Perussuomalaiset

Lulu Ranne

Tarvitsemme ajattelevia poliitikkoja ajamaan kansan etua

4 kommenttia

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak totesi, että tarvitsemme poliitikkoja, jotka oppivat virheistä ja jatkavat ponnisteluja niistä huolimatta (HS 11.3.2019). Ajoitus on kuitenkin tässäkin avainasemassa. Kun huomaa junan ajavan kohti seinää, on jarrutettava ajoissa ja vaihdettava raidetta. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) painoi jarrua vasta junan ollessa jo romuna. Onkin noloa väittää, että Keskusta kantaa nyt miehekkäästi vastuuta, vaikka suuri SOTE-romu on ollut kaiken kansan nähtävissä jo pitkään.

Kaikki tekevät virheitä, mutta vain pieni osa myöntää ne ollenkaan, saati ajoissa. Virheiden myöntäminen ajoissa kuitenkin mahdollistaa niistä oppimisen ja uuden alun kansalaisten eduksi. Tarvitsemme omilla aivoillaan kriittisesti ajattelevia poliitikkoja, jotka kuuntelevat kansalaisia, perehtyvät tutkimustietoon ja huomioivat asiantuntijoiden näkemykset riittävän varhain. Sutena tai lehmänkauppana syntyneitä esityksiä eivät mitkään asiantuntijalausunnot pelasta.

Seuraavakin hallitus löytää edestään SOTE-uudistuksen tarpeen, jolloin tulee palata sen alkuperäisiin tavoitteisiin. Hyvinvointia, terveyttä ja palvelujen yhdenvertaisuutta on parannettava ja kustannuksia hillittävä. Tähän päästään parhaiten pitämällä usein tarvittavat matalan kynnyksen palvelut lähellä kansalaisia. Kallista erikoistason hoitoa voidaan keskittää. Uuden mallin on joka tapauksessa lähdettävä kansalaisten kokeman palvelun ja sen vaikuttavuuden, eikä hallinnon näkökulmasta. Eduskuntaan tarvitaan päätöksentekijöitä, jotka todella ajavat kansalaisten etua ja saavat yhdessä aikaiseksi suomalaisille parhaan SOTEn.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Poliitikkoa voidaan nykyään Suomessa hyvällä syyllä kutsua virkamiehiksi. On totta, että täällä virkamiesten tulee oppia virheistä ja jatkaa ponnisteluja, mutta politiikkaa tehdään jossain aivan muualla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Unohdetaan nyt poliitikko/virkamies asetelma. Haluamme vielä elää tässä ihanassa utopiassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

On lapsellista uskotella, että poliitikot ajaisivat kansalaisten etuja, perehtyisivät tutkimustietoon ja huomioisivat asiantuntijoiden näkemykset. Mistä nykyään edes löytää riippumatonta tutkimustietoa tai asiantuntijaa? Utopiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#4

Ei ole mahdollista ajaa toisen etua sen kustannuksella, että itse nääntyy nälkään:
Aina tulee ensimmäisenä oma etu. Jakajan palkkio.
— No. Sen jälkeenhän on vuorossa kavereille kans’. Jokaisella valituksi tulevalla pitää olla kavereita. — Ja paljon.
— …

En jatka edunsaajien luetteloa pitemmälle. Tila ei yksinkertaisesti riitä siihen, että luettelossa tulisin kohtaan ”kansan etu”.

Ei ole olemassa sellaista kuin ”kansan etu” ja jos olisi, niin yhteiskuntarakenteemme edustuksellisine ”demokratioineen” ei pysyisi pystyssä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000