Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Kaapu päälle!

”Vaikka on kuuma katsokaa tytöt peiliin ennen ulosmenoa. Ei houkuttelevia, paljastavia vaatteita se voisi olla pieni vakuutuksenne” Näin ohjeistaa nainen keskusteluketjussa, jonka aloituksessa kerrotaan nuoren tytön päälle käyneen joukko ulkomaalaismiehiä.

Siis Suomessa uhriksi joutuneen tytön ja sellaisiksi joutuvien oma syy? Miksi olet pienissä vaatteissa helteessä? Laita kaapu päälle ja olet turvassa? Kyllä alkoi riepoa tällaista ei-feministiä.

Aivan uskomatonta toimintaa. Me elämme Suomessa, jossa jokaisella naisella on oikeus koskemattomuuteen ja oikeus pukeutua kuten tykkää. Tästä arvosta en ole valmis luopumaan, en nyt enkä tulevaisuudessa. Mutta jostain kumman syystä jotkut ovat. Ja mikä pahinta, kommentoijina ovat usein ne jotka sanovat olevansa tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden kannattajia.

Mikä kumma siinä on, että meidän naisten tulisi muuttaa käyttäytymisemme ja pukeutumisemme vieraiden vuoksi? Onko tämä sitä ajatusta suvaitsevaisuudesta ja monikulttuurista, jota Suomeen halutaan. Ei sillä, siinä kohtaa kun sitä ei haluta, on jo myöhäistä haikailla vapautta ja tasa-arvoa.

Itse asiassa Suomessa tulisi kiireen vilkkaa seurata muuta eurooppaa ja kieltää nämä alistavat pukineet ja tyttöjen huivittamiset. Se olisi ainoa ja oikea tie osoittaa, että tässä maassa ovat arvot sellaiset ettei kenenkään tule joutua uhriksi, oli hänellä peittävämpää tai paljastavampaa pukinetta päällään. Tärkeää kysymyksessä on myös se, että naisella on oikeus valita täysi-ikäisenä mitä hän päälleen pukee, oli tausta mikä hyvänsä.

Siihen asti kunnes tarvittavat lakimuutokset on tehty esitän, että tämä varsin kattava ja kallis kotouttamisjärjestelmämme korostaa erityisesti koskemattomuutta, vapautta ja naisten tasa-arvoista asemaa. Ja varmistakaa, että naisillekin tämä viesti menee perille ilman että välissä on joku eri mieltä oleva kääntämässä suomalaista kulttuuria ja lainsäädäntöä naisille.

Sinulle suomalainen nainen haluaisin sanoa, että maamme on edistyksellinen paikka naisille, jossa meidän on syytä pitää huolta, että asemamme tällaisena pysyykin. Meidän ei tule nöyristellä minkään edessä. Eikä varsinkaan hyväksyä meihin kohdistuvaa alistamista, väkivaltaa tai aliarvostusta. Eikä meidän koskaan tule syyllistää nuorta tyttöä häneen kohdistuvasta rikollisesta teosta. Ei neuvoa pukeutumaan siten, ettei kukaan hyökkää meidän päälle. Muutoin voi käydä niin, että huomaamattamme me todella olemme kaavut päällä. Ei kiitos.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Aamen

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Saan tästä kommentista takuulla huutia ja takapajuisen leiman, mutta silläkin uhalla kerron mielipiteeni. Rantanen on jättänyt juttunsa vapaaseen kommentointiin. Mitä naisten pukeutumiseen tulee, ei mikään ääripää ole hyvä mielestäni. Eihän se sitä tarkoita, että heti kaapu päälle, jos vähän peruuttaa lähes kaiken paljastavasta pukeutumisesta. Kohtuus olisi paikallaan. Jokaisen ihmisen keho on arvokas ja siis sitä pitäisi kunnioittaa. Meillä Suomessa seurataan mm. mainonnan esimerkkiä siitä miten pukeutua seksikkäästi; puolipakarat paljastavat minisortsit, rintavakoa näyttävä toppi, jne. Ei siinä enää ihmisen kehoa kunnioiteta vaan esitellään omaa timmiä tai vähemmän timmiä kroppaa. Sivistyksellinen siveys, vaikka se kuulostaisi viime vuosisadalta, ei kuitenkaan ole menettänyt merkitystään vaan se juuri noudattaa kehon kunnioittamista. Siinä samalla sitten hoituu sekin, mitä kukin pukeutumisellaan viestittää. Toki on oikeus pukeutua juuri niin kuin tykkää, mutta onko se aina viisasta o

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

onko se aina viisasta on toinen kysymys. Eihän pukeutuminen tietenkään raiskausta oikeuta ja kyllähän verkkarinaisiakin raiskataan. En ehkä yhdistäisi näitä asioita, vaan että juurisyy tai –asia olisikin se oman kehon kunnioittaminen pukeutumisessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

On tietysti turvallista suojata itsensä väljillä, ilmavilla vaatteilla ja lierihatulla paahtavan helteen UV-säteiltä. Tämä on ennen kaikkea terveyskysymys.

Ihan toinen asia on sitten uniformuntyyppinen pakkopukeutuminen kaapuihin ja monikerroksisiin huiveihin, jotka usein ovat tummasävyisiä väreiltään.

Pienten tyttöjen pakolliset päähuivit tuntuvat pahalta edes katsoa.

Nämä samanlaisiin vaatteisiin verhotut omituisuudet ovat kuin uusia mustalaisia heimoasuineen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000