Perussuomalaiset

Leena Meri

Käsien pesua ja kiertelyä

Vaalit lähestyvät ja puolueiden pitäisi kertoa kansalle mitkä ovat heidän ajamansa asiat sekä säästökohteensa, ja mitkä taas asioita, mistä ei saa säästää.

Perussuomalaiset on ainoa puolue – jälleen kerran – joka uskaltaa suoraan ja rehellisesti kertoa mitä se ajaa. Perussuomalaiset säästäisivät EU-jäsenmaksuista ja kehitysyhteistyöstä. Toisaalta esimerkiksi säästää ei saa puolustusmenoista, ammatillisesta koulutuksesta eikä lapsilisistä. Perussuomalaiset ovat kertoneet vastustavansa tuulivoimaan laitettavia tukimiljoonia sekä ilmoittaneet, että kaikkein heikommassa asemassa olevilta pienituloisilta kansalaisilta ei voi enää leikata euroakaan.

Iltalehden Taloustutkimuksella (31.1.2015) teettämän selvityksen mukaan kansalaisten näkemykset ovat samansuuntaisia. Eniten suomalaiset olisivat valmiita säästämään maksuista Euroopan unionille (66 %). Seuraavaksi suosituimmat säästökohteet ovat kansainvälinen kehitysyhteistyö (63 %) sekä taiteen ja kulttuurin tukeminen (56 %). Kaikkein viimeiseksi suomalaiset ovat valmiita säästämään poliisitoimesta (2 %), ammatillisesta koulutuksesta (4 %) tai kansaneläkkeistä (4 %.). Tutkimuksen mukaan tavalliselle suomalaiselle on tärkeää arkielämän sujuminen ja turvallisuus, mikä on minusta erittäin luonnollinen ajattelutapa.

Muut puolueet eivät halua kertoa tarkemmin säästökohteitaan, vaan kiertelevät vastauksia. Keskusta katsoo, että asia on heillä niin kesken, ettei ole tarkoituksenmukaista vastata. Miksei? Vastaukset olisivat varmasti olemassa, jos ne haluttaisiin vain kertoa. Keskustaa vaivaa mielestäni vaalikuume, eli gallupjohtajana se ei uskalla oikeastaan sanoa tai tehdä mitään, jottei suosio laske.

Lisäksi olen pannut merkille, että Aamupostin kirjoituksissa jotkut paikalliset kansanedustajaehdokkaat (sdp, kok) yrittävät jopa häivyttää edustamansa puolueen hallituksessa viime vuosina ajamat ja päättämät asiat. Esimerkkeinä Kreikan tukipakettien vastustaminen, yrittäjien tukemisen hehkuttaminen sekä huoli verotuksen kiristymisestä. Heidän edustamansa puolueet ovat viimeiset vuodet hallituksessa hyväksyneet tukipaketit Kreikalle, vastustaneet yritysten arvonlisäveron alarajan nostoa, korottaneet veroja sekä leikanneet eläkkeistä ja lapsilisistä.

Näiden edustajien teemat tuntuvat monissa kohdin aivan perussuomalaisten ajamilta asioilta. Mitä tämä tarkoittaa? Missä johdonmukaisuus? Mielestäni siinä yritetään häivyttää oma puoluekanta ja samalla äänestäjää yritetään hämätä ajamalla asioita, joita puolue ei tule ajamaan seuraavallakaan hallituskaudella. Puolue ei varmuudella tule muuttamaan puolueohjelmaansa sen perusteella mitä yksittäinen edustaja kirjoittelee päästäkseen eduskuntaan.

Näille edustajille voisin myös sanoa, että tervetuloa perussuomalaisten riveihin ihan julkisesti.

Itse olen ylpeä perussuomalaisesta puolueesta, joka osoittaa aina selkärankansa. Puolue ja sen edustajat kertovat rehellisesti ja suoraan, mitä he asioista ajattelevat ja mitä asioita puolue on aikaisemmin ajanut ja ajaa edelleen.

Äänestäjä. Olehan tarkkana!

(kirjoitus julkaistu Aamupostissa 9.2.2015)

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Terve järki
Tyytyväinen
#1

Kun kotitalous on kriisissä karsitaan ensin turhat menot,kunnes talous on kunnossa. Suomen kannalta tälläisiä asioita ovat :
– kehitysapu
– maahanmuuttobusines
– rkp säätiöiden verovapaus
– ahvenanmaan tukiaiset
– pakkoruotsi ja keinotekoinen kaksikielisyys
– älyttömät tuulivoimalatuet

Siinä on sellainen 3-5 miljardin potti /v, eikä tarvitse puuttua suomalaisten kukkarolle ! Rahat vaikka autoverotuksen poistamiseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000