Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

Muutosehdotuksia eduskunnan kyselytuntiin

1 kommenttia

Muutosehdotuksia eduskunnan kyselytuntiin

Katsoin ja kuuntelin viime torstain eduskunnan ”Suuren Näyttämön” (lue: Istuntosali) perinteistä kyselytuntia. Mielestäni nyt olisi korkea aika muuttaa vanhaa käytäntöä.

Ensinäkin edustajien tulisi saada esittää mikä tahansa kysymys- kenelle tahansa – asianomaiselle ministerille. Nythän samankaltainen kysymys esitetään tietylle ministerille moneen kertaan. Hän vastaa kaikille kysyjille lähes samoin sanoin. Viime torstainakin aitiossa istui kymmenkunta ministeriä ”äänettöminä yhtiömiehinä”.

Samoin olisi paikallaan, että yksi edustaja esittää vain yhden kysymyksen, jotta mahdollisimman moni edustaja pääsisi ääneen. Sitähän he – kokemukseni mukaisesti – haluavat.

Viime torstaina kävi myös niin, ettei minuutti riittänyt kyselijälle. Olisiko tehtävä niin, että kysyjä kertoo ensin ministerin nimen, sen jälkeen esittää hänelle kysymyksen ja loppuajan käyttää kysymyksensä perusteluihin, eikä päinvastoin.

Lopuksi totean, että kyllä jo toisen kauden kansanedustajan tulisi pystyä esittämään asiansa ilman papereita tai muita apuvälineitä. Parhaiten pärjäsivät viime torstaina edustajat Arja Juvonen, Jari Myllykoski ja Sari Sarkomaa. He esittivät kysymyksensä, paperista lukematta.

KAUKO TUUPAINEN

politiikan seuraaja, eläkeläinen

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Kyllähän siinä varmaankin on ,Kauko parantamisen varaa , että mahdollisimman moni pääsisi ääneen/näkyviin !! Jos en ole aivan väärässä niin eikö Veikko Vennamon , aloitteesta kyselytunnit alkaneet ??! Sinä Kauko tiedät varmaankin nämä asiat paremmin ??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000