Perussuomalaiset

Laura Korpinen

Suomi sivuuttaa lapsen edun

1 kommenttia

Kritisoin 5.6.2019 http://laurakorpinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276997-aikuisen-oikeus-kotona-oleiluun Rinteen hallituksen suunnitelmia nostaa lapsen päivähoitoaika kotona olevan vanhemmankin osalta kokopäiväiseksi. Kirjoitusta kommentoi runsaslukuinen joukko kirjoittajia, joihin oli uponnut lähinnä vihervasemmiston, mutta osin kokoomuksenkin syöttämä ideologia siitä, että lapset olisi parempi saada heti 9-kuukautisesta alkaen kodistaan pois yhteiskunnan hoidettaviksi, kokopäiväisesti.

Voinen kuitenkin tässä yhteydessä muistuttaa Suomen hyväksymästä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta. https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1991/19910060/19910060_2

Sopimuksen 18 artiklan mukaan lapsen vanhemmilla on ensisijainen vastuu lapsen kasvatuksesta ja kehityksestä – ei siis valtiolla. Sopimusvaltiot sitoutuvat auttamaan vanhempia kasvatustehtävässä, ja ryhtymään asianmukaisiin toimiin taatakseen, että työssäkäyvien vanhempien lapsilla on oikeus hyödyntää heille tarkoitettuja lastenhoitopalveluita.

Näin siis kulkee ajattelu silloin, kun asetetaan etusijalle lapsen etu. Ei aseteta etusijalle aikuisen mukavuudenhalua, saati totalitarismi-ideologiaa, jossa kasvatusvastuu pyritään siirtämään pois vanhemmilta.

Kun Suomi yleensä niin orjallisesti noudattaa solmimiaan sopimuksia, on erikoista, että silloin olemme valmiit syrjäyttämään sopimukset, kun kärsijänä on lapsi ja lapsen etu.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Seuraavaksi kai halutaan, että heti seimi-ikäisestä lähtien lapsille aletaan opettaa pakkoruotsia. Lapsista ei kasvateta suomalaisia, vaan uuden ihanan Suur-Ruotsin palvelijoita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000