Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Perussuomalaiset Nuoret sai rahansa

Oikeus on voittanut. Voidaan puhua myös sananvapauden voitosta.

Perussuomalaiset Nuoret haki v. 2014 toiminnalleen 100 000 euron valtionavustusta, mutta ministeriö myönsi vain 29 000 euroa. 

Ministeriö perusteli tuen epäämistä käsittämättömällä tavalla. Se totesi nuorisojärjestön näkemysten monikulttuuriasioissa olevan ristiriidassa nuorisolain arvopohjan kanssa. Ministeriön päätöksestä syntyi vilkas keskustelu sananvapaudesta.

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen (sd.) korostaa nyt, että sananvapautta tulee kunnioittaa suomalaisessa yhteiskunnassa kaikin tavoin.

Sananvapaus on Suomessa aina ollut hyvin erikoinen käsite. Yleensä meillä toistetaan yhtä mantraa kerrallaan. Pahin kausi oli Kekkosen aika, kun toisinajattelijat leimattiin armotta fasisteiksi huolimatta siitä, että esitetyt ajatukset olivat hyvinkin demokraattisia.

Poliittisille nuorisojärjestöille jaettava tuki on luonnollisesti jaettava toiminnan perusteella, ei mielipiteiden. On uudestaan harkittava, voitaisiinko tuki jakaa eduskunnan voimasuhteiden perusteella.

Olin 1960-luvun lopulla partiossa Tikkurilan Sinisissä. Silloisen Helsingin maalaiskunnan lippukunnissa oli paljon lapsia ja nuoria. Partio sai kaupungin tukea paljon vähemmän kuin maalaiskunnan demareiden Nuoret Kotkat.

En tuntenut ketään, joka olisi ollut mukana Kotkien toiminnassa, mutta partiolaisia oli vaikka kuinka.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/01/oikeus-on-voittanut-perussuomalaiset.html

* * *

30.1. Yle

Perussuomalaisten Nuortenavustusmäärä tuplaantui

Perussuomalaisten Nuorten vuoden 2014 yleisavustus korotetaan 29 000 eurosta 58 000 euroon, tiedottaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

– Ministeriön oikaisupäätöksestä on kuitenkin poistettu perusteluihin virheellisesti sisällytetyt avustuskelpoisuusharkinnan piiriin kuuluvat seikat, joista syntyi keskustelu sananvapaudesta, ministeriö toteaa tiedotteessaan.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000