Perussuomalaiset

Leena Meri

Eilisen rasisti on tämän päivän realisti

Muistatteko kun keväällä 2015 eduskuntavaalien alla Perussuomalaiset julkaisivat ensimmäisenä puolueena maahanmuuttopoliittisen ohjelman. (liitteenä)

Sitä kritisoitiin oikeustieteilijöiden ja joidenkin poliitikkojen toimesta mediassa jopa rasistiseksi tai että siinä ainakin oli ulkomaalaisvastainen perusvire. Ohjelmasta otettiin yksittäisiä lauseita ja pohdittiin niiden syvempää oletettua piilomerkitystä. Maahanmuuttopoliittisessa ohjelmassa tuodaan esille muun muassa, että gettoutuminen tulee saada kuriin ja maahanmuuttajia tulee hajasijoittaa kuntiin. Perheenyhdistämiseen esitetään kiristyksiä, kuten muissakin Euroopan maissa on tehty. Samoin ohjelmassa todetaan, että laittomasti maassa olevien ihmisten julkisia palveluita ei tule edistää. Lisäksi Perussuomalaiset vaativat, että maahanmuuton kustannukset tulee selvittää, jotta keskustelua käydään oikeilla tiedoilla.

Kuulostaako tutulta? Kyllä. Nämä toimenpiteet ovat nyt kirjattu hallituksen toimenpideohjelmiin ja myös lakimuutoksia on niiden pohjalta tuotu eduskuntaan.

Näin ne ajat muuttuvat. Hyvä niin. Olen tyytyväinen, että Perussuomalaiset uskalsivat valtavasta painostuksesta huolimatta pitää keskustelua maahanmuutosta ja sen ongelmista yllä.

Näin kansainvälisenä lehdistönvapauden ja sananvapauden päivänä olen iloinen, että eduskunnassa käytiin tänään Perussuomalaisten aloitteesta realistinen keskustelu turvapaikka- ja kotouttamispolitiikasta Suomessa. Keskustelussa puhuttiin asioista ja ongelmista avoimesti ja rehellisesti.  Vuosi sitten tämä ei vielä olisi ollut mahdollista. Ei ainakaan ilman syytöksiä rasistisesta sävystä.(Eduskunnan keskustelualoitteen sisältö)

Osallistu keskusteluun!


44 kommenttia
#1

Asiaa seuranneena olen samaa mieltä ei ole ihme että maa on tässä tilanteessa.Vieläkään ei näyttänyt kaikille selvinneen faktat tämän päivän keskustelussa ylessä.Oppositio loisti unelma ajattelulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

matti
Hämmentynyt
#2

Leena. Olet muutaman muun (Juho, Simon, Laura) kanssa tehnyt tässä suuren työn. Älä kuitenkaan hellitä. Migrin kanssa on kana kynimättä. Elintasomatkaajiahan näistä lähes jokainen on. Somalien hyysääminen on järkyttävää.
Punnuksena on Isä-Timo. Nyt kaverilla on murheena, miksi Suomi ei kiinnosta syyrialaisia. On kaverilla murheet. En tule ikinä antamaan anteeksi rintamakarkuruutta salkkujaossa. Se oli virhe, joka maksoi paljon Suomelle ja puolueelle.
On hienoa, että muutama rohkea on tehnyt voitavansa. Rasismikortista huolimatta. Taitaa se sannigrahnlaasonenkin upota alexin paatissa. Hyvä niin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut on perseensä myyneet
#3

Nyt on Leenalla vähän selitelyn makua jutussa !
-Miten kävi mm. Hallitus ohjelmassa sovitun 1000 hengen pakolaiskiintön noudattamiselle?
-Miten Suomen kansalle tuli leikkaukset jotka piti tulla kilpailukyvyn ja velkaantumisen nujertamisen takia,mutta kaikki menikin pakolaisbisnekseen ja Suomi vekaantuu ja työpaikat katoaa… miten näin pääs käymään ?
-Miten Kreikan ,Turkin ja Ukrainaan lähetetään edelleen Velka-rahaa ?

VIIMMEKSI TÄNÄÄN HALLITUS LUPASI LISÄÄ RAHAA PAKOLAISBISNEKSEEN SAMAAN AIKAAN KUN JKA PUOLELTA MUUALTA LEIKATAAN !!!!!

Tämä on todella surkeaa katsotavaa Persujen pitkäaikaisesta äänestäjästä kun puolue tuhoaa omaa puoluettaan ja kannatusta vain muutamien Brysselinmiljoona virkojen tähden. !
Tällä politiikalla 3/4 kannatuksesta katoaa ja siinä samalla 3/4 persujen kansanedustajista ja muusta työväestä.
Eikö teillä todellakaan hälytys kellot soi ???? tehän sahaatte omaa oksaa tällä touhulla kun puollusteletta tätä hommaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Leena Meri kansanedustaja, varatuomari
#6

Nyt en oikein ymmärrä. Hallitusohjelma tehtiin kesäkuussa ja vyöry alkoi heinäkuussa. Tarkoitatko sitä että muuttuneessa tilanteessa jossa tulee yhtäkkiä kymmeniä tuhansia ihmisiä ovista ja ikkunoista niin elämme aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ongelman ilmaantuessa se pitää hoitaa ja PS on saanut syksyllä toimenpiteet hallituksen ohjelmaan, lisäksi mm, humanitäärisen suojelun peruste poistettiin eduskunnassa PS aloitteesta. Kysyjä lähtee siitä oletuksesta että PS on kutsunut ihmiset tänne salakuljettajien toimesta. Talous oli kuralla edellisen hallituksen toimesta joten työttömyys kasvatettiin 100.000 henkilöllä vaikka SDP lupasi satatuhatta uutta työpaikkaa, kannattaa laittaa faktat kuntoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jäbä
#9

Pakolaisia tuli todellakin ovista ja ikkunoista! Ja ainuttakaan ei olisi tarvinnut päästää tänne , näin sanovat sopimukset EU:ssa.
Ja Nergit ja Orpot puhuvat täyttä potaskaa väittäessään että tulijoiden henkilöllisyys ja taustat tiedetään.
Millä valtuuksilla Merkel kutsuu Eurooppaan miljoonia haittamaahanmuuttajia?
Täysin käsittämätöntä perseilyä.
Nyt vielä komissio, siis tämä vaaleilla valitsematon Bilderbergin eliittiä nuoleskeleva kopla, uhkaa että maat jotka eivät ota pakolaisia joutuvat maksamaan 250000€ jokaisesta pakoloisesta jota eivät ota kun ensin määräävät kiintiöt eri maille!
Entäs jos lähes kaikki kieltäytyvät? Hoitaako Saksa ja Ruotsi kaikkki, ja tietty mallioppilas Suomi jonka tampiohallitus on täynnä velliperseitä jotka eivät pidä oman kansan puolta.
Koska tämä kansa huomaa minkälaiseen KUSETUKSEEN meidät on viety? Missä EU, siellä ongelma, sanoi joku joskus mutta on sittemmin kääntänyt takkinsa, liekö aivopesty vai onko jaoku tarjonnut palkkiovirkaa Brysselistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Miro-Petteri
#13

1000 hengen pakolaiskiintiö tarkoittaa kiintiöpakolaisia, jotka otetaan pakolaisleireiltä ja heidän pakolaisstatuksensa on selvitetty. Tänne omin voimin tulleet ovat turvapaikanhakijoita, jotka eivät kuulu tähän kiintiöön. Heidän pakolaisasemaa ei ole selvitetty.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#15

Muistaakseni ja asian tarkastettuani persut olivat ainoita jotka vastustivat matuinvaasiota.
Kokoomuksen Orpo oli avainasemassa koska oli sisäministeri. Orpo oli kaiken A&O. Hänen käskystään yksikään ei olisi päässyt maahamme toisesta turvallisesta maasta anomaan turvapaikkaa.
Nyt Orpo on EUn sakkomaksun kannalla 250 000 e / lärvi.
Käsittämätön isänmaan myyrä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

huh huh sano nalle Puh
#12

Kirjoitit tuolla Jarpan blogissa, että samainen satuhahmo nalle puh kommentoi usein minunkin kirjoituksia. Yllätys, yllätys. Aina negatiivista. Sinänsä harmi kun nalle puh on muuten niin suloinen lasten satuhahmo.

Herääkin kysymys kumpaan sinä uskot enemmän Persujen lupauksiin vai A.A Milnenin luomaan satuhahmoon?

Mielelläni sitä kommentoisi positiivisesti viime vaaleissa äänestämiäni Persuja. Ainut ongelma on, että puheet ja teot ei vain kohtaa toisiaan.. Poikkeuksena tietenkin paskalaki johon saitte jotain muutoksia, mutta kyllä hehkutus onkin ollut sen mukaista, että jotain ollaan saatu hallituksessakin aikaan. Normaalistihan käy niin, ”ETTÄ KAIKKI KÄY”.

Ennen vaaleja Perussuomalaiset kyselivät ”miksi hallitus vie kaikkein köyhimmiltä?”Sinä varmaankin osaat vastata siihen, miksi nyky hallitus vie vielä SIITÄKIN mitä edellinen hallitus oli jo vienyt?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

huh huh sano nalle Puh
#16

Puhuitte, että duunarit ovat palkkansa ansainneet, eipä kuitenkaan siltä näytä, Kreikan tuista sen verran milloin uskoisit, että Kreikka neloseen ruvetaan rahaa syytämään ja mitä nappia painaisit sen suhteen?
Eihän sillä loppupelissä mitään merkitystä olisi, sillä kyllähän me tiedämme, ”ETTÄ KAIKKI KÄY”. Pakolaisia ilmestynyt pilvin pimein (pirun suvakit ne tänne ovat laskeneet vai miten se meni).

Mäntylän ilmoittamat tiukennukset pakolaisten tukiin. Syksyllä meille kerrottiin. Selvitystyö valmistuu lokakuussa. Hallituksen esitysluonnos valmistuu marraskuussa, lausunnolle joulukuussa, esitys eduskunnalle vuoden alussa ja sit laki voimaan maaliskuussa. Toukokuuta eletään, missäköhän ollaan menossa, kun mitään ei ole kuulunut?

Saa nyt nähdä tossa taksienkin suhteen miten käy. Vakaasti kyllä uskon, ”ETTÄ KAIKKI KÄY”.

Näillä sekä paljon muillakin mietteillä lisättynä Jarpan toteamus ” että nyt on takki kääntynyt” koetetaan mennä etiä päin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kotoutus on turhaa hössötystä
#8

…koska noiden irakin ihmeiden kotouttaminen, sopeuttaminen, kouluttaminen, asuttaminen, terveydenhoito ja muu maksaa. Perhe kun saapuu on sama litania edessä mutta monin kertaisin kustannuksin. Heitä paijaamaan on palkattava pataljoona ammattihenkilöitä joka maksaa maltaita.
Mitä saamme vastikkeeksi? Saammeko itsensä elättäviä kansalaisia? Vai saammeko lisää veroja ja leikkauksia? Sittenkin vaikka kuinka yritämme, tulemme epäonistumaan ja huomaamme mamughettojen syntyneen. Ne ovat aivan samanlaisia kuin ovat Malmo, Tukholma, Göteborg….

Miksi muualta tulleet pakolaiset kotoutuivat ilman kallista hössötystä? Selitys on yksinkertainen. Kotoutumiseen ei auta isot rahat, kotoutumisarmeijat vaan yksilön oma tahto, kunnioitus, työmoraali ja ahkeruus.
Olemme jo saaneet tuta, miltä alueilta tulleita on mahdoton kotouttaa. Se selviää kun katsoo tilannetta Ruotsissa ja muualla Euroopassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

tkm
#4

Mitä kepu ja kok teki voisi kysyä? Oppositio halusi ainakin tänne kaikki.Jos ei olisi demokratia vaan diktatuuri olisi voinut ampua kaikki rajalle olisiko hyvä ollut? Ehkä pitäisi ampua kaikki poliitikot? mikä ruinaajille kelpaa?Aina pitää valittaa vaikka mikä olisi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

1vaan
#7

Valistunut diktaattori olisi parempi kuin demokratia jossa kaikenmaailman idiooteilla on äänioikeus vaikkeivät mitään mistään ymmärrä!
Politiikoissa, joista moni on akateemisesti sivistynyt ja mukamas älykäs, on täysiä kusipäitä ja sopimattomia yhteisten asioiden ajamiseen. Ahnehtivat vain omia etuja ja palkintovirkoja nuoleskellessaan Bilderbergiläistä EU-eliittiä ja korruptoitunutta komissiota.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
#10

Olen kanssasi ainoastaan yhdessä asiassa samaa mieltä. Siinä, että niiltä kaikenmaailman idiooteilta, jotka äänestivät persuja ja muita oikeistopuolueita, tulisi ottaa äänestysoikeus pois!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#17

Charlie onneksi vasurit ovat maan ajaneet jo alas jos et ole huomannut.Jatkuva velaksi eläminen kreikat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Blakkille
#18

Eli juuri sinä edustaisit sananvapautta samoin kuten kotimaassasikin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Timppa
#11

”Valistunut diktaattori”, mistä sellaisen löydät? Ei ole sellaista vielä maailmassa kertaakaan näkynyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Mistäs sinä tiedät (onko sinulla aikakone) millaisia hallitsijoita joskus ennen muinoin on ollut, vaikkapa Suomessa muinaisina aikoina?

Nykyinen systeemi,jossa neljän vuoden välein ( hah mukademokratiaa) pääsee ”rustaamaan” numeron äänestyslipukkeeseen ja meille uskotellaan,että sillä voi jotain vaikuttaa.
Politiikkassa riittää ”tyhjänpuhujia”, sinne pyrkijöissäkin.Nykyisellä poliittiseslla systeemillä Suomen suunta ei vaihdu ”järkevämmäksi” ,vaikka muuta väitetään.Näytöt olisi nähty ja yhä harvemmat enää uskoo koko tähän poliittiseen järjestelmää luulisi päättäjilläkin olevan aika turhauttavaa.
Hyvin monet ei äänestä enää MISSÄÄN VAALEISSA.
Systeemin pitää muutta aika lailla,jotta ”uskottavuus” palautuu.Eusta ensin irti,koska nykyiset päättäjät näyttäsi olevan ensisijaisesti vastuussa eeeuulle ei Suomen kansalle,mutta toki meidän maksamilla veroilla!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#19

Puolitus puolueisiin liikaa hajontaa kaikki kikuli puolueet yrittää päästä rekisteriin.Matut ulos politiikasta myös niistä ei ole kuin haittaa Myös loparit jos valehtelu ei lopu suoja työn avulla.Kaikki suomen edun vastainen lopetettava oman lehmän lypsy rangaistavaksi suomen edun varjolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jaassu
#5

Toivottavasti persut pitävät kiinni siitä loppuun saakka että hallitus ei tule sallimaan turhapaikanhakijoiden pakkosijoituksia kuntiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000