Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Hoitaja hoitaa, ministeri haukkuu

5 kommenttia

Ulkoministeri Soini esitti filippiiniläisten hoitajien tuontia Suomeen ratkaisemaan vanhustenhoidon ongelmia. Soinin mukaan filippiiniläiset hoitajat ovat työteliäitä ja omaavat korkean moraalin. Lausunto antoi ymmärtää, että suomalainen hoitaja on laiska ja ei omaa ainakaan korkeaa moraalia. Aivan oikein, hoitoalan ammattiliitot reagoivat eettisyyteen, rahdata nyt kielitaidottomia ihmisiä tänne pohjolan perukoille pienellä palkalla ja aiheuttaa auttavien käsien katoaminen omasta maasta.

Suomalainen hoitaja on ollut korkeasti koulutettu. Suomalainen hoitaja venyy äärimmilleen, syö ruokansa ja käy vessassa, jos ehtii.

Suosittelisin lämpimästi ministerille ja muille päättäjille, kannattaisi mennä vaikka päiväksi tutustumaan esimerkiksi Helsingin päivystyksiin tai kotihoitoon. Silloin tulee parempi näkemys siitä, mikä on suomalaisen hoitajan työteliäisyys ja moraali. He todella tekevät töitä. Suurin osa sydämellään ja korkealla tietotaidolla. Ja ne, jotka eivät enää jaksa hymyillä, ovat olleet suomalaisen terveydenhuollon palveluksessa ja puristuksessa liian kauan. Liian paljon työtä, työn vaativuuteen ja määrään nähden liian pienellä palkalla. Mutta sitä ei ministeri tiedä tai halua tietää.

Jos jotakin halutaan parantaa, on se ensimmäisenä hoitoalan koulutettavien laatu ja opetuksen määrä. Nyt meillä ihmisiä laitetaan opiskelemaan lähihoitajakoulutukseen, vaikka olisi alalle sopimaton henkilökohtaisten ominaisuuksiensa tai jopa päihdeongelman vuoksi. Ja sitten ihmetellään, miksi alalla on sopimattomia ihmisiä.

Ministeri Grahn-Laasosen esittämä laki soveltuvuuskokeista jää torsoksi, sillä lain hengen mukaan opiskelija voidaan jättää ottamatta opiskelijaksi, jos hän saa nolla pistettä soveltuvuuskokeista. Kiinnittäisin huomiota ”voidaan jättää valitsematta” kohtaan. Nolla pistettä voi saada käytännössä, jos hakija ei osaa vastata mihinkään kysymyksiin. Rajan tulisi olla vähintään 3-4 pistettä. Hallituksen lakiesitys on haamulaki. Haamulaki haamuhoitajien perään. Onpa hienoa.

Toisekseen on syytä kiinnittää huomiota työn palkkaukseen, työolosuhteisiin, työelämän joustoihin ja johtamiseen. Hallitus heikensi jopa vuorotteluvapaajärjestelmää, joka on ollut runsaasti käytetty mm. hoitoalalla juuri työn kuormittavuuden vuoksi. Jos työ ei ole houkuttelevaa eikä tukitoimia alalle pysymiseen ole, ihmiset eivät joko hakeudu lainkaan tai vaihtavat alaa kohtalaisen nuorena.

Ammattitaitoiset hoitajat hoitavat kovassa paineessa ja kiireessä. On äärimmäisen loukkaavaa, että kovaa työtä arvostellaan valtioneuvoston taholta tavalla jolla ministeri Soini teki. Hoito- ja hoiva-alan ongelmat voidaan ratkaista kotimaisin keinoin, jos on tahtoa laittaa siihen rahaa. Ja jos tämänkaltaiset asiat ovat arvoissa korkealla eikä arvojen pohjalla.

Hoitajia ei pidä syyllistää poliitikkojen tekemistä virheistä. Jos ei ole mitään järkevää sanottavaa, silloin kannattaisi olla hiljaa.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Rantaselta täyttä asiaa. Mitä Soiniin tulee niin olisko voinut käydä niinkin, että Petteri ja Juhis ovat käskeneet Timpskan antaa tuollaisen kommentin tai muuten ne heittää Timpskan ulos hallituksesta. Timpska on sitten nöyrtynyt taas kerran pönkittämään Petteriä ja Juhista, jotta saa vielä muutaman viikon survoa takapuolensa ministeriaudin ihanille pehmeille nahkapenkeille – kohta se ihanuus kuitenkin loppuu… Että ne vie Timpskaa lepikossa niin että suhisee 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

kyllä, Petteri ja Juhis tietää, että tuollainen kommentti Timpskan suusta on myrkkyä Timpskan kannattajille …. ja hupsista kun Timpska pudotettiin pelistä pois …

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#3

Timo Soinin pitäisi itse tarkentaa sanomisiaan_ perusteellisemmin mitä tarkoitti_tarkoittaa ” ettei sanomiset jäisi ns.veitsen terälle ”.
AY;t hereille ja jos hoitajat vielä alkaisi lakkoilemaan,sillä tavoin että vain akuutit hoidettaisiin __ jääkööt loppu sanomatta !

” Tarkan markan_ eiku euron hetket valuu tiimalasissa ”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästin perseen myyjistä
#4

Soini on täysin oikeassa !

Jos Hoitajamitoitusta vaaditaan se tarkoittaa hoitopaikkojen rajua karsimista ! Koska hoitajia ei ole tarpeeksi ja työttömänä työkuntoisia ei ole !
Suomessa on iso joukko hoitajia joilta valviira on ottanut luvat pois huumeiden käytön takia ! Ei sellaisia voi eikä saa edes lain mukaan palkata töihin !!!!
Läkärit ja Hoitajat on Suomen yleisin ammatti joita irtisanotaan huumeiden ja päihteiden takia,jopa Maalareita irtisanotaan paljon vähemmän. !!!
Tämä johtuu siitä kun kuormasta on niin helppo syödä ja popsia ja jopa myydä ja välittä eteenpäin huumeita.

Jos Filipiineiltä tuodaan hoitajia on 100 % varmasti varmaa että niillä on moraali kunnossa eikä ne hörhöile .
Sielläkin on Huume ongelma ihan kuin Suomessa,mutta sillä erotuksella että siellä sitä hoidetaan kunnolla toisin kuin Suomessa jossa silitetään päätä ja nauretaan kun nuoret tappaa itseään ja muita ja yhteiskunta maksaa kaiken hulluuden ! Siinäkin Suomen pitäs ottaa mallia Filipiineistä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#5

Filippineillä poliiseilla on samanlainen oikeus ampua huumekaupiaat kuin Euroopassa on poliiseilla oikeus ampua Terroristit !

Huumekauppiaat jotka myy nuorille huumeita ,murhaa käytänössä ne koska ne tietää 100 % varmasti että nuoren keskimääräinen odotettavissa oleva tilastolinen elinikä laskee useita kymmeniä vuosia Huumeiden käytön aloitettua !
Miksei Suomessa anneta edes Elinkautista siitä tahallisesta murhasta ?
Miksei Suomessa tuomita Terrorismista Islamisti raiskaajia ?
silloin poliisit voisi toimia vapaammin !
On aivan turha Suvakeiden puollustella niitä ja vähätellä niiden tekoja sillä että se on kulttuuria ja uskontoa !
Terrorismia se on !!! Suvakit näin syyllistää kunnollisia Muslimeja näin !!! jotka ei hyväksy Terrorismia ja Raiskauksia.
Persujen pitäisi puollustaa kunnollisia Muslimeja suvakkien rasismilta.

Persujen pitäs vaatia että otetaan oppia Filipiineistä Suomeen näissä asioissa ,jos ei täysin niin ainakin vaaditaan elinkautisia tuomioita niille

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000