Perussuomalaiset

Laura Korpinen

Tämän päivän natsit

Haukkumasana ”natsi” juontaa juurensa saksalaiseen Kansallissosialistiseen puolueeseen, jossa ajateltiin, että natsit olivat parempia, ”ylempiä” suhteessa muihin. Nimensä mukaisesti kyse oli vasemmistolaisesta puolueesta.

Vaalikenttiä kierrettyäni olen saanut vastaanottaa huomattavan määrän hyvin huonoa käytöstä. Sanallisen ilkeilyn pystyn vaivatta ohittamaan olankohautuksella, onhan kaksikymmentä vuotta asianajotyössä minut siihen hyvin karaissut. Fyysistä koskemattomuuttani uhkaavista tilanteista olen selvinnyt vaalityössä kahdesti, onneksi pelkällä säikähdyksellä.

Selväksi on tullut se, että maassamme on suomalaisia, joille minä ja muut perussuomalaiset edustamme jotain hyvin alhaista, halveksuttavaa ja huonoa suhteessa heihin itseensä.

Mutta takaisin siihen mistä aloitin. Natsi oli alun perin se vasemmistolainen, joka katsoi olevansa parempi kuin muut ja joka oikeutti väkivaltansa muita kohtaan omaan paremmuuteensa vedoten.

Väitän, että tämä asiantila ei ole muuttunut kahdeksassakymmenessä vuodessa mihinkään.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
jarze
Hämmentynyt
#1

Perinteisesti kylläkin Kansallissosialisteja on pidetty äärioikeistolaisena puolueena.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Stevie Ihme
#2

Perinteisesti kylläkin tuo termi ”äärioikeisto” on alun perin tahallisen harhaanjohtava ja tosiasiallisesti väärä.

Suosittelen tarvittaessa perehtymään NSDAP puolueen syntyyn, taustaan, ideologiaan sekä kanattajajoukon taustoihin. Siellä oli lähestulkoon puhtaasti kommunisteista irtautuneita anarkisteja ja äärivihreitä.

Äärioikeisto on pitkälti Neuvostoliiton silloisen kommunistihallinnon synnyttämä termi. Sillä haluttiin keinotekoisesti luoda henkistä eroa noiden kahden sisaraatteen välille. Molemmat kilpailivat samasta kannattajakunnasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Laupias Samariinin Juoja
#3

Kansallissosialistinen työväenpuolue on suora käännös.

Puolue ja sen ideologia erosi kommunismista lähinnä vain siinä että kommunismi tavoitteli heti alusta globaalia internationaalia kommunistista valtiota. Kun taas natsit halusivat alun perin rajata sosialistisen valtionsa vain sukulaiskansojen alueelle, mutta taipuivat nopeasti kommunistien linjalle maailmanvalloituksesta.

Eli yhdessä kommunistit ja natsit voisivat nykyään muodostaa esim. Vasemmistoliitto -nimisen puolueen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000