Luvattiinko tänään muka jotain???
Kirjoituksessani tietenkin viittaan päivän uutiseen, jossa mainitaan että Suomen valtio ja Saksalainen telakka yhdessä harkitsevat Turun kriisitelakan ostamista.
Vapaavuori tässä artikkelissa keräilee itselleen irtopisteitä, ilman mitään perusteita.
”valtio ei sulje pois mahdollisuutta olla osana tähän pyrkivää rakenteellista järjestelyä”
Tuo on tarkoituksellisesti muotoiltu niin, että kaikki ymmärtäisivät sen väärin, lupaukseksi valtion osallistumisesta!
Uutinen on sanakäänteiltään tarkkaan ajateltua äänten kalastelua vaaleissa, mitään ei luvata, mutta saadaan ihmiset kuvittelemaan, että jotain hyvää on tehty.
Itsekin kyllä ymmärrän aivan sataprosenttisesti SEN, että valtio ei mene mukaan tukemaan konkurssikypsää Korealaisomistajaa, jos menisi, meille nauraisivat hevosetkin.
Suomen valtion omistus telakkateollisuudessa taas on aivan eri asia, ja kysymyksiä herättää, miksi alunperinkään toimiva ja kunnossa oleva yritys, Valmet meriteollisuus ANNETTIIN Wärtsilälle, joka ensin ajoi sen alas muutama viikko ”kaupan” jälkeen, ja hetki sen jälkeen meni itse ””konkurssiin””. Tuo konkurssi on tuplalainausmerkeissä, koska normaalit konkurssitilanteen tunnusmerkit eivät suinkaan täyttyneet: yrityksen kassavarat eivät olleet loppu, ja konkurssimenettelyn jälkeen varat ylittivät velat huikealla summalla.
On väitteitä, joita itse en pysty todeksi näyttämään, mutta uskon ne itse kyllä. Itse olin tuolloin Valmetissa töissä, ja aivan huikea temppu tuhota tehokas ja voittoa tuottava yritys, ihmetytti itseäni silloin kovasti. Vasta nyt, pitkän ajan kuluttua tämä ”salaliittoteoria” on avannut minulle taustalla tehdyt törkeät teot. Noina aikoina Suomesta tehtiin ”EU-yhteensopivaa”, jolloin silloin vallassa ollut taho lupasi salaa, että Suomen telakkateollisuus ajetaan alas, ja saamme muka vastineeksi vaurautta, kun EU:n sisäinen kauppa saadaan käymään, määrittelemällä, mitä mikäkin maa tuottaa!
Suomen valtiolla on siis vanha ja salainen taakka: joku (mikähän puolue oli vallassa silloin, kun presidenttinä oli Koivisto) on sitoutunut siihen, että Suomessa ei voida harjoittaa vahvaa ja menestyvää telakkateollisuutta, jossa valtio on merkittävänä osakkaana.
Tuosta seuraa, että koko keskustelunaihe on on niin kuuma peruna suussa, että valtapuolueet eivät millään halua siitä mitään selvää lausua.
PS:n olisi mielestäni nyt syytä lopulta nostaa kissa pöydälle oikein kunnolla, ja vaatia selvyyttä perussyihin, miksi telakka-asia niin kovasti polttaa varsinkin demarien sormia…
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia