Perussuomalaiset

Kaj Turunen

Edes pää kainalossa ei eläkkeelle

Hallitus on antanut Eduskunnalle esityksen vakuutuslain muuttamiseksi. HE 104/2014 https://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2014/20140104
Esityksellä on tarkoitus keventää entisestään vakuutusoikeuden kokoonpanoa luomalla nykyisten kolmi- ja viisijäsenisten kokoonpanojen rinnalle yhden tuomarin kokoonpano sekä yhden tuomarin ja lääkärijäsenen muodostama kokoonpano. Lisäksi päätösten jouduttamiseksi ei tarvitsisi edes kokoontua päätöksiä pohtimaan.

Käytännössä hallitus aikoo avoimuuden ja luottamuksen lisäämisen sijasta lisätä kansalaisten luottamuspulaa ja betonoida lain tasolle nykyongelmat vakuutusoikeudessa.

Kansalaiset kokevat etteivät saa oikeutta vakuutusoikeudessa. Hoitavien lääkäreiden lausunnoille ei anneta arvoa ja päätökset ovat perustelemattomia..
Ongelmaton ei myöskään ole vakuutusoikeuden kokoonpanot. Jäsenet ehdotetaan työnantaja- ja työntekijäjärjestöistä. Samat tahot ovat osallisia myös työkyvyttömyysvakuutusmaksuissa. Oikeusturva on koettu puutteellisena erityisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tuona aikana onkin työkyvyttömyys menot selvästi laskeneet. Ei siksi että todellinen työkyvyttömyys olisi vähentynyt, vaan siksi, että vakuutusoikeudesta ei saa eläkepapereita edes pää kainalossa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000