Puolueiden arvokartta
Olen aina rakastanut tilastoja, mutta ennen kaikkea hienoja kuvia, jotka selkeyttävät tilastot visuaalisesti.
Helsingin Sanomat tutki eduskuntavaaliehdokkaiden vaalikonevastauksia ja asetti puolueet x-akselille (vasemmistolaisuus-oikeistolaisuus) sekä y-akselille (liberaalisuus-konservatiivisuus).
Koska tähän blogiin ei voi kuvia laittaa, klikkaa suoraan kaiarilundell-blogiini:
http://kaiarilundell.blogspot.com/2019/03/puolueiden-arvokartta.html
Tekstin aiheet:
Pari päivää sitten Ylen radiossa mainittiin vaalikoneiden auttavan ”valistuneita äänestäjiä” tekemään äänestyspäätöksen.
Jos äänestäjä on valistunut, hän ei tarvitse mitään vaalikoneita, koska hän on seurannut politiikkaa aktiivisesti ja tekee päätöksensä kuulemansa, näkemänsä ja kokemansa perusteella.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Sdp, vasemmisto, vihreät ja rkp – ne ovat vasemmistolaisia ja vanhoillisia kaikki. Elävät monessa asiassa menneisyyden pauloissa.
Esim. pakkoruotsin, tuon menneisyyden haamun, kannattajia kaikki.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kaikki on myös Isis,Pedofiili ,Homotus ,Velkaannuttamis ja eletään kuin siat pellossa myötämielisiä puoluita jotka on omien perverssioiden takia valmiita tuhoamaan tämän maan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eläköön konservatiivisuus, eläköön viisaus, eläköön PS!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Eiköhän nyt anneta vielä yksi tilaisuus Perussuomalaisille näyttää kykyjään korjata Suomen ja erityisesti suomalaisten asioita? Edellinen yritys meni sikäli pieleen, että petturit ja oman edun tavoittelijat oli asialla.
Ensinnäkin Soini valitutti ministereiksi täysin saamattomilta tuntuvia tyyppejä, ehkä yhtä lukuunottamatta. Tietysti olivat kiitollisia, kun nousivat täydestä tuntemattomuudesta Ministereiksi. Jo pelkästään nuo ”takarivin taavit” antoivat lähtölaukauksen Hallituksen heittopussiksi joutumiselle. Jatko olikin toisten kumppaneiden tahtojen nuoleskelua. Kovasta haloosta huolimatta, oli joissakin touhuissa kyllä järkeä. Maahantulijoiden joukkoliikehdinnässä asioiden hoito menkin sitten ihan avuttomaksi.
Hallitukseen pääsy voi olla tavoitteellista. On kuitenkin varmaa, että aika tulee toimimaan Perussuomalaisten periaatteiden hyväksi. Tapahtuuko se muiden puolueiden arvopohjien vaivihkaisilla muuttumisilla vai kertarysäyksellä kaatumisella, jää nähtäväksi?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Itse olen muutaman kerran täytellyt vaalikoneita yhdelle kaverille. Viihdettähän ne ovat. Kuitenkin:
Yksi strategia päästä esille mahdollisimman monen kuluttajan (kun ajatellaan, että ehdokas on tuote ja äänestäjä on kuluttaja) klikkauksissa on valita vastaus mieluummin ääripäästä kuin keskeltä. Ainakin silloin, kun epäröi.
Tämä taas on seurausta omasta ajattelustani: Jos minulla on vankka mielipide jostain itselleni tärkeästä asiasta, niin mieluummin äänestän ehdokasta, joka on ”enemmän” samaa mieltä kuin ”vähemmän.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti