Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Helppo valinta

Kävin tänään punttisalilla, kuten varsin moni suomalainen näin tammikuussa joulukiloja sulattelemassa. Kuulokkeistani kuului:

”me mennää selkä vasten selkää

sä meet selän taakse pelkää

mitää kysellä ei enää tartte keltään” -Profeetat

Ajattelin että aivan. Sitä varten on myös Perussuomalaiset ja meidän presidenttiehdokkaamme Laura Huhtasaari. Jotta me ja lapsemme voisimme elää tulevaisuudessakin rauhassa ja tasapainoisessa yhteiskunnassa, on jonkun tultava esiin ja sanottava kipeitäkin asioita ja oltava valmis tekemään ratkaisuja, joita nämä selän takana pelkäämässä olevat eivät ole kyenneet tekemään. Meillä on vielä aikaa muuttaa Suomen suuntaa, jonka ei soisi olevan Ruotsin tie. Tie, jossa kranaatit, pommit ja ampumiset varjostavat uutisia viikoittain ja nyt jo lähes päivittäin. Tie kohti eu:n liittovaltiota, jossa Suomi on Saksan pohjoinen maakunta, ei kiitos.

Me mennään selkä vasten selkää. Olen kokenut hyvin vahvasti Huhtasaaren kampanjan aikaisen halveksunnan ja yritykset nolata ja vaientaa. Olen osin kohdannut samanlaista vastaanottoa kaikkine variaatioineen, myös kanssapoliitikoilta. Olen kuitenkin ajatellut, että antaa tulla vaan, minä edustan niitä ihmisiä jotka minulle äänensä ovat antaneet. Lentokoneiden turvaohjeissa sanotaan ”aseta ensin happimaksi omille kasvoille ja auta sitten vasta muita”, tämä ohje pätee myös Perussuomalaiseen politiikkaan. Ensin ruoka omalle lapselle, sitten vasta muille. Kun tämän tuo esiin varsin tavalliset perheenäidit politiikassa, voi heitä kutsua mitä halveksittavammalla tavalla. Olen iloinen tavasta, jolla Laura nyt tuo esiin omiakin ajatuksiani kampanjassaan. Johdonmukaisella tavalla hän seisoo sanojensa takana, väistämättä piiruakaan vaikka iskua tulee oikealta ja vasemmalta. Emme me kaikesta ole samaa mieltä, mutta päälinjat ovat meillä samat. Suomi ensin. Suomalaiset ensin. Suomi on hyvä maa ja sitä ei puolusta kuin suomalaiset itse. Piikki kiinni paperittomille, piikki auki suomalaisille vanhuksille, vammaisille ja köyhille. Kansainvälisyys on yhteistyötä kaikkien kanssa, mutta ei sanelupolitiikkan vastaanottoa muualta muutaman palkintoviran toivossa. Maahanmuuttojärjestelmä tulee olla tiukka, mutta reilu. Suomalaisia arvoja ja lakia on kunnioitettava, maassa maan tavalla tai maasta ulos.

Lauraa on moitittu siitä, ettei hänellä ole kokemusta ulkopolitiikasta. Ei varmasti olekaan, mutta olikos olemassa joku presidenttikoulu? Jonka muut ehdokkaat ovat käyneet? Työ tekijäänsä opettaa sanoo vanha sananlasku ja se pitänee tässäkin paikkaansa. Fiksut pärjää aina.

Ja siitä kokemuksesta. Mitä sillä kokemuksella on väliä jos Suomea viedään sellaiseen suuntaan jonne en haluaisi Suomea vietävän? On tässä tullut vuosien varrella äänestettyä itsekin monella tavalla. Osa menee nuoruuden piikkiin ja osa hyvien vaihtoehtojen puuttumiseen, annettakoon moiset hassuttelut anteeksi. Mutta sitä en ole saanut mitä olen tilannut. Olen äänestänyt mm. Sauli Niinistöä ja olenpa muuten äänestänyt myös Paavo Väyrystäkin, Vuokko ja Paavo-mukeja kun ei voinut vastustaa. Mutta nyt voi, sillä Paavolla on käytännössä kyllä hyvät teemat, samoja teemoja kuin Lauralla. Mutta mutta, yhtenä esimerkkinä Paavo meni ja äänesti tyhjää eu:n dublin-menettelyn uudistamisesta, joka käytännössä lisää ja legitimoi turvapaikkashoppailun eu-alueella. Ja siitähän Suomi mielestäni ei hyödy mutta monen presidenttiehdokkaan mielestä hyötyy. Kun ihmisellä on joku linja, sen tulee näkyä myös toiminnassa, ei vain puheissa.

Tällä kertaa valinta oli erinomaisen helppo. Minä haluan presidentin, jota ei taluteta silmät kiinni auton alle. Maan äidin, joka puolustaa omia ja jolle heikommassa asemassa olevat suomalaiset ovat erityinen suojelun kohde. Sitä on arvojohtajuus. Maan äidin, joka on yhteistyökykyinen ja -haluinen joka ilmansuuntaan, mutta ei sitouta Suomea meille epäedullisiin sitoumuksiin vain muutaman jakkaran tähden. Sitä on ulkopoliittinen johtajuus. Hymyilevän maan äidin. Siksi Laura.

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Järki talkoot
Iloinen
#1

Kiitos Mari! Kaltaisia hienoja naisia on vielä toivottavasti paljon suomenmaassa. Toivottavasti saisitte heidät aktivoitumaan ja liittymään Persussuomalaisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Marilta hieno kirjoitus! Arvostan suuresti Maria ja muita eturivin PS-poliitikkoja ja -vaikuttajia, he joutuvat ottamaan vastaan sen ikävimmän vastustuksen julkisuudessa, joka vaikuttaa myös yksityiselämään. Me todelliset kannattajat emme jätä teitä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Hyvä kannanotto, kirkasta ajattelua!
Itse kiinnittäisin huomioita tuohon lähes joka tentissä esiin tulleeseen vihapuheeseen ja siitä tuomitsemiseen. Niitä seuratessa korostui sen määrittelyn vaikeus. Lähinnä siinä mielessä, että tenttaajien oma asenne tentattavaa kohtaan heijastui niin voimakkaasti eri henkilöiden kohdalla. Myös vähättely, toisen ajatusten suoranainen halveksunta ja ikäänkuin ”nokkavartta pitkin” tapahtuva katselu voidaan tulkita myös vihapuheeksi. Kyseessä piti sentään olla maamme huippua edustavat ammattilaiset.
Onko siis mikään ihme, jos tavallisella rahvaalla tulee ylilyöntejä. Tämä ei tarkoita, etteikö tuota posketonta räkimistä pitäisi hillitä. Ehkä se toimii joillekin psyykkisten paineiden purkautumistienä? Mikä sekin on parempi kuin muut teot.
Jokainen esiintyy omalla nimellään tai sen voi tarvittaessa etsiä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Maalainen
Iloinen
#4

Me ihan kaikki halutaan paras mahdollinen presidentti tähän maahan ja siksi nämä vaalit pidetään. Nyt on ollut poikkeuksellisen paljon vaalitenttejä ja muuta infoa, jonka perusteella on entistä helpompi valita ehdokkaansa. Minä toivon tulevalta pressalta seuraavaa. Pitää meidät tiivisti euroopassa ja valmis kehittämään sitä. Pitää portin auki Natoon. Tuomitsee vihapuheen, ainakin sellaisen, josta voi saada rangaistuksen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin Perseen myyjistä
#5

Minusta myös Laura on Suomen paras politikko..alusta asti olen sanonut että äänestän sitä kumpi on korkeammalla kallupeissa ennen vaaleja siis Laura vai Paavo…
Paavolla on tupla kannatus ja kovassa nousussa lopullisessa tulee monikertainen kannatus Lauraan verrattuna…

Paavo olisi tarvinut Lauran ja Persujen tuen !!!!

En olisi koskaan uskonut että Laura ei ala tukemaan Paavoa vaikka näkee 100% varmuudella ettei 4 paikkaa korkeammalle ole mahdollisuuksia !
Merja Kyllönenkin tukee Paavoa ainakin epäsuoraan…
Lauralla ei ole kuin 20 % Persusuomalaisten kanattajien tuki sillä ei Paavosta Pressaa tehdä ,mutta sillä olisi voitu saada Paavo toiselle kierrokselle !! koska sillä olisi ollut vaikutusta muualle kepuun asti !

ÄÄNI LAURALLE ON ÄÄNI PEKKA HAAVISTOLLE !
Siis Lauraa äänestämällä varmistetaan Pekan 2 paikka !

Tätä jatkuvaa tyhmyyttä puolueen kannatus ei tule enään kestämään…. näin puolue ajetaan alas… seuraavien vaalien alla 20 % puolue on 5 % puolue

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000