Perussuomalaiset

Kaj Turunen

Perintöveroa ei pidä poistaa

Viime päivinä käyty keskustelu perintöverotuksesta on ollut "yksi silmäistä" on-off-keskustelua. Ollako vai ei olla.

Perintöverotusta mielestäni on syytä rukata, mutta siitä on käytävä ensin analyyttinen keskustelu.
Veron poistaminen johtaa nopeasti kansan jakautumiseen rikkaisiin ja köyhiin, joista rikkaiden osuus on muutama prosentti. Oikeistopuolueiden perusteet veron poistamiselle ovat kestämättömät. Hehän ehdottavan, että perintövero voitaisiin korvata myyntivoittoverotuksella. Tämä käytännössä tarkoittaisi tavallisten asunnon omistajien kireämpää verotusta.

Nyt kansalainen voi myydä asuntonsa verovapaasti asuttuaan siinä kaksi vuotta. Jos tämän veroedun poistaminen ei korvaa perintöverotuoton menetystä, joudutaan kiristämään verotusta muilla sektoreilla. Tämä tarkoittaa sitä, että rikkaiden perintöverotulo siirretään keskiluokan ja köyhien maksettavaksi. Ei käy minulle.

Perintöveron poistamista perustellaan myös yritysten sukupolven vaihdosten helpottamisella. Tämä peruste on tärkeä, mutta sukupolven vaihdosten helpottaminen ei kuitenkaan edellytä kokonaan verosta luopumista. Perintöveroa voitaneen rukata esim. niin, että se yritysomaisuus joka olennaisesti kuuluu sukupolven vaihdoksessa yrityksen tosiasiallisen liiketoiminnan toimialaan, on kevennetyllä verotuksella tai verosta vapaa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Persut ei persettä myy
#1

Laskeppa kuin moneen kertaan siitäkin eurosta on jo maksettu verot josta on jäljellä 20 senttiä josta olet valmis viemään taas verot.Ja jotkut sairaimmat Kommunsitit vaati Varalisuuveroa.
Ei ihme että Suomesta karkaa yrittäjät ja sijoittajat ja työntekijöiltä loppuu työt tämän kommunisti paska propakannan levittämisen seurauksena.
Enkä ihemettele vaikka Persujen kannatus laskee kuin lehmän häntä.
Jos Timo Soini ei tee siivoista puolueeseen niin koko puolue romahtaa lopullisesti.
Ei muutako Viroon vaan kaikki yrittäjät siellä ei ole varaallisuus veroa ,ei perintä veroa , yhteisö verokin on 0 % alv 20 % ja tulo/pääoma/osinko verotus 21 % sama millä nimell’ä sen maksaa Suomessa yrittäjä voi joutua maksamaan jopa 80 % veroa kun sama raha verotetaan moneen kertaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000