Perussuomalaiset

Leena Meri

Yrittäjän arkea tulee helpottaa

Suomessa voitaisiin tehdä paljon erityisesti pienten ja aloittelevien yrittäjien arjen helpottamiseksi.

Monesti lakimuutos olisi hyvinkin helposti toteutettavissa, jos kiinnostusta ja tahtoa todelliseen yrittäjien taloudellisen tilanteen helpottamiseksi olisi.

Esimerkkinä tästä on Suomen yrittäjien esille nostama epäkohta arvonlisäveron tilityksessä. Se tulisi muuttaa maksuperusteiseksi, eli arvonlisävero tilitettäisiin vasta sen kuukauden osalta, kun yrittäjä on maksun tililleen saanut eikä sen kuukauden osalta, jolloin lasku on tehty.

Nykyisellä järjestelyllä yrittäjä toimii valtion veron kantajana ja tilittäjänä ennen kuin hän itse on varoja edes todellisuudessa asiakkaalta saanut. Yrittäjän pienissä tuloissa tämä voi olla taloudellinen katastrofi.

Tätä samaa tukisi myös se, että arvonlisäveron vuosittaisen maksuvelvollisuuden alarajaa nostettaisiin reilusti. Se helpottaisi erityisesti uusia yrittäjiä.

Nämäkin yrittäjien ongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosia, mutta asioille tulisi pikaisesti tehdä jotain eikä vain keskustella niistä. Keskustelu sinänsä on aina hyvästä, mutta se ei auta yrittäjää tämän arjessa yhtään.

Suomen yrittäjien artikkeli asiasta 14.1.2015

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Perusihminen
Iloinen
#1

Hienoa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persetä myy
#2

Minusta Suomen yleistä kustannus ja hintatasoa pitäisi laskea reilusti.
Turhaa byrokratiaa ja sääntöjä purkaa ! Ja samalla purkaa kallista julkista sektoria.
Tuo arvonlisäveron tilitys uudistus olisi järkevä ehdotus.
Minusta maksuvelvollisuuden alarajaa ei saa nostaa missään tapauksessa koska sehän luo vaan toisille kilpailuetua jota toisella ei ole esim. sivutoimiset yrittäjät voisivat kaataa terveitä yrityksiä ! Lakia Olisi helppo kiertää ja perustaa useita yrityksiä jolla toimintaa voitaisiin harjoittaa täysin verovapaasti suuremmassakin mita kaavassa (nin minäkin tekisin jos sellainen laki tulisi koska pakkohan se olisi kilpailussa pärjätä kun muuten yritys menisi konkurssiin jos luuseriksi alkaisia tahallaan)
Kyllä kaikilla pitää olla samat sännöt ja lait ,nykyisestä Starttiraha systeemistäkin on haittaa, sekin pitäisi poistaa samoiten pitäsi poistaa Vuorotteluvapaa systeemi
myös yrittäjä yhdistys ja ammattiyhdistys jäsenmaksujen verovähennys oikeus pitäis poistaa ehdottomasti on järjetöntä että Valtio kustantaa systeemin jossa ammatiyhdityksille kaadetaan miljardeja vuodessa valtion velkarahaa syliin.(Tästä syystä joka pikku kyläläkin on suuria liiketiloja turhaan seisomassa jonkin ammattiyhdistysten nimissä,on hiihtokeskuksia joissa riidellään oikeudessa keskusjärjestö ammattiyhdistys aktivit tappelee jatkuvasti oikeuidessa keskenään syynä on tietenkin raha ja rahan jako ja miljardit..Minusta kaikki yritystuet pitäisi myös poistaa(ainostaan sellaisia voitaisin harkita jotka johtuu meidän Suomen syrjäisestä sijainnista täällä saaressa lähellä jämerta siis kuljetuskustannuksia ja energian hintaan liittyviä tukeja siis Uusia ydinvoimalaoita nopeasti ja uusia edullisia kuljetus muotoja euroopan ja Suomen välille (Finnairi ja Finlines alas ne on niin läpimätiä yhtiöitä molemmat että niiden tilalle pitää saada jotain muuta) tietenkin sosiaali tukia pitäis karsia ja maahan muuttoa rajoittaa ainakin sotaaluilta joista on vaara että sotakarkureita tulee siinä samalla. Veronalennukset pitäis suunnata arvonlisä veroprosentin laskemiseen europpalaiselle tasolle ja Viron verotus malin käytön ottoon niin että verotus kannustaa yrittäjyyteen ja sijoittamaan tähän maahan joka luo automaattisesti työpaikkoja sitten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yrittäjä
Iloinen
#3

Juuri näin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kantis
Tyytyväinen
#4

Tässä taloustilanteessa pitää ottaa kaikki keinot käyttöön, että usko omaan tekemiseen ja yrittämiseen säilyy!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000