Perussuomalaiset

Lauri Laitinen

Ei enää opiskelijoita etäkouluun.

Aamuteellä sai taas ihmetellä, miten hallitus meinaa taas kiusata meitä opiskelijoita.

Nimittäin viime päivien uutisoinnin perusteella hallitus olisi aloittamassa kevätlukuvuoden pistämällä kaikki (taas) etäkouluun. OAJ ilmaisi tänään tukensa sille.

Tästä huhuttiin jo joulukuun puolella, mutta hallitus ei uskaltanut puhua siitä ääneen, koska samassa paketissa pistettiin jo kaikki baarit ja ravintolat kiinni uuteen vuoteen saakka. Kiva yllätys ravintola-alalle.

Mutta takaisin asiaan.

Käytännössä koko lukioaikani osuu korona-ajalle, joten multa löytyy kyllä pitkää kokemusta etäkoulusta, joka on syönyt melkein kolmanneksen lukiovuosistani.

Itse en ainakaan henkilökohtaisesti pystynyt mitenkään keskittymään opiskeluun niissä jaksoissa, kun etäkoulua oli ja näkyihän se romahtavissa arvosanoissa. Nyt abivuonna suurimmat puutteet tulee ilmi aineista, joita opiskelin enimmäkseen etänä.

Uskallan väittää, etten ole yksin tämän kanssa.

Kaiken tämän ohessa nuorten yleinen pahoinvointi ja syrjäytyminen on lisääntynyt: THL:n mukaan pelkästään Lappeenrannassa syrjäytyneiden nuorten määrä on tuplaantunut viimeisen parin vuoden aikana.

Nuoremme eivät jaksa tätä menoa enää.

Abeillakin alkaa lukuloma tammikuun jälkeen ja olisi väärin heittää taas opiskelijat omilleen lukion lopussa.

Opetusministeriö, kuunnelkaa nuoria, kuunnelkaa lukiolaisia ja älkääkä hitto laittako meitä takaisin etäkouluun.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS LAURIKIN. HEILLÄ ON ❤️ TYÖNTEETTÄJÄ BELSEBUU, JA TEILLÄ, MIKÄLI TOIVEESI TOTEUTUU:VANHA TUTTU:JEESUS KRISTUS. RUKOILLAAN LAURI, JA NIMENOMAAN, JEESUSTA KRISTUSTA, EI VAHINGOSSAKAAN: PAKANA ALLAHIA. KIITOS. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ei etäkoululle
#2

Oleellista on myös ymmärtää, että etäkoulu on äärimmäisen epätasa-arvoinen paikka. Hyvätuloisen ja vauraan perheen lapsella on hyvät tilat opiskeluun kotona ja tarvittavat tietotekniset välineet löytyvät tarvittaessa. Koulutetuista vanhemmista on myös iso apu opiskelussa.

Vastaavasti pienituloisen perheen lapsella ei ole useinkaan kunnollista työpistettä koulun suorittamiseen kotona. Lisäksi mahdollisesti päihdeongelmaiset vanhemmat voivat tehdä opiskelusta mahdotonta ja apua tehtävissä on turha tällaisilta vanhemmilta kysellä.

Tässä mielessä koulu on tasa-arvoinen oppiympäristö, missä kaikilla on paikka opiskella ja kysyä tarvittaessa neuvoa opettajalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000