Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Sotea kaatamassa

4 kommenttia

Vantaan valtuuston puheenjohtaja Antti Lindtman kutsui kaikki neljä pääkaupunkiseudun valtuustoa yhteiskokoukseen kaatamaan sote- ja maakuntauudistusta. Hauska oli nähdä muiden kaupunkien valtuutettuja, eritoten oman puoleen muiden kaupunkien valtuutettuja. Kiva oli, että kokouspaikka oli kerrankin lähellä Martinlaakson Martinuksessa, polkupyöräkeikka, pikkutakki päällä meinasi tulla hiki.

Vaikka kokouksessa oli erään vantaalaisen kokoomuspoliitikon sanojen mukaan teatterin makua, yhteiskokouksella oli selkeä tilaus ja sanomakin tuli selväksi: Kaikki neljä valtuustoa olivat vahvasti sitä mieltä, että nykymallinen sote- ja maakuntauudistus on täysin susi. Vain Keskusta ja Sininen tulevaisuus sekä suurin osa Kokoomuksesta olivat uudistuksen kannalla. Keskustan ja Sinisten valtuustoryhmät ovat pääkaupunkiseudulla pikkuriikkisiä.

Pääkaupunkiseudun valtuustot vaativat yhtenäisenä rintamana sote-uudistuksen perumista: ”Häpeä suomalaiselle demokratialle” (HS 15.5.2018)

Mielenkiintoisinta oli seurata juuri Kokoomuksen puheenvuoroja. Heidän jykevän aloituspuheenvuoronsa piti itseoikeutetusti sotekapinan isä Jan Vapaavuori. Hän sai suorastaan stalinistisen pitkät aplodit.

Perussuomalaisten puheenvuorot pitivät Helsingin Mari Rantanen, Espoon Arja Juvonen ja Vantaan Tanja Vahvelainen. Lyttäsimme sote- ja maakuntauudistuksen.

Muutamia muitakin hienoja puheenvuoroja pidettiin, mieleen jäivät etenkin Vantaan Joel Linnainmäki (vihr), Jan Edelman (kok) ja Antero Eerola (vas). Espoon Sinisten Simon Elon puhe oli ulkoisesti komea, vaikka sisällöstä en ollut samaa mieltä.

Sote-ja maakuntauudistuksen puolustajien puheet eivät suurinta osaa valtuutettuja vakuuttaneet ollenkaan. Aplodit olivat vaisuja.

Paine Uudenmaan sekä Kokoomuksen että Sinisten kansanedustajia kohtaan on valtava. On selvää, että heihin yritetään vaikuttaa. Nähtäväksi jää, kuinka vahva puoluekuri heidän eduskuntaryhmissään on. Sinisten mahdollinen liikehdintä voi vaikuttaa päätökseen ratkaisevasti. Muutaman heistä ounastellaan harkitsevan loikkausta demareihin.

Kokoomus hajosi pahasti, laskin pikaisesti, että esim. Vantaan Kokoomuksen valtuutetuista 5-6 valtuutettua lipesi äänestyksessä kannattamaan yhteistä esitystä eli vastustamaan sote- ja maakuntauudistusta. Samoin kävi Espoonkin Kokoomuksessa. Helsingin Kokoomus oli yhtenäinen vastustuksessaan.

Uudistuksen kannattajia lasketaan nyt olevan 102 kansanedustajaa. Kohta nähdään, hajoaako pakka.

Minua on koko ajan ihmetyttänyt uudistuksen massiivisuus.

Yksinkertaisilla toimilla päästäisiin pitkälle nykyjärjestelmässäkin. Palkattaisiin terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Jonot lyhenisivät, ja rahaa säästyisi rutkasti. 

18 maakuntaa ei ole tästä maailmasta. 

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2018/05/sotea-kaatamassa.html

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Lundell kirjoittaa asiaa! Erityisesti olen samaa mieltä: ”Yksinkertaisilla toimilla päästäisiin pitkälle nykyjärjestelmässäkin. Palkattaisiin terveyskeskuksiin lisää lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Jonot lyhenisivät, ja rahaa säästyisi rutkasti.”
Juuri näin, mutta kun kepu+kok. ovat ylimielisyydessään päättäneet olla ”ruudinkeksijöitä” vaikkei siihen ole rahkeita niin lopputulos on kaoottinen. Pienemmillä askelilla kohti parempaa kokonaisratkaisua todellakin säästettäisiin miljoonia euroja. Nykyhallitus ei anna mitään arvoa edellisten hallitusten pitkän aikavälin ratkaisuille – ei siitä niin kovin pitkää aikaa ole kulunut, kun läänit lakkautettiin, nyt samaa hallinnon väliporrasta ollaan taas rakentamassa. Täysin tolkutonta!! Toivon todella, että sote- ja maakuntahimmeli kaatuvat. Tilalle PS:n perushallitus hoitamaan tämän maan perusasioita!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Onhan tämä sote aikamoinen sekasotku.
Saa nähdä, mitä tapahtuu – jännittävät loppumetrit edessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Patu
Tyytyväinen
#3

Kiitos. Hyvää asiaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#4

Tosiasia on, että pieni pöllytys tekee ihan hyvää tuolle urautuneelle ja erilaisiin hierarkisiin nokkimisjärjestyksiin tottuneelle Julkiselle Terveydenhuolto systeemille.
Juuri tuo ratkaisu:Palkattaisiin Terveyskeskuksiin lisää Lääkäreitä ja hoitajia, on tyypillinen pysähtyneen ajan ajatusmalli.
Lisäksi tyypillinen Yhteiskunnan verovaroista leipänsä saaville. Sellainen asia kuin tuottavuus tarkoittaa Julkisella: Lisää porukkaa, on niin kiirettä, niin kiirettä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000