Perussuomalaiset

Matti Henttunen

Pidetään elinkeinoelämän rattaat pyörimässä ja työpaikat.

6 kommenttia

Vastuuntuntoa on myös se että pyritään pitämään elinkeinoelämän rattaat pyörimässä ja työpaikat pystyssä. 🤔 🇫🇮

Kirje Lapin kansanedustajille ja Valtiovallalle:

MM-talvirallin tulo Rovaniemelle on piristeruiske elinkeinoelämälle ja koko alueellemme näin korona-aikana jonka kurimuksessa Rovaniemeläisetkin olemme saaneet olla jo pitkään.

Epidemia on tuonut inhimillisiä ja taloudellisia sekä sosiaalisia seuraamuksia jotka koskettavat meitä kaikkia tavalla tai toisella.

Valtiovalta määräsi korona-rajoituksia, jotka ovat olleet voimassa keväästä 2020 lähtien. Suomessa on ollut huomattavia alueellisia eroja koronesiintymisluvuissa.

Ravintolarajoitusten määrä-aika loppuu 28.2.2021, jolloin pitäisi palata normaaliin toki valtiovallan koronasuositukset huomioiden.

Rovaniemelle MM-talviralli on tärkeä saaden näin valtakunnallista ja laajempaakin näkyvyyttä.

Olisi suotavaa että valtiovalta joustaisi tämän kyseisen viikonlopun myös ravintolarajoitusten osalta, jolloin jo pitkään kurimuksessa ollut työllistävä ravintola-ala saisi toiminnallista piristystä kyseisestä viikonlopusta.

Edellä esitetyn perustein Rovaniemen Perussuomalaiset lähestyy Teitä Lapin kansanedustajia, jotta Te Lapin edustajina tekisitte voitavanne tämän MM-ralliviikonlopun ravintolarajoitusten jouston mahdollistamiseksi.

Rovaniemen alueen elinkeinoelämä ja rallikansa Teitä tästä jo etukäteen kiittää.

Rovaniemellä 14.1.2021
Matti Henttunen
Rovaniemen Perussuomalaiset

https://www.lapinkansa.fi/nyt-siita-tuli-totta-rovaniemi-sai-mm-rallin/3260442

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Älkää nyt hyvät Perussuomalaiset lähtekö tuohon kepun kelkkaan. Oulussa korona leviää kuin kulovalkea kapakoissa. Ovat kuulemma vielä sopineet, etteivät ilmoita viranomaisille tartunnoista, jotta saavat pitää kapakkansa auki. Haaparannasta ja Virosta korona leviää kuin kulovalkea. Rajat kiinni! Se elinkeinoelämäkin voidaan avata paljon aikaisemmin, kun pidämme tartunnat alhaalla ja rajat kiinni, kunnes roketteella on saavutettu riittävä laumasuoja. Sitä rallia eivät muut maat huolineet, niin Suomi pölhölä ottaa siinäkin koronariskin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Myös maatalous on elinkeinoelämää. Suomen tulisi lisätä voimakkaasti punaisen lihan tuotantoa ja yleensäkin karjataloutta, kuten myös punaisen lihan syöntiä. Suomessa on satoja tuhansia hehtaareita hyvää multaisia peltoja kasvamassa risua, ja maapallo näkee nälkää, ja nälkä tulee olemaan maapallon suurin ongelma koronan jälkeen. Suomi tarvitsee myös elintarvikkeiden, kuten puhtaan lihan viennin tuomia tuloja. Satoja vuosia jopa raivattuja peltoja ei voi jättää kasvamaan heikkotasoista puuta, koska paksu multa soveltuu parhaiten juuri viljelykseen. Puille sopivat alueet sen sijaan sisältävät enemmän kivimateriaalia, ja pelkän mullan päällä ei pysy pystyssä kuin risukot tuulisina aikoina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kepu ei halua, viherkommunistien tapaan, että lihaa syötäisiin, vaikka on olevinaan maaseudun puolue. Kepu on myynyt moraalinsa, jotta voi pitää älyttömän hallituksen pystyssä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Juuri näin, maapallon pinta-alasta vain mitätön alue sopii hyvin viljelyyn, ja suomalaiset ovat paketoineet äärimmäisen arvokasta viljelyalaa ylituotanto syistä. Henkeä kohden parasta viljelyaluetta maapallolla ainoastaan noin 16 neliömetriä, ja muu on enemmänkin kuivia tai merkityksettömiä aloja viljelyyn. Sen sijaan nuo muut alueet voivat olla eläintuotannon kannalta merkittäviä. Maapallon yleisin kasvilaji on heinäkasvit, jotka viihtyvät kuivemmillakin alueilla, vaikka niitä ei voikaan käyttää tuntemamme viljan kasvatukseen. Maapallon suurin ongelma on se, että ihmisen ruoansulatus ei kykene sulattamaan selluloosaa, jota heinät pääasiassa ovat. Siihen ei ole muuta ratkaisua olemassa, kuin märehtivät eläimet, joita on useampia, mutta maidon ja maitotuotteiden kannalta tärkein on nautakarja. Ilman tuota emme pysy hengissä, ja sen vuoksi karjatalouteen tulisi suhtautua muutoin, kuin tauteihin, jota vihreät harrastavat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Näin on, suomalaisille on maantieteellinen etu puolellaan, meillä riittää vettä, vain lämpöä puuttuu. Veden olemassa olo on kuitenkin se tärkein, koska ilman sitä ei kasvua olisi, kuten ei ilman hiilidioksidiakaan. Vettä sellaisenaan tuskin kannattaa viedä, vettä kun on muuallakin, ei ehkä jossain saudeissa jne., ja kokonaisjokivalumat mantereilla antaa makeaa vettä luokkaa 10 000 litraa maapallon henkeä kohden vuorokaudessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

Jotenkin ei vaan herkistä nuiden juottoloiden tukeminen ja ymmärtäminen. Ei, vaikka ne kuinka työllistää. Turismissa, ilman kännissä örveltämistä, ei ole pahaa sanottavaa ja varmaa ralliporukoistakin valtaosa käyttäytyy ihan ok. Muutama kooho pilaa paljon muuta ympäriltään.
Sapuskan voi muuten noutaa valmiina annoksina, mutta tietenkin jää kupittelu vähemmälle ja niiden seuraukset maksaakin sitten ”joku’ muu.
Muutoin olen sitä mieltä, että Lapin matkailun ei kannata ottaa tavoitteekseen ”köyhiä” massoja, pilaamaan herkkää luontoa. Rovaniemen Napapiirin turistikeskuksen kanikopit ovat järkyttävä pohjanoteeraus ja esimerkki ko. asiasta. Onko asialla jotkut kiinalaiset rahastajat vai kiilusilmäiset sijoittajat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000