Perussuomalaiset

Maarit Tuomi

Lastemme hyvinvoinnilla turvataan parempi Suomi

Vaalit on käyty ja nyt on aika alkaa rakentamaan parempaa ja kestävämpää Suomea. Haasteista tulevalle neljälle vuodelle ei ole pulaa. Sote- uudistuksen loppuun vieminen, talouden tasapainottaminen, valtion velan kasvun taittaminen ja työttömyyden leikkaaminen ovat kieltämättä kärkiaiheita.

Näiden suurten ja vaikeiden aiheiden lisäksi on tärkeää, että lapsiperheiden hyvinvointiin kiinnitetään vaikeasta taloustilanteesta (ja ehkä juuri siitä syystä) jatkossakin huomiota. Sote-uudistuksessakin tulee huomioida perheiden ja lasten tarpeet sekä huolehtia palveluiden saatavuudesta. Päätöksenteossa tulee ottaa huomioon myös lapsivaikutusten arviointi.

Vuoden 2015 alusta voimaan tullut lakimuutos koskien lapsiperheiden kotipalvelua on oikeansuuntainen toimenpide ja hyvä alku. On hyvä, että näitä matalan kynnyksen toimenpiteitä ja oikea-aikaista tukea on saatavilla ilman lastensuojelun asiakkuutta.   

Mannerheimin lastensuojeluliitto julkisti 20.4.2015 kannanottonsa, jossa he esittävät, että lapsiin ja perheisiin investoiminen otetaan hallituksen strategiseksi painopisteeksi ja hallitusohjelmaan.

Voin täysin yhtyä tähän ehdotukseen ja toivonkin, että uudesta eduskunnastamme löytyy näitä kaukaa viisaita, tulevaisuuteen panostavia lasten ja nuorten puolestapuhujia.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Näin se on. Yksikin rikolliseksi kasvanut merkitsee jopa miljoonan euron menetystä yhteiskunnalle.
Tällaiseen on syitä:
-lapsiperheiden palveluiden kurjistaminen
-lapsiperheiden taloudellinen kurjistaminen
-kaikkien muidenkin kurjistaminen myös työpaikoilla kun maamme on avattu halpatyövoima/dumppaus/ympäristötuho/huonot työolot-kilpailulle
-työttömyys, jo yli 500 000 työtöntä ja työllisyyskurssilaista
-itsekkyyden ja huonon käytöksen mainostaminen tiedotusvälineissä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Sanotaan vaikka näin että yhteiskuntamme eri vaateineen kuin muuttuvine olosuhteineen ihan säädöksiä myöden asettaa kansalaisia monenlaisia haasteita elämänarjen selviytymiseen.
Vanhempiin kohdistuu moniasteisia varsinkin työelämässä mutta myös työttömyydessä huolta ehkä osaltaan myös pelkoa lapsiperheissä että miten tulevaisuus heitä kohtelee ja kaikki mikä kohdistuu perheen sisälle – se heijastuu lapsiin – henkisenä ja taloudellisenakin ahdinkona.

Ei ole mitään ”suuruudenhulluutta” vaan järkenkäypää että vaikeuksien keskellä kuin myös ennen mahdollista akuuttivaihetta kiinnitetään erityistä huolta perhekokonaisesti katsottuna yhteiskunnalta suunnata apua lapsiperheille vaativassa kasvatustyössä.

Eikä välttämättä ainoastaan lapsiperheissä vaan myös yksin asuvilla saattaa olla siihen aihetta,tiettyyn apuun.

Lapsilla,nuorilla kuin vanhoillakin pitää olla omat puolensapitäjät että tahot jotka pitävät yllä heidän tarvitsemia palvelujaan.

Pitäisikö ennaltaehkäisy nostaa todella arvoonsa,se on pitkäjännitteistä säästämistä tulevaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000