Perussuomalaiset

Kauko Tuupainen

Äänestäjien tahto mitätöitiin Brysselissä

3 kommenttia

ID-ryhmän, johon myös Suomesta valitut europarlamentaarikot kuuluvat, edustajien valinta eräiden valiokuntien puheenjohtajiksi mitätöitiin hiljattain Brysselissä enemmistön tahdon mukaisesti. Eräänä julkistamattomana syynä on se, että useat ryhmän jäsenet ovat viime kaudella puuttuneet EU:n eritasoisiin väärinkäytöksiin ja petoksiin. Toki ne ovat viimeisen 10 vuoden aikana melkoisesti vähentyneet, mutteivat loppuneet. Vuonna 2017 petoksia todettiin ”vain” 13 kappaletta.

Parlamentista viime vaaleissa varasijalle jäänyt meppi Pirkko-Ruohonen-Lerner (ps), kirjoitti ennen vaaleja kirjanpidon ja veroasioiden asiantuntijana mm. seuraavaa:

”En ole koskaan ollut politiikassa mukana miellyttääkseni johtavia virkamiehiä tai kovapalkkaisia lobbareita, vaan edistämässä omille äänestäjilleni tärkeitä asioita heidän antamallaan toimeksiannolla. Päätyöni Euroopan parlamentissa on ollut veronkierron, talousrikosten ja rahanpesun kitkeminen. Tätä työtä olen tehnyt neljä vuotta talous- ja raha-asioiden valiokunnassa ECONissa, PANA-tutkintavaliokunnan varapuheenjohtajana ja viimeksi TAX3-erityisvaliokunnan jäsenenä.

Ymmärrän varsin hyvin, että lähinnä suuryrityksiä edustavat lobbarit eivät pidä veronkierron vastaisesta työstäni, sillä heidän päämiestensä tavoitteena on välttyä normaalilta veronmaksulta.”

Tätä Ruohonen-Lerner`in viitoittamaa tietä – yhdessä ID-ryhmän asiantuntijoiden kanssa – haluavat ryhmän edustajat jatkaa. Ymmärrettävästi parlamentin eräät edustajat hyväksyvät nykymeiningin ja haluavat enemmistöllään vaikeuttaa ID-ryhmän työskentelyä parlamentissa.

KAUKO TUUPAINEN

eläkeläinen, talousneuvos

Jyväskylä

Tekstin aiheet:

EU

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
tarkkailija
Hämmentynyt
#1

kummallista ettei oteta puheeksi sitä ettei EU: tilinpäätöksiä ole hyväksytty
lähes 20 vuoteen, mutta kuitenkin sieltä annetaan ohjeita taloudenpidosta , joita ei omalla kohdalla noudateta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

EU on lumedemokratiaa, todellisen demokratian irvikuva.

Kaikkienhan se jo pitäisi tietää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

olisiko syy ?
#3

ID-ryhmä:
– Ranskan Kansallinen liittouma (Venäjän rahoitus)
– Italian Lega (Venäjän rahoitus)
– Saksan AfD (Venäjän rahoitusta, venäjän kieliset äänestäjät jne.)
– Itävallan FPÖ (Venäjän rahoitus)
– Belgian Flanderin Vlaams Belang (rahoitus?, ystävyys syvää Venäjään)
– Tshekin SPD (rahoitus?, Venäjä myönteinen)
– Viron Ekre (Neutraali Venäjään)
– Tanskan kansanpuolue (Venäjän vastainen)
– Perussuomalaiset ( Neutraali Venäjään)
Kun ottaa huomioon Venäläisenä troijan hevosena toimimisen mahdollisuuden. niin ei ihme ettei paikkoja herunut. Toinen asia on että ainakin Ranskan, Italian, Itävallan ja Tsekin puoluejohtajia epäillään myös talousrikoksista… Siinä kärsii rivijäsenet ja kannattajat, kun johto rötöstelee (tai näin suomalaisena: kun valitaan oma EU ryhmä väärin)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000