Perussuomalaiset

Matti Henttunen

Miksi meillä uupuneimmat vanhemmat? Missä meidän ikäihmiset?

https://yle.fi/uutiset/3-11699449?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

Huolestuttava uutisointi:

”Suomessa seitsemänneksi uupuneimmat vanhemmat”.
Olemme erittäin tärkeän asian äärellä.

Yhtenä isona osasyynä näkisin sen, että meiltä on rikottu se perhekeskeisyys, jossa jopa useat sukupolvet puhalsivat yhteen hiileen tuoden sen turvallisuuden tunteen mikä nykyaikana monelta perheiltä puuttuu.

Suomessa ikäihmiset laitostetaan, passivoidaan ja siten ulkoistetaan perhetoiminnoista sekä yhteiskunnasta vaikka heillä olisi vielä paljon annettavaa meille jälkipolville.

Näin tärkeät perhesiteet heikkenevät ja ikäihmisten osallistuminen perheen arkirutiineihin estyy.

Yhteiskuntamme pitäisi asia huomioida kiireesti ja osallistuttaa tämä voimavarat jotka palvelisivat perheiden jaksamista, nuorisomme suhtautumista ikäihmisiimme ja estäisi näin samalla ikäihmisten yksinäisyyden tuomaa turvattomuutta sekä koko perheyhteisön turvattomuuden ja jaksamattomuuden tunnetta.

Mielestäni Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuksen, oppilaitosten sekä ikäihmisten palvelukartoituksen tarpeet pitää punnita uudelleen ja ne vanhat hyvät perhekeskeiset toimintamallin ottaa käyttöön. Näin loisimme paremman ja turvallisemman huomisen meille kaikille. 🤔 🇫🇮

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Juu , perhekeskeisyys on poistunut !!? Tilalle on tullut ahneus / kiire / jumalattomuus / syntisyys / Jumalan käskyjen hylkääminen !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#3

HEI. Kiitos tyytyväinen nimetön ja Mattikin. Kyllä: Olemme jättäneet; ”hiekkalaatkon” ulkopuolelle kokonaan parhaan ”Leikkikaverimme”: Jeesuksen Kristuksen, ja ottaneet kaveriksemme pelottelulla pelottelevan hengen, joka huumeittaakin meitä pois Totuudesta lääkkeillä, muistuttamatta Jeesuksen ylivertaisuudesta,-(Hän on sama, eilen, tänään ja Iankaikkisesti), Hän nosti ja pystyy nostamaan meidät, jopa haudasta. Häntä, emme ota ”hiekkalaatikollemme” leikkimään, vaikka hän synnytti meidät. Pahanlaatuinen, paradoksi, että raharötköt vain rikastuvat, ja luvattakkin kaukorokottavat meitä: Tieteen koekaniineina. Antamatta meille itsellemme tietoa. millä ”ketunmyrkyllä”, sen tekevät, ja yksinkö perkeleen luvalla. Olen; lintukotolapsuuden saanut; Jumalan armosta elää v. 1939 jälkeistä aikaa; missä mummon rukki surrasi ja isän hoylä suihkasi; kotoisessa tuvassamme. Meitä kaikkia yhdisti: Yhteinen usko: Jeesukseen Kristukseen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#5

Lasse! Näinhän se oli silloin ennenvanhaan hyväänaikaan.Minunkin isäni teki kaikenlaisia tarvekaluja puusta pirtin lattialla veistäen/höyläten.Isäni kuoltua 1955 vuonna tapaturmaisesti hevosen kanssa tapahtuneessa onnettomuudessa.Häneltä jäi tekemättä uusi parirekien etureki.Mutta yleislakkotalvena 1956 vanhemmat veljeni tulivat kotiin,kun tehtaat olivat sulkeutuneet.Ja aloittivat uuden etureen veistämisen pirtin lattialla.Ja hyvä reki siitä tulikin,jonka naapurissa asunut seppä raudoitti.Ja tuolla kyseisellä reellä ja hevosella minäkin ajelin koulupoikana halkoja naapureille.Toki olihan siinä tietenkin lisänä takareki eli häntyri,ja päällä resla jossa karikat,että halot pysyivät kyydissä.Ja äitini kehräsi usein talvisin rukilla villalankaa,ja kutoi sukkia sekä tumppuja.Minä toimin usein äidin apuna ja villalanka oli kehitty käsiini.Josta sitä päästelin äidin keriessä sitä kerälle.Tämmöistähän se oli elämä ennenvanhaan pienessä maalaistalossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#6

Hei. Kiitos nimetönkin. Luin vasta nyt tuon kirjoituksesi, siten, että voin siihen vastata. Upea. Ja se Armon Aika Ylhäältä, on ollut: parhainta mitä meidän Sydämmemmekin on kaivannut, ja Taivaan Isä on sitä, erittäin runsaasti antanut. Tullappa Suomeen vielä tuollainen, Jumalan, ”Ruhtinaallinen aika” ja väistyisi tämä, velhojen, käärmeiden, ja taika-aika. Herra Jeesus Kristus, meitä siinä auttakoon, ja antakoon voimaa, että jaksamme olla vahvoja rukouksessamme edelleen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

Hei.Kiitos nimetönkin. Luin vasta nyt tuon kirjoituksesi, siten, että voin siihen vastata. Upea. Ja se Armon Aika Ylhäältä, on ollut: Parhainta mitä meidän ❤️ sydämemmekin on kaivannut, ja Taivaan Isämme on sitä, erittäin runsaasti antanut. Tullappa Suomeen vielä
tuollainen, Jumalan, ”Ruhtinaallinen aika” ja väistyisi, tämä, velhojen, käärmeiden, ja taika- aika. Herra Jeesus Kristus, meitä siinä auttakoon,ja antakoon voimaa, että jaksamme olla vahvoja rukouksessamme edelleen. Kiitos. Siunaten Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hyvä kirjoitus! Sodan aikana naisten panos maataloustöissä ja rintamalla oli merkittävä. Jo ennen sotia naiset täyttivät paikkansa kotona, pelloilla ja navetoissa. Myöhemmin myös tehtaissa ja konttoreissa.

Vaikka elintaso sittemmin nousi ja osa naisista olisi voinut jäädä kotiin lapsia vaalimaan, naiset haluttiin kotoa ansiotyöhön bruttokansantuotetta kasvattamaan. ”Kotirouva” tai ”kotiäiti” ei enää ollut käypä ammatti Suomessa.

Suomessa myös yhdenmukaisuudenpaine on kova. Arvot valikoituvat sen mukaan mitä nuo kuuluisat ”muut” ajattelevat. Äitiyden arvostus on kokenut inflaation, myös naisten omassa arvomaailmassa. Näin siitä huolimatta, että käsi, joka kehtoa keinuttaa, hallitsee maailmaa. Ei tunnu riittävän se, että on äiti ja kasvattaa lapsensa huolellisesti rakkaudella, ja että on hyvä vaimo puolisolleen. Onhan näissäkin tekemistä jo vaikka kuinka, jos tehtävät hoidetaan hyvin.

Suomessa on myös vahva yksi pärjäämisen kulttuuri, mikä jättää monet selviytymään yksin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#4

Hei. Kiitos nimetönkin. Hyvä kirjoitus sinultakin. Naistenkin asema on ollut ensisiaisen tärkeä Neuvostoliiton sodankin aikana ja jälkeen, kuten lastenkin. Nyt pitäisikin, kun Isä tällaisen tilaisuuden järjesti, että itsenäisyyspäivän linnatalon melko tyhjensi: Antaa tilaisuus piipahtaa heidän linnassa, joille myös se ehdottomasti kuuluu; Jeesus Kristus Kunniavieraaksi, koska Hän sanoo: ”Ilman minua te, ette, voi mitään tehdä”. Lapset Kunniavieraiksi, vaikkeipa heillä olekkaan tapporenikoita rinnassa. Jeesuksen Kristuksen ansiota ja armoa tämä on, että me olemme näinkin vapaa maa, vaikka perkeleen henki tekee kaikkensa häätääkseen kantasuomalaiset: jyrkänteeltä tuhoon. Varas on tullut varastamaan ja tuhoamaan sitä: mikä meille on pyhää ja arvokasta, kun pakanat on pääästetty Suomeen: ilman heidän evankeioimistaan. Kotiinjääneet kuulemma tappavat maanviljelijöitä omassa maassaan, missä ennen, Martti Rautanen, heitä evankelioi. Rukousta, maaimanlaajuisesti, tarvitaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000