Perussuomalaiset

Mari Rantanen

Älä hakkaa ensihoitajaasi

1 kommenttia

Ensihoitajiin kohdistuu yhä enemmän väkivaltaa ja sillä uhkailua. TIlanne on vähintäänkin kummallinen sillä ensihoitajat ovat olemassa auttaakseen äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita ihmisiä. Voisi kuvitella, että kukaan ei siinä tilanteessa hyökkäisi auttajaansa vastaan, mutta totuus on tarua ihmeellisempää. Olen itse ollut alalla noin 17 vuotta ja voin allekirjoittaa väkivallan ja sen uhkan lisääntymisen alalla.

Suomen Ensihoitoalan liitto, Suomen Palomiesliitto ja Tehy ovat lähteneet voimallisesti kampanjoimaan rikoslain muutosta, jossa vaaditaan, että ensihoitajiin kohdistuvasta väkivallasta rangaistaisiin samalla asteikolla kun poliisin kohdistuvasta väkivallasta. Tämä ei tietenkään lopeta väkivaltaa kokonaan, mutta on omiaan osoittamaan ilmiön paheksuttavuutta ja toisaalta antamaan viestin siitä, että tilanteesta ei selviä samoin kuin nakkikioskitappelusta, sakoilla.

https://www.palomiesliitto.fi/fi/palomiesliitto/viestinta/uutisarkisto/?…

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/ensihoitajien-avoin-kertomu…

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen on jättänyt eilen 24.5.2018 lakialoitteen, jossa liittojen vaatimaa rikoslain muutosta esitetään.

https://www.jarironkainen.fi/tiedote-edustaja-ronkaisen-ps-lakialoite-en…

Olen itsekin jo vuosia puhunut tästä asiasta oman ammattini kautta ja tuntuu hyvälle, että viimein on jotakin konkreettista tehty eduskunnassa, kiitos kansanedustaja Jari Ronkaiselle. Kannatan myös lämpimästi liittojen esitystä laajemmasta kansallisesta ensihoidon työturvallisuuden toimenpideohjelmasta seuraavalla hallituskaudella sillä työn ei tule loppua tähän vaan kehittämiskohteita on runsaasti jatkossakin, muun muassa ensihoitajien oikeusturvan osalta.

Tämä ei ole puoluepoliittinen kysymys vaan kaikkien poliitikkojen yhteinen asia. Ensihoitaja ja palomies, olethan yhteydessä omaan kansanedustajaasi ja pyydät allekirjoittamaan lakialoitteen. Näin voimme kaikki yhdessä osallistua turvallisemman huomisen luomiseen, kiitos.

Älä hakkaa auttajaasi, älä riko hoitajaasi. #ehjänäkotiin

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Ronkaisen lakialoite on hyvä asia ja Rantasen asian esillä pitäminen ja muutenkin asian puolesta toimiminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. MUTTA: ollaanko jo siinä pisteessä, että MIKÄÄN ei perussuomalaisten esittämänä etene? Tämä ”me-ei-leikitä-niitten-kaa” -asenne alkaa mennä jo kiihottamiseksi kansanryhmää kohtaan poliittisin perustein. Tässähän ei leimata ainoastaan PS-edustajia vaan myös kannattajia. Aina tyrmätään PS-aloitteet ja sitten otetaan ne esille muiden puolueiden omina aloitteina. Eikö tähän mitenkään voida puuttua? Eli jos sama aloite on samojen edustajien toimesta hylätty, he eivät saa ottaa sitä itse omissa nimissään taas esille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000