Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Amerikkalaista jalkapalloa pesäpallon säännöin

Runsas kaksi vuosikymmentä takaperin muuan Risto Luostarinen toi Suomeen amerikkalaisen jalkapallon. Ei se Suomeen oikein silloin rantautunut mutta tänään mediamme ovat sitä tulvillaan. Seuraamme pelin loppuottelua ja sen huikeaa jatkoaikaa. Ei voisi vähemmän kiinnostaa. Kun ei tämä eurooppalainenkaan peli maailmalla pelaten kumikansa olmeekkien muistona oikein ota Suomessa sujuakseen.

Sen sijaan kuntavaalit lähestyvät ja Tammelan kunta lakkautti sen kunniaksi kyläkoulunsa. Kiintoisaa on kuinka vihreä poliitikko kertoo kyseessä olleen kunta vastaan kylät kamppailu ja keskustalainen poliitikko kertoo kuinka vastassa oli kuihtuva kirkonkylä vastaan vauraiden kylien Tammela, jonka maksavat maaseutukylien lapset. Yhtä puhutaan mutta äänestetään toista. Ei hävetä sitä lainkaan.

Käydään kisaa metropolipuolueen maineesta ja pormestarin paikasta Helsingissä. Järki sanoo yhtä ja sydän toista, kertoo pankinjohtaja kokoomuksesta. Tehdään siis sitä mitä oma etu edellyttää. Näin kun on tehty siellä ennenkin.

Lehti kertoo, kuinka perussuomalainen poliitikko ei sanonut mitään. Jos hän olisi sanonut jotain, kuten minä kirjoittaen Forssan lehteen tai Hesariin, sitä ei julkaista. Olen niitä, jotka käynnistivät aikanaan suomalaisen kylätoiminnan ja sen järjestelmällisen kehittämisen 1970-luvulla Oulun yliopistossa ja tehnyt siitä opaskirjojakin Lauri Hautamäen tapaan. Saimme siitä pikku-Nobelinkin.

Tammela taas Suomen kyläystävällisimmän kunnan maineen. Nyt se kunnia meni mutta maine sen kun kasvaa. Tätä menoa on surullista seurata. Amerikkalaista jalkapalloa Suomessa ja pesäpallomailat heiluen.

Metropolipolitiikka ei sovi maaseudun yhteisöihin ja kyliimme, pienten lasten kasvatukseen ja luonnonvarojemme kestävään käyttöön rinnakkain. Se on punavihreää politiikkaa, jota kokoomus tukee ja siinä unohdetaan mitä on elää maaseudulla lapsena ja kasvattaa heistä normeja ja moraalia oivaltavia aikuisia. Hyvät tavat ja niiden noudattaminen, sivistys, ei maksa yhtään mitään.

Ero kahden jalkapallon välillä on todella suuri, jossa demarit kertovat olevansa feministinen puolue. Akkojen puheita, sanoisi siihen tolkun maalaisisäntä 1970-luvulta ja duunari tehtaallaan. Nyt ei uskalla suutaan avata.

Räksyttää Forssan Lehden nimettömillä palstoilla ja somen sivuilla. Ei sellainen osaa pelata kumpaakaan jalkapalloa eikä pesäpallokaan ole koskaan sujunut. Nyt pelkää eutanasia puheita kun ikää on kertynyt ja hoitopaikat näyttävät karkaavan viiteen yliopistosairaalaan. Sai sentään syntyä joutumatta abortoitavaksi. On sekin jotain ja voitoksi laskettava.

Ja kun tästä alat kirjoittaa tai puhua perussuomalaisena, sinua aletaan nimitellä populistiksi. Se kun on nykyinen tapa määritellä populismi. Populismi kun on sitä mitä perussuomalainen puhuu tai kirjoittaa. Yhdysvalloissa nykyinen presidentti. Venäjällä Putin. Kohta myös Suomen pääministeri ja presidentti, ellei noudata median asettamia rajojamme ja käytä sen sanakäänteitä, pyydä medialtamme anteeksi ja lupaa puhua tai kirjoittaa. Olla viisaasti vaiti kuten Urho Kekkosen ajan Suomessa.

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
touchdown
#1

Mitä paskaa oikein kirjoitat!
Suomessa alkoi amerikkalaisen jalkapallon SM-sarja 80-luvun alussa, kaksi sarjatasoa oli jo vuodesta -83.
Suomi voitti euroopanmestarudenkin jo 80-luvulla. Eli peliä on harrastettu liki neljä vuosikymmentä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

torsti
#2

Niin ne persut puhuu peetä…..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti Luostarinen Prof, Fil.tri, Val.tri
Vihainen
#3

Jos pelaatte kuin pikkupojat piilossa ei teistä koskaan kasva lajille muuta kuin harmia. Puoli vuosisataa on nyhjätty ja tämä ei oikein jytkyltä vaikuta. Kaiken maailman vatuloinnilla pilattu upean pelin maine.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti Luostarinen Prof, Fil.tri, Val.tri
#4

Verratkaa itseänne ja osaamistanne oikeaan jalkapalloon ja sen ammattitaitoisten ihmisten osaamiseen. Mikä teitä reppanoita vaivaa? Jopa jääpallokin tunnetaan paremmin ja pesäpallo. Hävetkää. Puoli vuosisataa ja Suomi muka Euroopan ykkönen. Millä tasolla??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#5

Risto lienee jotain sukua, ja Matti kuvittelee Riston tuoneen pelin Suomeen. Mielikuvitus maailma on ihmeellinen.

Mistä muuten sait päähäsi, että Risto sen pelin on Suomeen tuonut?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000