Perussuomalaiset

Leena Meri

Sattuipa sopivasti – media ja oppositio pakolaisten asialla

Eduskunta käsittelee ulkomaalaislain muutoksia eli pakolaisten perheenyhdistämistä ehdotetaan esityksessä kiristettäväksi. Hallituksen esitys on ollut perustuslakivaliokunnassa, joka katsoi, että asia voidaan käsitellä tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä eli suoranaisia perustuslaillisia esteitä ei ole. Huomiota tosin kiinnitettiin mm. tulorajojen kohtuullisuuteen yksintulleiden alaikäisten perheenkokoajien kohdalla sekä siihen, että tulorajoihin liittyy paljon Maahanmuuttoviraston harkintaa, joka ei ilmene suoraan laista. Asian käsittely on nyt kesken eduskunnan hallintovaliokunnassa.

Media on tullut kesken käsittelyn vahvasti esille ja etsinyt irakilaisen perheen, joka ei täytä perheelle asetettuja toimeentuloedellytyksiä eikä muitakaan perusteita perheenjäsenten oleskeleluville ole. Perheeseen kuuluu aiemmin 7 vuotta sitten  turvapaikan saanut isä sekä äiti ja 3 -vuotias lapsi ja vastasyntynyt lapsi. Perheen äiti ja 3-vuotias lapsi ollaan käännyttämässä. Vastasyntyneen osalta päätöstä ei ole vielä tullut. (HS 5.6.2016)

Maahanmuuttoviraston päätöksessä korostetaan, että ”perhe on hankkinut lapsia, vaikka vanhemmat tiesivät, että oleskeluluvan saaminen on epävarmaa. Perheen äidin osalta todetaan, että olet terve, työkykyinen nainen. Sinulla on miespuoleisista sukulaisista koostuva turvaverkko kotialueellasi. Asiassa ei ole esitetty perusteita oleskeluluvan myöntämiseksi yksilöllisestä inhimillisestä syystä. Lisäksi perheen äiti ja kolmevuotias lapsi eivät ole vaarassa Irakissa, vaikka perheen isä onkin. Siksi he eivät ole viraston mukaan tarvitse suojelua.” Äiti ja perheen 3 vuotias lapsi voisivat saada oleskeluluvan myös ”yksilöllisestä, inhimillisestä syystä”, mutta sellaista ei tässä tapauksessa ole. Päätöksessä korostetaan, että perhe on hankkinut lapsia, vaikka vanhemmat tiesivät, että oleskeluluvan saaminen on epävarmaa. ”

Perheen isä sai 7 siis  vuotta sitten turvapaikan, koska oli ammattiurheilija ja hänen joukkueensa oli vaarassa. Pyöräilyjoukkueessa, johon hän kuului, oli alun perin 15 ihmistä. Heistä 11 on tapettu, neljä on saanut turvapaikan Euroopasta. Lapset ovat siis syntyneet useita vuosia isän tänne muuton jälkeen. Asiassa ei käy ilmi milloin perheen äiti on Suomeen tullut turvapaikkaa hakemaan. Ilmeisesti vasta ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen.

Päätöksistä on valitettu hallinto-oikeuteen, mutta valitus ei mennyt läpi. Parhaillaan perhe odottaa korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä valitusluvasta ja käännytyspäätöksen täytäntöönpanokiellosta.

Miksi sisäministeri Orpo on vaatinut asiassa selvitystä? Asian käsittely on kesken tuomioistuimessa. Normaali käytäntö on, että yksittäisiin viranomaisten päätöksiin ei poliittisella tasolla eikä varsinkaan ministeritasolta puututa. Normaali vastaus kaikissa ministeriöön tulevissa yksittäistä asiaa koskevissa tiedusteluissa on, että ministeriö ei voi puuttua yksittäisiin ratkaisuihin. Tämän vastauksen ovat saaneet tuhannet suomen kansalaiset, jotka kääntyvät ministeriön puoleen. Myös oppositio on tullut vahvasti esille. SDP ja vihreät ovat julkisuudessa kauhistelleet asiaa.

Me emme kukaan edes tiedä julkisuudessa olevien tietojen perusteella koko tarinaa ja jo nyt osa poliitikoista on takajaloillaan ja vaatimassa vireillä olevaan hallituksen esitykseen muutoksia kevyempään perheenyhdistämistä helpottavaan suuntaan. Mitä tapahtuu kun Suomen kansalainen hakee tukea ministeriöstä? Vastaus on, että ei mitään, sillä tähän asti on periaatteena ollut, kuten edellä mainitsin, että viranomaisen yksittäisiin päätöksiin ei puututa tai yritetä niihin vaikuttaa kesken käsittelyn. Mielenkiintoista nähdä muuttuuko tämä linja muissa kuin maahanmuuttoa koskevissa asioissa. Epäilen, että ei.

Hallituksen maahanmuuttolinjauksia on oppositiosta moitittu liian tiukoiksi. Saa nähdä kestääkö kaikkien hallituspuolueiden kansanedustajien linja hallituksen esityksen takana vai muuttuuko se julkisen painostusyrityksen edessä niin, ettei kiristyksiä uskalleta tehdä.

Osallistu keskusteluun!


77 kommenttia
Säännöt selviksi
Utelias
#1

Maahanmuuttajille pitää jo Suomeen tullessaan tehdä nämä pelisäännöt selviksi, ettei esim. jotain vaimoa tai miestä ole niin vain mahdollista tuoda entisestä kotimaasta. Eikä edes suomalainen voi tuoda kovin helposti puolisoa ulkomailta.

Ylipäätään esim. muslimeille on Suomessa selitettävä, että mitään islamilaisittain järjestettyjä avioliittoja, serkusavioliittoja, pakkoavioliittoja, alaikäisiä vaimoja, monivaimoisuutta tms. ei täällä harrasteta. Sillä jos aletaan antamaan periksi, niin loppua ei näy!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

ISLAM VS. LÄNSIKULTTUURI
Utelias
#6

Jossain vaiheessa esim. Somaliasta tuotiin runsaasti ns. kasvattilapsia, joista monet sitten paljastuivat teini-ikäisiksi moniavioisuutta tai kotiapulaisuutta varten maahan tuoduiksi tytöiksi. Ja tämän väärinkäytön takia viranomaisten oli pakko puuttua asiaan.

Järjestetyt avioliitot ovat tavallisia muslimimaissa ja lomamatkoilla maihin, joista on mukamas hengenhädässä paettu tai jopa puhelimessakin on sitten aiemmin solmittu tällaisia avioliittoja. Ja kun muslimimiehellä voi olla jopa neljä vaimoakin kerrallaan, niin tätä touhua on vain pakko yrittää saada sellaisiin uomiin, että oma järjestelmämme sen kestää, ihan joka tavoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lakimuutos ehkä yllätti, mutta...
Tyytyväinen
#8

Tietystikään tämä kys. perhe ei ole tiennyt lain muuttuvan ja ehkä joitain tapauksia voidaan katsoa sitten rajatapauksinakin, mutta kyllä vastaisuutta varten pitää silti lain olla kunnossa.
Kaikkien on noudatettava yhteisiä pelisääntöjä tai muuten yhteiskuntamme murenee!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mekööt perheensä luo
Vihainen
#11

Miksi perhe pitää saada Suomeen jonne isukki on paennut velvollisuuksiaan suojella perhettään? Menkööt takaisin perheensä luo. Meillä ei ole mitään velvollisuuksia alkaa asuttamaan ja elättämään heitä. Isukilla on velvollisuus poistua maastamme oman kilttuurinsa ja perheensä luo jossa isukki silloin – tällöin käy lomailemassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Oikeita avuntarvitsijoita ei suvakit puolusta
Vihainen
#10

Kammottavinta on se, että esim. Syyriassa ja Irakissa on esim. oikeasti kansanmurhan kohteena olevia kristittyjä, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia päästä Eurooppaan asti, eikä usein edes pakolaisleireillekään, koska ääri-muslimit sortavat heitä sielläkin.
Suomeen asti tulee lähinnä vain elintasopakolaisia noiden maiden turvallisilta alueilta ja moni heistä onkin sitten palannut vapaaehtoisestikin takaisin, kun elämä jossain suomalaisessa maalaiskylässä on ollut niin paljon huonompaa, köyhempää ja tylsempää kuin heidän omissa kotiympyröissään.
On ilmeisesti luultu, että jotkut Hollywood elokuvat kuvaavat kaikkia länsimaita ja sitten petytty todellisuuteen.
Sitten tänne on tullut myös kaiken maailman sota- ja muita rikollisia – ilmeisesti pakoon.
Aika vähissä ovat oikeat pakolaiset turvisten joukossa ja kun valheitakin kertomalla saa turvapaikan, niin homma ei vaan toimi.
ANTAKAA MEILLE OIKEITA PAKOLAISIA, JOTKA OVAT MYÖS KIITOLLISIA SAAMASTAAN AVUSTA JA SOPEUTUVAT SUOMEEN!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Työnteko ja harkinta
Utelias
#2

Mitä tulee tuohon lakiin tulorajoista, niin minusta pitäisi riittää se, että yksilö käy töissä ja työsuhde on vakaa.
Sillä muuten myös moni suomalainen kärsii tästä, esim. joku thaimaalainen vaimo ei välttämättä saa edellisen liiton lapsiaan Suomeen. Ja vietnamilaiset/kiinalaiset/venäläiset yms. vanhemmat eivät saa lapsiaan maahan, vaikka molemmat olisivat täällä töissä ja aivan esimerkillisen ahkeria.
Parisuhteen ja perheen aitous toki pitää tutkia aina. Ja ulkomaalaisille sinkuille pitäisi olla sitten ihan omat sääntönsä, että miten he saavat tuoda kotimaastaan puolisoita, siis jos eivät ole edes Suomen kansalaisiakaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Tämä mies kävi lomalla Irakissa jo täällä useamman vuoden asuttuaan ja löysi vaimon Irakista mennen siellä avioon. Koko juttu on suunniteltu alusta pitäen sossutukien maksimoimiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#12

TÄSSÄHÄN ON VAAN KYSYMYS SIITÄ ETTÄ PAKOLISBISNES ON EHDOTTOMASTI PARAS JA TUOTTOISIN JA NOUSEVIN ALA SUOMESSA KUIN MYÖS EUROOPASSA JA TURKISSA VARSINKIN TÄLLÄ HETKELLÄ !

Opposition edustajien äänestäjät hyötyvät siitä ns. duunareina siitä kun ovat töissä sillä alalla.
PAKOLAISBISNES ON TÄLLÄ HETKELLÄ ITALIAN MAFIALLE TUOTTAVAMPAA KUIN HUUMEKAUPPA !!!!!!

Kuin paljon suomen valtion velkaa ja 1 Miljardi säästöillä säästettyä rahaa (joka menaa pakolais kuluihin) valuu Italian Mafiallekkin Isis:n lisäksi ??? Italiassa on salakuljettajien vastaan otto piste mafian hallussa ,Isis taas häärää lahden toisella puolen !!!!

Miksi Suomen hallitus rahoittaa näin terrorismia ja rikollisjärjetöjä joka on laitonta toimintaa !!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seka-avioliitot muslimeillekin
#3

Kurdien, somalien, afgaanien ja muiden muslimien olisi myös alettava pariutua ristiinkin niin, että esim. kurdi voi avioitua somalin kanssa jne. Omaan kulttuuriin tai uskontoon kuuluvia puolisoita pitää hakea myös Euroopasta ja muista länsimaista, eikä aina vanhasta kotimaasta. Näin myös integraatio paranee huomattavasti!
Järjestettyjen avioliittojen syy on jopa hieman rasistinenkin jossain mielessä. Joku Honkasalo tmv. joskus kauhisteli jotain tutkimusta, jossa kysyttiin suomalaisnuorilta moniko heistä haluaa ulkomaalaisen puolison – ja niitä, jotka eivät halunneet, niin tämä antirasisti leimasi huolestuttavan ennakkoluuloisiksi. Mutta nämä kaiken maailman honkasalot voisivat joskus kyseenalaistaa myös kurdien, somalien yms. suorastaan pakkomielteisen ns. rotupuhtauden vaalimisen. Joillainhan se on jopa klaani- tai sukukohtaistakin – ja jopa kunniamurha saattaa uhata väärin valinnutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ehkäisisi muitakin ongelmia
#7

Suomesta on myös tiettävästi lähetetty muslimityttöjä vanhoihin kotimaihinsa avioliittojakin varten, joten siksikin eri muslimiryhmien keskinäisten seka-avioliittojen yleistyminen olisi tärkeää. Sillä jotkut tytöt on kuitenkin lähetetty vastoin tahtoaan ja vieläpä alaikäisinäkin – ja vieläpä ns. vaarallisiin maihin, joista on heidän omien sanojensa mukaan paettu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vaatimuksia riittää aina
Vihainen
#4

Jotenkin tuntuu yleisestikin, että jotkut ryhmät aivan tahallaankin haistattavat paskat Suomen laeille sekä etsivät laeista porsaanreikiä – ja sitten kerjäävät sääliä itselleen kukkahatuilta, kun kaikki ei sujukaan kuin vettä vain, juuri kuten asianomaiset itse haluavat. Jotkut kantissuomalaiset jihadturistitkin yms. kuuluvat tähän porukkaan eli ei ole kyse vain mamuista.
Ja siis vieläpä kukkahattujen siunauksella ja avustuksella, sillä ei se ole tyhmä joka vaatii, vaan se joka suostuu ja vielä maksaakin!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kansalaisuus ratkaisee?
Hämmentynyt
#5

Tuon vauvan asiaa ei ole vielä edes käsitelty ja jos tuo lapsi ei saa Irakin kansalaisuutta automaattisesti – niin Suomeen varmaankin saa sitten jäädä koko perhe, joten kyllä tämän tapauksen mediakohkaamisella todennäköisesti vaan halutaan avata noin yleisesti perheenyhdistämisen rajat auki ja levälleen. Ja siis ihan suomalaiset vihervasurit ja muut multikulturalistit ovat asian takana!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000