Perussuomalaiset

Kimmo Tarke

TURVALLISUUSPOLIITTINEN ILTA (TURUSSA 27.3)

Olin tänään läsnä ulkoministeriön ja Varsinais-Suomen maakuntahallituksen järjestämässä tilaisuudessa, jossa keskusteltiin ulkopolitiikasta ja turvallisuudesta.

Yhtenä luennoitsijana oli ulkoministeriön alivaltiosihteeri, ja nimeen omaan Hänen osuutensa herätti minussa tarpeen kommentoida muutamia asioita:

-Puheessa painotettiin nimeen omaan sitä, että ulkoministeriö on reilun 2500 hengen henkilöstöllä, ja ”vain” reilun miljardin budjetillaan PIENIN ministeriöistämme!

Minä katson onnistuneen ulkopolitiikan tärkeimmäksi tehtävistämme, joten mieleen tulee väkisin, että jos muut ministeriömme ovat isompia, ja maksavat meille enemmän, niin mitä sensuroitu ilmaisu ne todellakin tekevät aiheuttamansa kustannuksen eteen!

Karsimisen varaa virkamieskunnassa siis olisi…
-Ulkoministeriön kolmeksi tukipilariksi luettiin seuraavat: Kansainvälisten suhteitten ylläpito- OK tietenkin! Taloussuhteitten luominen (lobbaus)- OK tietenkin! Kolmantena mainittiin kehitysapupolitiikka. Se maksaa huomattavan osan um:n (muita pienemmästä) budjetista, ja mielestäni (melko turhana) syö rahaa paljon tärkeämmiltä tavoitteilta, joita kaksi edellistä olivat.

-Kaikkein käsittämättömin ajatus um:n virkamieheltä kuitenkin oli seuraava ajatuskulku: Suomi pienenä valtiona hyötyy siitä, että isot EU-maat vetävät yksimielistä ja yhtenäistä linjaa (totta). Mutta johtopäätös oli, että SUOMEN TULEE HOITAA ETTÄ NÄIN TAPAHTUU! Erittäin lapselliselta kuulostavaa juttua. Miten sensuroitu Suomi, jonka äänivalta juuri tiputettiin puoleen (samaan aikaan kun jäsenmaksu nousi kaksinkertaiseksi) voisi yhtään millään lailla asiaan vaikuttaa!!!! Mekö muka voisimme sanoa ”isoille”, että ottakaa järki käteen? Meille nauretaan, kuten aina ennenkin, maksakaa te, ja olkaa hiljaa!

Olisikohan aika päivittää UM:n henkilöstöä ja linjoja myös, ettei aivan utopioissa kuljeta?

Paneeli taas oli mielenkiintoinen, ja vahvisti käsitystäni siitä, että iät ajat eduskunnassa istuneet todellakin jo joutaisivat pois sieltä, ja kansan parissa olleita tilalle! Niin omituisia kommentteja tuli mm. Lapintieltä, pitkä politiikkaura on vienyt viimeisenkin terveen järjen, jos sellaista on joskus ollut. Ei aivan täyspäisiä kommentteja tullut uudemmiltakaan pyrkyreiltä, ulkopolitiikka on vaativa aihe, eikä siinä voi mennä mieltymysten mukaan, on pakko katsoa SUOMEN etua etua ykkösenä. Vaikka kuinka tekisi mieli ajaa jotain agendaa, joka edellyttää Euroopan liittovaltiota (esim. vihreitten ympäristöpolitiikka), niin silti pitää tajuta, että liittovaltio on Suomelle pahimmasta päästä asioita, ja Suomalaisen poliitikon tulee katsoa ensisijaisesti Suomen etua.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
#1

Mutta jos niitä suomalaisten etuja ajaa, jää EU-virat ja eliitin tarjoamat virat saamatta. Voi jäädä vaalimainosrahoitus, pääsy ehdokaslistalle ja valiokuntapaikatkin haaveeksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000