Perussuomalaiset

Kaisa Garedew

Polttoaineverot ovat tavallisen kansan kiusaamista

Plttoaineen veronkoroitukset ovat ihmisten kiusaamista!

Hallitus haluaa liikenteestä nollapäästöisen, heidän yhtenä toimenpidevaihtoehtonaan ovat polttoaineveron korotukset. Valtiovarainministeriössä on käynnissä kestävän liikenteen vero- ja maksu-uudistus, jolla tavoitellaan liikenteen päästöjen vähentämistä. Työryhmä antaa suosituksensa keväällä 2021.

Suomessa on pitkät etäisyydet, ja siksi kuljetuskustannukset vaikuttavat suoraan yritysten kilpailukykyyn ja mahdollisuuksiin toimia eri puolilla maata. Polttoaineiden veronkorotukset lisäävät alueellista epätasa-arvoa, koska liikkuminen maksaa entistä enemmän. Työssäkäynnistäkin tulee vielä kalliimpaa, ja on hankalampaa ottaa työtä vastaan kauempaa kotoa.

SUOMI ON keskellä koronakriisiä ja polttoaineiden hintojen nousulla vaarannetaan suomalaisten työpaikat ja heikennetään yritysten halua investoida Suomeen. Tämä kohdistuu erityisesti niihin, joilla ei ole varaa hankkia uutta autoa, mutta rikkaat, joilla on varaa ostaa sähköauto, eivät veronkorotuksesta joudu kärsimään. Nämä polttoaineiden veronkorotukset ovat täysin tavallisten ihmisten kiusaamista. Harva ajaa autolla huvikseen. Suomessa tarvitaan autoa, koska julkisilla ei pääse kaikkialla työhön, kouluun, kauppaan tai harrastuksiin. Tavallisilta ihmisiltä kiskotaan nyt enemmän rahaa auton käytöstä, niin että rahaa ei riitä enää muuhun elämiseen. Näillä hallituksen unelmilla maaseutu tyhjenee viimeisistäkin asukkaistaan kalliin liikkumisen takia.

𝑺𝒖𝒐𝒎𝒆𝒏 𝒐𝒍𝒐𝒔𝒖𝒉𝒕𝒆𝒊𝒕𝒂 𝒌𝒖𝒏 𝒂𝒋𝒂𝒕𝒕𝒆𝒍𝒆𝒏, 𝒎𝒊𝒆𝒍𝒆𝒔𝒕𝒂̈𝒏𝒊 𝒐𝒏 𝒉𝒂𝒍𝒍𝒊𝒕𝒖𝒌𝒔𝒆𝒍𝒕𝒂 𝒔𝒖𝒐𝒓𝒂𝒔𝒕𝒂𝒂𝒏 𝒊𝒉𝒎𝒊𝒔𝒗𝒊𝒉𝒂𝒎𝒊𝒆𝒍𝒊𝒔𝒚𝒚𝒕𝒕𝒂̈ 𝒅𝒖𝒖𝒏𝒂𝒓𝒆𝒊𝒕𝒂 𝒋𝒂 𝒗𝒂̈𝒉𝒂̈𝒐𝒔𝒂𝒊𝒔𝒊𝒂 𝒌𝒐𝒉𝒕𝒂𝒂𝒏 𝒔𝒖𝒖𝒏𝒏𝒊𝒕𝒆𝒍𝒍𝒂 𝒑𝒐𝒍𝒕𝒕𝒐𝒂𝒊𝒏𝒆𝒆𝒏 𝒗𝒆𝒓𝒐𝒏𝒌𝒐𝒓𝒐𝒕𝒖𝒌𝒔𝒊𝒂, 𝒂𝒊𝒗𝒂𝒏 𝒎𝒊𝒕𝒂̈𝒕𝒕𝒐̈𝒎𝒊𝒆𝒏 𝒑𝒂̈𝒂̈𝒔𝒕𝒐̈𝒗𝒂̈𝒉𝒆𝒏𝒏𝒚𝒌𝒔𝒊𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒓𝒋𝒐𝒍𝒍𝒂.Koko maailman päästöt olivat YK:n tilastojen mukaan 53,4 gigatonnia. Suomen päästöt ovat siis noin promillen, eli yhden tuhannesosan, maailman päästöistä.

𝑷𝒊𝒆𝒏𝒊 𝒔𝒊𝒕𝒌𝒆𝒂̈ 𝒌𝒂𝒏𝒔𝒂𝒎𝒎𝒆 𝒕𝒂𝒊𝒔𝒕𝒆𝒍𝒆𝒆 𝒆𝒍𝒂̈𝒂̈𝒌𝒔𝒆𝒆𝒏 𝒕𝒂̈𝒂̈𝒍𝒍𝒂̈ 𝒌𝒚𝒍𝒎𝒂̈𝒔𝒔𝒂̈ 𝒑𝒐𝒉𝒋𝒐𝒊𝒔𝒆𝒔𝒔𝒂 𝒎𝒂𝒂𝒔𝒔𝒂, 𝒑𝒐𝒍𝒕𝒕𝒐𝒂𝒊𝒏𝒆𝒗𝒆𝒓𝒐𝒏 𝒌𝒖𝒖𝒍𝒖𝒊𝒔𝒊 𝒐𝒍𝒍𝒂 𝒎𝒊𝒏𝒊𝒎𝒊 𝒕𝒂̈𝒂̈𝒍𝒍𝒂̈ 𝑺𝒖𝒐𝒎𝒆𝒔𝒔𝒂. Päinvastoin kuin hallitus, autolla liikkumista pitäisi mielestäni Suomessa tukea.

JYVÄSKYLÄN kaupunki voisi tehdä oman osuutensa tukemalla autoilijoita, keskustan parkkipaikat pitäisi olla maksuttomia. Tämä aktivoisi erilaisten liikkeiden kauppaa, ja toisi uutta elinvoimaa autioituvaan ydinkeskustaan. Nyt minäkin perheenäitinä ajan mieluummin ostoskeskusten ilmaisiin parkkeihin, kun mietin keskustan parkkimaksuja ja mahdollisia parkkisakkoja. Tilanne Jyväskylän keskustassakin voisi olla toisin.

Kirjoittaja on Jyväskylän seudun perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kuntavaaliehdokas (ps.).

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


13 kommenttia
Nimetön
#1

Hallitus tukee lähinnä sosialistikauppaa, maksuttomat parkkipaikat automarketeissa, josta kärsii pienemmän kivijalkakaupat. Maksuton parkkipaikka kaupungissa ei tarkoita sitä, että auto vain huvikseen seisoo siellä, vaan asiakas on ostoksilla ja piristää kaupankäyntiä tasapuolisesti. Yhä suurempi määrä ikäihmisistä tarvitsee auton liikkuakseen, lonkaleikkauksia tai muita terveydellisiä ongelmia, jossa julkisten käyttäminen on kidutusta. Tuota ei teurastajasosialistit ymmärrä, ennen kuin itse ovat ikäihmisiä. Demarit ja vihreät ovat epäinhimillisiä, voisi jopa sanoa elukoita, eivät ymmärrä ihmisen elinkaarta ja monenlaisia tuskaisia elämän vaiheita. Jos itse olisin päättäjä, parkkipaikat olisivat kohtuullisen ajan maksuttomia päiväsaikaan, ajatellen väestön maksukykyä ja vaikka ruokakin maksaa ilman kalliita parkkimaksuja muutoinkin monelle liiankin paljon. Säälikää ihmisiä poliitikot, ettei saha katkaisen omaa oksaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Ennätyskylmää on tulossa helmikuulle, ei mitään tietoa lämpenemisestä. Bensanhinnan nousukaan ei auta muuhun, kuin lompakon tyhjennykseen, ei vaikutusta ilmastoon, mutta ilmapiiri alkaa kuumenemaan. Useimpien mitta alkaa olla täynnä, ja vaalit on odotetuimpia tapahtumia tulevaisuudessa. Eteläistä pallonpuoliskoa peittää laajasti valtameret, mutta silti hiilidioksidipitoisuudet ovat samat, kuin tiheään asuttu pohjoinen pallonpuolisko. Valtameret siis säätelee ilmakehän hiilidioksidipitoisuuksia, ihmisellä ei ole vaikutusta, jossa vuodenajat merkitsevät. Kesät vähentävät ja talvikaudet nostavat hiilidioksidin määrää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kanarian saarten kylmät ja lumisateet tulevat yleistymään, ja lomanviettopaikkoina talvisin viileitä. Kohden jääkautta mennään, vain vähästä on enää kiinni. Napapyörteet ulottuvat tällä hetkellä jopa yli päiväntasaajan, ja ilmasto viilenee. Kaikki johtuu maapallon magneettikentän heikkenemisestä, jossa aurinkotuulen hiukkasiskut pääsevät jo kaasukehän läpi lähes pintaan, ja muodostavat planetaariseen ilmakehänkiertoon voimakkaita häiriöitä, erityisesti päiväntasaajan alueella, jossa ilmakehänkiertonopeus on napoja huomattavasti suurempi, josta matala- ja korkeapaineisia alueita. Myös päiväntasaajan yllä lämpötilat voivat olla jopa miinus 70 C pakkasella, jolloin korkean ja matalan väliin muodostuu säihin voimakkaasti vaikuttavia supersoluja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#4

Kiitoksia tästä kirjoituksesta.
Norsunluuntornissa näyttää puuttuvan käsitys siitä, miten näillä leveysasteilla koti pidetään lämpimänä ja ruoka saadaan pöytään. Nollapäästöihin ei taideta päästä edes silloin enää jos koko Suomen kansa muuttaisi takaisin luoliin asumaan ja ainut lämpölähde olisi nuotio.
Aktiivista työssäkäyvää väestönosaa rampautetaan näillä ilmastonmuutos-ideologiaan perustuvilla väittämillä jatkuvasti. Käytännössä polttoaine- ja tiesmitäverotus aiheuttaa haittaa yhteiskunnan normaalille toiminnalle, eli tarkoitan tässä työssäkäyntiä, asumista ja jopa perhe-elämää.
Ihmisten kuuluisi olla valveutuneempia ja keskustella näistä asioista koska nyt näyttää kovasti siltä, että kyse on ideologian toimeenpano vaiheesta. Sitä ideologiaa on ajettu läpi niin kovalla paineella, että kaikki keinot ovat sallittuja. On niin helppoa äänestää idealistisesti maailmanpelastajia, mutta kun todelliset toimeet alkaa iskeä vasten kasvoja, ehkä silmat avautuvat, ainakin joillakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Ei ole.Kyseessä on punaviherterrori jossa talous on otettu aseeksi kansaa vastaan – perinteisten stalinististen väestönsiirtojen avuksi kansanmurhassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000