Perussuomalaiset

Laura Huhtasaari

Globalismi oli kaunis ajatus

Julkaistu Oikeassa Mediassa 15.11.2022, https://toimitus.oikeamedia.com/o1-190600

Keskinäisriippuvuus ei tuonut vapautta ja onnea toivotulla tavalla. Kriittisesti tärkeiden toimialojen yksityistäminen on johtanut kustannuspaineisiin ja voiton tavoitteluun. Kiina omistaa noin 10 prosenttia Euroopan satamista. Näin Kiina varmistaa omien tuotteidensa vastaanottamisen sekä saa tärkeää satamadataa siitä, millaisia tuotteita ja mistä satamaan saapuu. Kiina tarvitsee länneltä teknologiaa ja pääomia, ruuan ja energian se saa muualta. Kiina pelaa pitkää peliä ja kasvattaa poliittista valtaansa ottamalla haltuun maailmaa talouden kautta. Euroopan ja Yhdysvaltojen tulisi päättää, mitkä toimialat kannattaisi pitää täysin omissa käsissä. Eurooppa ei kuitenkaan voi samanaikaisesti kiristää liiaksi ilmastopolitiikkansa ja haalia teollisuutta takaisin. 

EU ei ymmärrä Suomen metsäteollisuudesta ja metsienhoidosta juuri mitään. Ennallistamisasetuskin menee täysin väärin päin. Suomea, jossa on Euroopan eniten metsiä ja viheralueita, rangaistaan korkeimmilla kustannuksilla. Kunhan nyt muut Euroopan maat pääsisivät edes lähelle Suomea. Suomen maapinta-alasta on 75 prosenttia metsän peitossa. On siinä muilla kirimistä. EU myös päätti täysin mielivaltaisesti, että ennallistamistavoitevuosi olisi 1952. Tuolloin Suomessa oli enemmän hevosia kuin autoja, toisin kuin muualla Euroopassa. Järjen käyttö ei ole EU:ssa sallittu. Epäonnistuneet ojitukset, joissa puut eivät ole kasvaneet metsäteollisuuden tarpeisiin, olisi helppo ennallistaa.

Ruotsi menee oikeaan suuntaan uuden oikeistohallituksen myötä. Ruotsin valtionvarainministeri Svantesson sanoi, että jos Ruotsi ei saavuta päästövähennystavoitteita, niin sitten asia on vain niin. Ruotsalaisessa turvevoimalassa tuotettu sähkö on määritelty uusiutuvaksi, jos turvetta poltetaan yhdessä puun kanssa. Tämä mahdollistaa turpeelle edullisemman verokohtelun.

Kiina nauraa matkalla pankkiin, kun Eurooppa ja Amerikka heikentävät kilpailukykyään yhä kunnianhimoisemmilla tavoitteilla. Kiinaa ei voiteta ilmastoposeerauksella, vaan varustautumalla ja pitämällä huolta omasta kilpailukyvystämme. Kiina tavoittelee maailman herruutta sotilaallisesti ja teknologisesti. Lähivuosina Kiina on todennäköisesti suvereeni omalla alueellaan, eikä USA enää pysty puolustamaan esimerkiksi Taiwania, joka tuottaa 50 prosenttia kaikista maailman puolijohteista. Puolijohteet ovat nykyään öljyäkin tärkeämpiä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000