Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Lisää työntekijöitä Euroopan talousalueen ulkopuolelta?

Ministeri Päivi Räsänen haluaisi lisätä työperäistä maahanmuuttoa Euroopan talousalueen ulkopuolelta, vaikka Suomen työttömyysluvut ovat karmeita.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli tammikuussa 230 000 työtöntä, noin neljännesmiljoona ihmistä. Työttömyysaste on nyt 8,8 %. Suurempiakin lukuja on esitetty, 350 000 työtöntä, työttömyysaste 13,7 %.

Olen ilmeisesti naivi, kun haluan, että ensin on työllistettävä omat ja sitten vasta muut.

Räsänen perustelee ehdotustaan sillä, että esimerkiksi pääkaupunkiseudulla tarvetta on bussinkuljettajille ja siivoojille (Demokraatti).

Räsäsen olisi syytä vilkaista Uudenmaan työttömyystilastoja, Uudellamaalla tammikuun lopussa oli yli 91 000 työtöntä.  

Räsäsen ehdotus, että työperäisen maahanmuuton saatavuusharkinta voitaisiin poistaa kokonaan, on todella raju. Haluaako Räsänen, että puoli intiaa tulee Suomeen töihin polkemaan suomalaista työtä ja palkkoja alas?

Tätä rataa Suomi-laivaa uppoaa.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/03/lisaa-tyontekijoita-euroopan.html

* * *

2.3. Demokraatti 

Räsänen: Työperäinen maahanmuutto helpommaksi

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen helpottaisi työperäistä maahanmuuttoa. Työperäisen maahanmuuton saatavuusharkintaa pitäisi hänen mielestään väljentää tai poistaa se kokonaan.

Euroopan talousalueen ulkopuolelta tehtäviä rekrytointeja rajoitetaan tällä hetkellä niin sanotulla saatavuusharkinnalla. Sen mukaan työnantajan on pystyttävä osoittamaan, ettei vastaavaa työvoimaa ole jo tarjolla.

Räsäsen mielestä turhan byrokratian karsiminen auttaisi niin yrityksiä kuin maahanmuuttajia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
veronmaksaja
#1

Missä maailmassa nämä päättäjät elää.Oma kansa kärsii köyhyydessä ja lisää ruokittavia pitäisi haalia.Ei pahus vieköön.Vihreät ja kristilliset pitäisi ampua avaruuteen.Toivottavasti ihmiset eivät hölmöile vaaliuurnilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Joku aika sitten puhuttiin – kohtaanto-ongelmista – mutta mitä sen takana todellisuudessa/käytännössä on kuin myös luin tässä hetki sitten että maamme tarvitsee vuosittain työperäistä maahanmuuttoa ja tässäkin herää kysymys mitä se todella käytännössä pitää sisällään.

Totta on että kansakuntamme vanhenee ja työväki vähenee sen mukana mutta työnkuvat muuttuvat ehkä myös työntarve vähenee oleellisesti mm. automaation-kin johdosta ja puhumattakaan kuinka paljon yrityksiä on lähtenyt ulkomaille.

Varmaankin tulee olemaan aloja kuin tälläkin hetkellä että työntarve on ilmeinen jopa pulaa,kuitenkin huomioiden sen että – kaikista ei ole kaikkiin ammatteihin soveltuvia ihmisiä.

Aivan ”toiselta planeelta” tulevia ihmisiä alunalkaen perusalkeista täydelliseen ammattitaitoiseen omaavaan henkilöön joka ehdottomasti hallitsee niin kielemme että kulttuurimme olosuhteisiimme – on hyvin pitkän ja todella kalliin ”kehityksen tulos”.

Noin vain ”summassa laskelmoiden” pitkäjänteisesti ei voi kalliita kuin vielä tuntemattomia ratkaisuja tehdä lyhyessä ajassa tietämättä/tuntematta mitä ne todella tulevat maksamaan ja kun tähän lisätään kansakuntamme myötämielisyys että olemmeko kaikki siihen valmiit.

Eikä tämä silti tarkoita sitä että olisimme – kaikkea maahanmuuttoa – vastaan,puhumattakaan rasismista, vaan maahanmuuton moninaisista vaikutuksista,niin heille kuin meillekin elää ja olla hyväksyttyinä maamme kansalaisina. Silloin on molemmille yhteinenkin elämä turvatumpaa,niin taloudellisesti kuin henkisestikin olla tasavertaisina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomenpoika
#3

Niin. Matalapalkka-aloille kuten siivoojat yms. tarvitaan väkeä pääkaupunkiseudulla.
Ongelma on se ettei pienituloisilla ole varaa siellä asua!
Paitsi ulkomaalaisella halpatyövoimalla. Kyllä löytyy heti kaupungin asunnot, tomeentulotuet ja asumistuet.
Yksi tärkeä asia olisi vuokrasäännöstelyn palauttaminen!
Muutenkin yhteiskunnan mädännäisyyttä ilmentää eriarvoistuminen jossa jotkut vaan ostelevat sijoitusasuntoja…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000