Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Ryhmäkoko vaikuttaa opetuksen laatuun

Olen kirjoittanut pienten ryhmäkokojen puolesta kovin monta kertaa.

Käytännön kouluihmistä miellyttää kovasti, kun OECD opettamisen ja oppimisen lisäksi kiinnittää huomion myös työrauhaan. Ilman muuta selvää on, että isossa ryhmässä on keskinmäärin enemmän järjestyshäiriöitä kuin pienessä luokassa. Todennäköisesti kiusaamistakin pienessä luokassa ilmenee harvemmin.

Valtio on viime vuosina hillinnyt suuria luokkia jakamalla avustusta ryhmäkokojen pienentämiseen. Vielä tehokkaampaa olisi saada ryhmäkokojen maksimit lakiin. Nyt taloudellinen tilanne on sellainen, että ryhmäkokolaeista ei puhu juuri kukaan.

Vaikka esim. oma kuntani Vantaan kaupunki on saanut avustusta ryhmäkokojen pienentämiseen, joskus luokat voivat olla suuria. Omassa luokassani on oppilaita melko paljon, 26. On kaksi kuutosluokkaa ja 54 oppilasta, kolmeen luokkaan tulisi kohtuulliset 18 oppilasta kuhunkin.

Inkluusio korostaa ryhmäkoon merkitystä, sillä luokkiin sijoitetut erityisoppilaat vaativat paljon opettajien huomiota. Erityisoppilaat hukkuvat isoihin luokkiin.

http://www.properuskoulu.net/2016/01/ryhmakoko-vaikuttaa-opetuksen-laatuun.html

* * *

15.1. Opettaja    

OECD: Ryhmäkoolla on väliä

Mitä suurempi ryhmä on sitä vähemmän opettajalla on aikaa opettamiseen ja oppilaalla vähemmän oppimiseen, selviää OECD:n Education at Glance- julkaisusta.

Ryhmäkoko vaikuttaa julkaisun mukaan myös luokan järjestyshäiriöihin. Mitä suurempi ryhmä, sitä enemmän opettajalta kuluu aikaa työrauhan ylläpitämiseen. Aika on pois tavoitteellisesta opiskelusta.

OAJ on jo pitkään puhunut ryhmäkokojen merkityksestä.

– OECD:n julkaisu tukee suoraan järjestön näkemystä, että ryhmäkoko vaikuttaa keskeisesti opetuksen laatuun, erityisasiantuntija Jaakko Salo sanoo.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Ei kalkkis
#1

Hyvin mekin opittiin todella isoissa oppilasluokkakoossa aikanaan 60-luvulla. Eikä ollut kovin kaksisia tekniikan apuvälineitäkään kuten on nyt.
Silloin eivät opettavat ryydittäneet oppimista sormille karttakepillä lyömällä tai nurkkaan seisomaan laitolla kuten 1950-luvulla.

Todellinen syy oppimattomuuteen ei ole oppilasmäärässä vaan jossain muussa. Heikko opettaja tai oppilas-aines on pari syytä siihen.

Myös liikaa aineita on. Esim ruotsin kielen opetus on poistettava pakollisena. Sillä kielellä ei tee mitään missään muualla kuin Suomen rannikoilla ja itse Ruotsissa. Tyystin turha kieli kaiken kaikkiaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Oppilasaineksen merkitys kai on suuri
#2

Jos oppilaat olisivat kaikki suomenkielisiä, normaaliterveitä, innokkaita oppijoita, niin luokan koko ei kai olisi kovinkaan ratkaiseva. Oppilaita voisi hyvin jakaa ryhmätöihin ja muuhun itsenäiseen opiskeluun.

Oppilasaines lienee suurin paineita luova tekijä nykyään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Herätkää nyt jo !!!
#3

Odottakaahan kun nuo tuhannet muslimikakarat aloittavat ”opistelunsa”. Ruotsikin putosi kauas PISA arvostelussa heidän vuokseen. Se etteivät he opi. he häiriköivät apinoiden lailla. Varsinkin nais-opettajat mukiloidaan ja kiinteistö särjetään. Lopuksi opinahjo tuikataan tuleen koko länsimaista yhteiskuntaa suuresti vihaten.
Noin Ruotsissa. Pian meillä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai-Ari Lundell Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu
#4

Suomen vuoden 2012 PISA-tutkimuksissa mukana oli vain kouluja, joissa oli paljon maahanmuuttajia, myös ruotsinkieliset koulut olivat mukana. On selvää, että tulokset putosivat aiemmasta tutkimuksesta.

Julkisesti vinoutunuttta otantaa ihmettelivät ainoastaan minä ja Osmo Soininvaara. Kyselin asiaa myöhemmin tutkimuksen johtajalta, vastattiin, että ”ajateltiin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla”.

Ihmettelin asiaa, koska PISA on kansainvälinen koulutusjärjestelmä- vertailututkimus, ja meillä otanta noin vinoutunut.

Ihmettelyyni todettiin, että ”asiaa otettiin huomioon kyllä” eli menetelmät olivat sellaisia, että vinouma pystyttiin korjaamaan tutkimusmenetelmillä.

Mainitsemasi ongelma alkaa Suomessakin olla todellinen, koska maahanmuuttajataustaiset ihmiset pakkautuvat pääkaupunkiseudulle, ja heidän lapsensa tiettyihin kouluihin, joista keskiluokan vanhemmat ”kilpailuttavat” lapsensa erikoisluokille tai -kouluihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai-Ari Lundell Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu, aluevaltuutettu
#5

Jatkoa edelliseen…

Opetusministerikin ihmetteli viikolla, mitä pitäisi tehdä, kun peruskoulut teettävät pääsykokeita ja valitsevat näin oppilaitaan.

Tiedän, että esim. Helsingissä on kouluja, joissa pidetään oppilaille äidinkielen pääsykoe. Näin muun kieliset oppilaat suljetaan pois.

Näin koulut eriytyvät. Maahanmuuttajien ja köyhien lapset jäävät omiin kouluihinsa, ja keskiluokan lapset ”pakenevat” erikoiskouluihinsa. Pian Helsingin koulutilanne on sama kuin Ruotsissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Eihän siinä mitään pahaa ole. Suljetaan pois kieltä osaamattomat.
Monissa oppilaitoksissa on sisäänpääsykokeet. Miksei peruskoulussakin. Aikanaan 1960- luvulla oli oppikoulut ja niissä sisäänpääsykokeet ja lukukausimaksut.

Tosiasia on se, että motivoimaton oppilas jää helposti jälkeen ja alkaa häiriköimään. Näin on usein mamuoppilailla joilla on vaikeuksia suorittaa peruskoulukin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000