aletaan puhua konkretiaa, syntyy kauheita mokia. Näin on ollut siitä saakka kun isä lampun osti. Juuri siksi se on niiden ihmisten puolue, joiden kielessä vilisee toisaalta ja toisaalta pohdintaa ilman selkeää konkretiaa. Sekavasti sanottu on sekavasti ajateltu. Puuttuu hyvää teoriaa, josta seuraa hyvää käytäntöä, sekä samalla myös tekoja ja toimintaa. Ei pelkkää liikettä liikkeen itsensä vuoksi Mauno Koiviston tapaan fundeeraten.

Keskusta pyrkii nyt välikysymykselläänkin vain voittamaan aikaa. Kun et sano mitään et tee virheitäkään. Stubb pelaa taas rikasta ja rutiköyhää. On kiire saada pisteitä kahden kuukauden aikana ja myös riskejä ottaen, haastaen. Antti Rinne peesaa kaikkea liikkuvaa puolueessa, jossa katto oli korkealla ja seinät etäällä tosistaan. Se on kuin seisoisi tyhjän katedraalin yhdessä siivessä tietämättä, mitä tekisi, minkä siiven ottaisi ja siivoaisi. Kaikkialla kun häärää senkin seitsemän sortin sosialisteja.

Vain Perussuomalaisilla on nyt varaa olla konkreettisia. Sen saat mitä tilaat, hengessä. Siinä persun pelko on persun alku. Sen saat mitä pakenet on ollut aina mottonani. Kun olet rehellinen poliitikkona, tutkijan kriittisyydellä, sinun ei tarvitse koko ajan miettiä, mitä olet missäkin tilanteeessa ja kenellekin valehdellut. Se on ainut keino onnistua poliitikkona oman aikamme elämässä, jossa uskottavuus on kyettävä myös säilyttämään yli vaalien. Vaaleja kun tulee ja menee mutta oman toiminnan on oltava perusteltua, teorialtaan oikeaa ja jäsenneltyä, oikeasta teoriasta tehtyä käytäntöä jossa valinnat ratkaisevat, oikea-aikaiset valinnat.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Juuri näin. Maausko luja. Sillä ovat ediisämme pärjänneet ja maailman viisaimmiksikin julistetut.. Nämä Stubbin ,kataisen ja haglundin tapaiset ministereiden irvikuvat ovat poliittisen kasvatuskoneiston tuloksia vrt Hitler nuoret tai kommunistit,joille tavallisen kansan elämä ja arvot ovat vieraita ja ainoa uskollisuus vannotaan puolueelle,ruokkijalle,kaiken korruption emä-nisälle.

Puolueiden nuoriso-osastojen tuet on lopetettava. Eduskuntaan on saatava suljettu äänestys joka murtaa pyoluepolitrukkien vallan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka Pypee
#2

Puhut ”Matti Luostarinen” asiaa. Ainoa mitä kritisoin kolumnissasi on että et jätä erehtyväiselle ihmiselle varaa erehtyä. Rajaat asiat tieteellisen menetelmän suorituksen erheettömyyteen ja siinä sitä on täydellisyys jota kelpaa ihailla ihan itsekin aina silloin tällöin lasikaapissa.
Rehellisyys on mm. sitä että kun huomaat erehtyneesi, myönnät erheesi ja jatkat siitä rehellisyyden viitoittamaa tietä etkä selitellen, tekosyillä. Tai, jos erehdytkin tekosyihin, korjaat asian myöntämällä heikkoutesi ihmisenä ja jatkat rehellisyydellä. Eihän se voi olla niin kauheaa olla joskus heikko…
On absurdia ajatella olevansa erehtymätön.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti Luostarinen Prof, Fil.tri, Val.tri
Tyytyväinen
#5

Normit ja moraali syntyvät sukupolvien kierrossa ja harvoin, jos koskaan, yhden sukupolven elämässä. Se, että on virkamies ja merkittävän vastuun saanut, ei tarkoita sitä, että samalla Luoja antaisi järjen ja moraalin, oppimattomasta tulisi oppinut. Kansakunnan AINUT pääoma on normit ja moraalin kautta kasvava yhteinen pääomamme ja sillä havainnolla on monet Nobelit voitettu. Globalisaatio ja EU ei saa rapauttaa omaa kansallisa a) onomatopoeettista kieltämme b) pohjoista kulttuurista osaamistamme ja c) pragmaattista tapaa hyvin konkreettisiin ja innovaatioita valikoiviin ratkaisuihin. Ne kun mittaavat lopulta myös kansakunnan arvot, normiston ja moraalin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti Luostarinen Prof, Fil.tri, Val.tri
Tyytyväinen
#3

Yrityksen ja rehdyksen kautta tapahtuva oppiminen on hidas ja kallis tapa reaaliaikaisessa maailmassa. Oivaltaminen on taas harvojen herkkua. Muilta oppiminen, siis lukien, on se jota käytämme. Siinä ei vain riitä se, että omistat paksuja kirjoja. Ne on myös luettava. Välttämättä ei ole tarvis niitä itse kirjoittaa. Eikä sekään vielä riitä. Lukemansa on pantava myös käytäntöön. Eikä kaikki nämäkään yhdessä vielä riitä. Kaikki tämä on muistettava ja tehtävä OIKEAT VALINNAT ja oikea-aikaisesti. Näin kirjoitti aikanaan Shakespeare.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti Luostarinen
Hämmentynyt
#4

Ja kun saa juttunsa kirjoitettua niin eikös vaan kepulaiset ala puhua kuinka heidän tehtävä, raittiita kun ovat ja Jumalaa pelkääviä laivaseminaarin väkeä, olisi holhota maata 1960-luvun malliin oluen kiroilta. Noikohan tuo ajatus syntyi laskuhumalassa? Tuleekohan sieltä kohta myös koivua ja tähteä, kouraa nojaamassa Raamattuun ja lakikirjaan. Eikö siellä muisteta minkä virheen demarit teki Oiva Lohtanderin näytellessä porvaria ruokapöydässä mässäillen? Se oli nolointa mitä on nähty ja nyt sitten tuli tämä keppanajuttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000