Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Älä lyö auttajaasi

Pelastuslaitosten kumppanuusverkosto tiedotti eilen, että väkivalta ja sen uhka on lisääntynyt edelleen erityisesti ensihoitajien osalta. Uhka- ja väkivaltatilanteiden nousua on ollut kahtena viimeisenä vuonna peräti 26% per vuosi. Pelastuslaitokset ovat varsin perustellusti huolissaan työntekijöidensä puolesta. Pelastuslaitokset ovat reagoineet asiaan lisäämällä henkilöstön koulutusta vaarallisten tilanteiden varalle, parantamalla suojavarustusta sekä tarkentamalla työsuojeluun liittyviä toimintamalleja ja -ohjeita.

https://yle.fi/uutiset/3-10655790

Pelastuslaitosten omat toimet eivät kuitenkaan riitä. Ensihoitajiin kohdistuvan väkivallan mahdolliset tuomiot rinnastetaan edelleen nakkikioskitappeluun ja se on väärin. Ensihoitajat suorittavat työtehtävää ja on perin erikoista, että heidät rinnastetaan ”siviiliin”, mikäli he joutuvat työssään pahoinpitelyn kohteeksi. Samoin on niillä palomiehillä, jotka suorittavat ensihoitoa, heitäkään ei rinnasteta tuolloin virkamieheen.

Toukokuussa 2018 jätettiin Jari Ronkaisen (Ps) toimesta eduskunnassa lakialoite, joka olisi parantanut ensihoitotyötä tekevien asemaa rikoslain osalta, mutta lakihanke näyttäisi hautautuneen eduskunnan sivujen mukaan lakivaliokuntaan. Lakialoitteen allekirjoitti valitettavasti vain 19 kansanedustajaa.

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/255803-ala-hakkaa-ensihoitajaasi

Mitä pitää tapahtua, että ensihoitajien yhä heikentyvä työturvallisuus otetaan tosissaan? Kuinka kauan meillä annetaan ilmiön kasvaa tekemättä selkeää lainsäädäntöä ja viestintää siitä, että tämä ei käy? Ei väkivaltaa toki estetä rangaistuksilla, mutta toimii se ainakin teon paheksuttavuuden ja tuomittavuuden mittarina.

Lisäksi asian todellisen tilannekuvan ylläpitämiseksi tulisi olla kansallinen taho, jossa tilastoidaan kaikkien ensihoitotyötä tekevien uhka- ja väkivaltatapahtumat ja pyritään löytämään yhteiset toimivat käytänteet koko maahan.

Ajankuva on ruma. Työteliäisyys ja korkea moraali ei estä ensihoitajiin kohdistuvaa väkivaltaa, siihen tarvitaan kaikkien panosta, myös päättäjien.

#ehjänäkotiin #älärikohoitajaasi

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
Nimetön
#1

Käsittämätöntä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mika-ihme-saa-suomalaisen-pahoinpitelemaan-ensihoitajaa-tai-jopa-uhkaamaan-aseella-viime-vuonna-tehtiin-yli-300-ilmoitusta-pelastusjohtaja-tama-on-jaavuoren-huippu/7293940

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin prseen myyjistä
#2

Nämä on 99,9 % Huumehörhöjen tekosia !

Ennen kun oli oikeita puliukkoja jotka ei lääkeitä popsinut lisäksi niin ei ne hoitajien kimppuun käyneet !

Ennen kun Terveyskeskuksista ei jaettu kuin luikuhihnalta Huumeita siis Mielialalääkkeitä ja särkylääkeitä niin siellä ei tarvinnut vartoita !
Siitä saamme myös kiittää Humehörhöjä ! ja Viher-Vasemmsitoa sis Huume myönteisiä puolueita !
Persutkaan ei ole irtisanoutunut kunnolla Huumeista kuten ei kukaan muukaan puolue ,se johtuuus iitä että ne on levinnyt nin laajalle yhteiskuntaan !!!
Esim. Hoitajat ja Lääkärit on Suomen yleisin ammati ryhmä joita irtisanotaan Huumeiden takia eniten tässä maassa vuosittain !
Koko Poliisi johto istuu Huumeiden takia käräjillä !

Tämä menohan on aivan hullua !!!!

Persujen olisi vaadittava Filippinien konsteja Huume sotaan !

Jokainen Huumekauppias ja huumauskäyttön läkkeitä jakava lääkäri on murhaaja koska ne tietää 100 % varmasti että ne lyhentää vuosikymmenillä käyttäjien elinikää !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin persen myyjistä
#6

Eu alueella on kuoleman tuomio kielletty !

Mutta se ei koske terroristeja ,poliisit saa ampua terroriteon tehneen terroristin tekopaikalle tai kiinni saatuaan sen ihmisjahdin jälkeen ilman oikeudenkäyntiä Eu:ssa ! Tästä on kymmeniä esimerkkejä !

Persujen olisi vaadittava lakimuutosta , että Sama käytäntö olisi otettava Huumekaupiaiden ja Terroristisesa terkoituksessa toimivien raiskaajien ja pedofiilin kohdalla kohdalla ! siis vaadittava Poliisille lisää oikeuksia taistelussa terrorismia ja Huumeita ja pedofiliaa vastaan

Ja vaadittava että Huumeiden käyttäjät pakkohoitoon niin pitkäksi aikaa että ne tervehtyy,vaikka loppuiäksi !

Muuta konstia tähän hommaan ei ole ! Lakia ja käytäntöä on muutettava ennenkö on myöhäistä. Laittomuuksia ei saa tietenkään vaatia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Onhan jo – ainakin Ruotsissa – poliiseilla ns. no-go-alueita, ei kai sinne sitten ensiapuhenkilöstönkään tarvitse mennä, ainakin välttyisivät ihan villiintyneiden hyökkäyksiltä. Totta kai jotkut kantiksetkin ovat väkivaltaisia, mutta pitäisi olla oikeus jättää apu antamatta, jollei rauhoittumaan käskytys tehoa, sinne vaan hankeen vähän jäähtymään ja jonkun ajan kuluttua voi käydä katsomassa, että joko on sopuisampi auttamiselle. Minä en ymmärrä lainkaan mitään väkisinauttamisen velvollisuutta. Jos ei apu kelpaa niin jääkööt siihen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

Hei. Kiitos Mari. Olet jaksanut olla kaikkein keskeisimmä asian parissa. Aikanaan KR: -38, Luuk. 10: 25; >>Eräs lainoppinut, kysyi kisaten Häneltä, ( Jeesukselta); mitä minun pitää tekemän, että minä iankaikkisen Elämän perisin? J.n.e. Presdenttimmekin, joka on tasaarvon mies, toivoisi, jo tasaarvonkin nimessä, laittavan; Teidän tasaarvoisen kohtelunne asianmukaiseen kuntoon. Siitäki huolimatta, vaikka Hänen valtaoikeuksiaan on kavennettu. Ei niitä kuitenkaan meiltä keneltäkään, ole kavennettu; ”Samarian Tiellä”. Pappi ja leeviläinen, kylläkin menivät peloissan ohi. Toivon ,ettei Presdenttimme tätä tee, sinun ja teidän kaikkien, ”laupiaiden samarialaisten”, asioiden kohdalla. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#5

Väkivaltaisuus,huumeet ja alkoholi_ ehkä myös jonkinasteiset irtolaisuudet yhteiskunnassamme aiheuttavat kuvailtuja tapauksia ; ensihoitajat tulilinjalla.
Osa yhteiskuntamme kriisipesäkkeistä hyvinvointimme kääntöpuolelta,eikä voida unohtaa mm.maahanmuuton lieveilmiöitäkään sen eri muodoissaan/-konflikteissa… sopeutumattomuutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000