Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Mikael Jungner tylyttää taviksia tyhmiksi

Hieraisin eilen illalla silmiäni. Iltatalehden jutussa käsiteltiin Mikael Jungnerin ylimielistä ja fasistissävytteistä Facebook-päivitystä:

– Ihmiskunnan ongelmat johtuvat suureksi osaksi siitä, että vähemmistö ihmisistä on avarakatseisia älykköjä. Siis sellaisia, jotka suhtautuvat muihin ihmisiin sallivasti ja ovat samalla kiinnostuneita eri näkökulmista ja faktoista. Ymmärtävät maailman monimutkaisia syy-seuraus-suhteita, Jungner kirjoittaa.

Hän arvelee kirjoituksessaan, ettei kyseisiä asioita saisi sanoa ääneen.

– Turkki, Trump, Brexit ja monet muut ilmiöt kuitenkin puhuvat puolestaan. Nuo eivät synny ilkeän vähemmistön juonista. Nuo syntyvät tyhmän enemmistön tonttuilusta, Jungner lataa.

Ilta-Sanomien juttu kokonaisuudessaan:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016072421953524_uu.shtml

Ei ihme, että melkoinen osa suomalaisista etääntyy politiikasta ja välttelee äänestysuurnia. Aamun Hesarissa pohditaan, voidaanko äänestysvilkkauteen vaikuttaa:

http://www.hs.fi/paivanlehti/25072016/a1469327817979

Kirjoitin ihmisten äänestämättömyydestä viime blogikirjoituksessani, jossa pohdin olisiko meilläkin Australian tapaan siirryttävä yleiseen äänestysvelvollisuuteen. Jos äänestysprosentit laskevat vuosi vuodelta, olemme pian vähemmistödemokratiassa:

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/07/yleinen-aanioikeus-vai-velvollisuus.html

En muista, milloin Suomessa julkipoliitikko olisi halveksinut tavallista kansaa noin rujosti kuin Jungner, tuskin koskaan.

Jungner haukkuu ihmisten enemmistöä tyhmäksi.

Hämmentävää on, että Jungner on perinteisen työväenpuolueen viime aikojen tunnetuimpia hahmoja, ei siis mikään takahikiän kunnanvaltuuston varavaltuutettu.

Suomen vasemmistopuolueet ovat etääntyneet kansasta, on todettu, että ne ovat suorastaan elitistisiä.

Kun puolueet etääntyvät kansasta, kansa etääntyy puolueista. Silloin on turha ruikuttaa alhaisista äänestysprosenteista.

Jungnerin mielestä vain vähemmistö on avarakatseisia älykköjä, jotka ymmärtävät monimutkaisia syy-seuraus-suhteita.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2016/07/mikael-jungner-tylyttaa-taviksia.html

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Kirjoitit, että Ettet muista milloin Suomessa julkipoliitikko olisi halveksinut tavallista kansaa noin rujosti kuin Jungner, tuskin koskaan.

Herää kysymys miten hän on halveksinut, kertonut kylmää totuutta. Avaa hyvä Kai-Ari silmäsi ja mieti missä mennään.

Jos luit jutun loppuun niin, lopuksi hän vielä kirjoitti suosittelevansa vaalimaan empatiaa ja rohkaisemaan vuorovaikutukseen.

– Mikä parasta, lastentarhat ja peruskoulun ala-asteet ovat pullollaan avarakatseisia älykköjä. Tuota intohimoa kun vaalii, saattaa asetelma tulevaisuudessa muuttua

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Vai tonttuilee se tyhmä hitaalla käyvä enemmistö?
Kehtaavat mokomat äänestää väärin, vaatia kansanäänestyksiä, lisää poliiseja kaduille ja laittoman maahantulon ja kultamunien positiivisen syrjinnän lopettamista.
Mutta ei saa antaa pelolla valtaa, kyllä Jungner älykkökaarteineen lopettaa moiset perversiot alkuunsa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Millä oikeudella tuo vähä-älyinen suoltaa tuommoista puhetta.Häpeäisi edes.Mitkä meriitit tuolla äijällä ovat oikeesti .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

Mikä siinä kirjoituksessa oli, mitä pitäisi hävetä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Mikä minä olen sitä sinulle kertomaan.Mikä hävettää minua ei välttämättä hävetä sinua.Pärjäätkö näillä.No et tietenkään.Mutta se ei ole taas minun vika.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000