Perussuomalaiset

Matias Turkkila

Kun mitta on täynnä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti Suurlähettiläspäivien puheessaan esiin ”Kenen mitta on täysi”-raportin, jossa käsiteltiin yhteiskunnallista ilmapiiriä. Se oli Niinistön mukaan ravistelevaa luettavaa.

Suomessa ei enää pärjää yritteliäisyydellä ja ahkeruudella. Tätä mieltä oli hämmästyttävät 39 prosenttia vastanneista.

Pienituloiset ja työntekijät ovat huomattavasti tyytymättömämpiä yhteiskunnan tilaan kuin hyvätuloisimmat ja johtajat.

Raportissa suomalaiset jaettiin neljään pääryhmään:

Huolettomat (12 % suomalaisista) ovat tyytyväisiä eivätkä näe uhkakuvia. Taloudelliset huolet eivät paina, olo on turvallinen. Ryhmän tyypillisimpiä edustajia ovat hyvätuloiset ja kokoomuksen kannattajat.

Epäluuloiset (5 % suomalaisista) ovat tyytyväisiä yhteiskunnan tilaan, mutta näkevät maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyviä uhkakuvia. Ryhmän tyypillisimpiä edustajia ovat arvokonservatiivit, oikeistolaiset ja miehet.

Pettyneet (21 % suomalaisista) ovat hyvin tyytymättömiä, mutta eivät koe maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyviä uhkakuvia. Tyypillisimpiä ryhmän edustajia ovat naiset ja erittäin vasemmistolaiset.

Mitta täynnä olevat (22 % suomalaisista) ovat hyvin tyytymättömiä ja näkevät paljon maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyviä uhkia. Äänestämättömät, perussuomalaisten kannattajat ja työntekijät ovat ryhmässä vahvasti edustettuina.

Ryhmien ulkopuolelle jää 40 prosenttia suomalaisista.

Jo vuosien ajan erilaisissa puheenvuoroissa on käsitelty perussuomalaisten ja ”punavihreiden” vastakkaisia poliittisia ajatuksia maahanmuutosta, mutta raportin havaintojen perusteella näyttää siltä, että ryhmien todellisuuskäsitykset eroavat perustavalla tavalla toisistaan.

Vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n kannattajat kokevat raportin mukaan muita selkeästi harvemmin uhkakuvia. Perussuomalaiset kokevat muita huomattavasti useammin uhkakuvia. Vastapoolit erottuvat myös yhteiskunnallisen tyytymättömyyden sekä uhkakuvien näkemisen osalta. Tyytymättömyydessä kytee vasemmistolainen protesti, ja liberaalien ja konservatiivien käsitykset maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyvistä uhkakuvista ovat aivan päinvastaiset.

Vastapooleilla on myös muita suurempaa valmiutta radikaaliinkin poliittiseen toimintaan.

Vasemmistoliiton kannattajakunnassa on eduskuntapuolueista eniten (42%) valmiutta laittomaan suoraan toimintaan. Valmiutta itse osallistua laittomaan suoraan toimintaan on raportin mukaan selvästi keskimääräistä enemmän vasemmalla äärilaidalla (58%) ja erittäin liberaaleissa (36%). Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden kannattajien (45%) ja äänestämättömien (37%) valmius on vasemmistoliittolaisten tasolla. Valmius suoraan toimintaan on yleisintä yhteiskunnan tilaan erittäin tyytymättömien (33%) ja paljon maahanmuuttoon ja turvallisuuteen liittyviä uhkakuvia näkevien (35%) keskuudessa. Perussuomalaisilla (27%) ja vihreillä (26%) on kohonnut todennäköisyys. Valmius suoraan toimintaan yhdistää siis arvokonservatiiveja ja vasemmistolaisia, mutta oletettavasti näkemykset suoraan toimintaan oikeuttavista asioista eroavat merkittävästi toisistaan.

Yhdyn raportin päätelmään, jonka mukaan politiikassa toimivien on syytä ottaa kansalaisten turvattomuudesta ja toimeentulon riittämättömyydestä kertovat viestit vakavasti. Vaikka turvallisuusvajetta tai pettymystä ei tuntisi omissa nahoissaan, ne ovat silti monelle täyttä totta joka päivä.

Sauli Niinistö huomautti puheessaan, että ”olennaista on, minne, miten ja minkälaisten toimijoiden johdossa tyytymättömyys kanavoituu”.

Sitä vaihtoehtoa ei ole, etteikö se kanavoituisi jonnekin. Päätettäväksi jää enää se, yritetäänkö asiat hoitaa politiikan keinoin vai ei.

Tämä kirjoitus alkoi presidentin sanoilla. Päätetään se toisen presidentin sanoihin. JFK totesi maaliskuussa 1962: ”Ne, jotka tekevät yhteiskunnan rauhanomaisen uudistamisen mahdottomaksi, tekevät väkivaltaisen vallankumouksen vääjäämättömäksi”.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Virveli
#1

Päätoimitajalta tasalaatusta teksiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

Tulevaisuuden pahimmat uhkakuvat ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen on Euroopan islamisaatio. Missään se ei ole tähänkään mennessä tuonut mukanaan mitään hyvää eikä mitään mitä ilman me emme voisi olla.

S. Niinistön huoli ei suinkaan ole aiheeton. Tilanne täällä 10n vuoden kuluttua hirvittää tavallista niemistä. Tuo sama nieminen saattaa juuri nyt olla hyvinkin ”mamumyönteinen”.
Ehkä S.Niinistö hieman otti esille muslimien radikalisoitumista jotta voisi aikanaan sanoa olleensa oikeassa. Hän ei uskalla sanoa asiaa niinkuin se oikeasti on. Onhan kokoomus myös hyysäämässä tulijoita. Kekkonen kyllä olisi…
Nyt jo kaduillamme on turvatonta muslimien toimesta. Forssa on tästä nyt eilisen päivän esimerkkinä. Kaikkihan alkoi tulijoiden tekemistä rikoksista. Media vääristelee tapahtumia ja totuutta tiedoitteissaan tarkoitusellisesti.
Tuo vääristelevä valtamedia on uhka koska kansaa manipuloidaan mamumyönteisyyteen.
Islam on Euroopan sivilisaation tuho.
Meille käy kuten muslimimaille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

Levitetäänkö islam valtaan Suomessa niin kuin Turkissa nyt tai 100 vuotta sitten ja Saksassa natsipuolue 80 vuotta sitten?
Vastustajilta viedään väkivalloin jopa henki ja loput ymmärtävät yskän ja kääntyvät kannattajiksi selvitäkseen hengissä tai päästäkseen saaliinjaolle.
Suomalaisten pakkokäännytys islamiin on alkanut, kansanpetturit päästivät 35 000 islamin ”ritarin” retkikunnan levittämään ilosanomaa ja ”onnelliset” vastaanottajat tekevät heistä kaikkivaltiaita hallitsijoitaan joita elättävät, johan viimeisestä pakkokäännytyksestä on kulunut tuhatkunta vuotta.
Ehkä kannattaisi oppia historiasta ja kuskata rauhanuskonnon ilosanoman levittäjät Saharan keskelle ilman paluulupaa, kieltäähän lakikin tuholaislajien levittämisen Suomen luontoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Orpo (kok) sisäministerinä olisi voinut pysäyttää irakilaisten maahantunkeutumisen. Kyseessä on islamisaatio.
Olin työmatkalla 70-luvulla Kairossa jolloin siellä oli melko vapaat olot. Oli myös Burgha-kaapuja. Sama koski Beirutia joka oli länsimaistyylinen paratiisi.
NYT Kairon Yliopiston opettajat kulkevat huiveissa ja hyvin verhottuna. Beirut on tuhottu.
Tässä vaan esimerkkinä siitä, mitä islam saa aikaan. Saavutetut inhimilliset vapaudet tullaan menettämään ja kansa kääntyy peloissaan itseään suojatakseen islamiin naisten alkaessa verhota itseään. Miehet ottavat seksistisen asenteen naisiin nähden pitäen heitä riistana.
Islam ei todellakaan saa aikaan mitään hyvää. Jos hiukan vapauksia saavutetaan, kohta se aika palautuu entiseen pysähtyneeseen. Sellainen yhteiskunta ei saa aikaan mitään kehitystä, kuten olemme huomanneet kun tutkimme muslimimaiden saavutuksia viime satojen vuosien aikana.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rönzy
#8

Kehitysmaalaiset tuovat väkivaltaisen helvetin maahamme. Kuten Ruotsin esimerkki näyttää kohta palaa autoja ja kouluja. Sota alkaa kaduilta pikkuhiljaa. Miksei kukaan pysäytä tätä kehitystä? Immoset Hirvisaaret ja kumppanit on hiljennetty. Totuus kielletään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Mm. YLE markkinoi näyttävästi laittomasti maassa olevien tulevia sosiaaliturvia? Jos tämä skenaario on todella totta, niin kiireesti lainmuutokset vireille! Selvä viesti näille ”hylätyille”, pysykää piilossa ja odottakaa!!! Jos tämä uhkakuva toteutuu, niin arvaatte varmasti sen, keiden pinna kiristyy? Ajatuksena koko asia tuntuu aivan järjettömältä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#4

Herrat haluaa kasvataa eriaevoisuutta ja vihamielisyyttä kaikin keinoin.
Tosiasia kuten 10 kk vanhjasa Blogi Rikaiden hyväosaisten halitsena Suomi nuolee mamuja ällöttävästi ja Köyhien syrjityjen mitta täyttyy , syy on eliittihalinto ja virkamisekunnan Presidentistä lähtien.

Suomessa on omastatakaa n20–80 000 Hyvin huonoissa oloissa asuvaa,
pienituloisista ( yli 400 000 as) tulot kaikkine tukineen 300-700e/kk – välilliset VEROT ja Peruspakkomaksut, niin että eämiseen jää 00-400e/kk.

Mutta mamujen kulut yli 60e/pv= yli 900e/kk ja suuri virkamiespalvelukoneisto kulut päälle n 40e/pv/pää.

Törkeää anta valitusoikeusaika odotaa täällä. tullee 10x halvemmaksi karkoitaa heti ja kuskata ne takaisin jotka saa turvapaikan.
Samoin työlupien turvin tänne pesiytyneitä’ poistettava, emme tarvitse 1-2e/h palkaisia rosvoamaan työt ja marjat paikalliselta väistöltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Eliitti omistaa median ja samoin rahavalta on eliitillä; näin poliitikot ja kansa kulkevat eliitin tahtiin. Eliitti toimillaan tuo eriarvoisuutta ja suuren köyhien matuarmeijan maahamme.

Muutos nykysuuntaan ei ole todennäköinen. Maastamme tulee eriarvoisuuden ja levottomuuksien helvetti. Monet paikat ovat jo nyt asuinkelvottomia ja/tai levottomia; paikat, jotka vielä hetki sitten olivat suomalaisten tavallsiia asuinalueita. Muutos tulee olemaan hyvin nopea! Laittomat matut ulos heti! Oikeat turvapaikanhakijat tiukasti erilleen muusta väestöstä hyvällä kohtelulla ja ulos heti, kun olot palautukseen turvalliset.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000