Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Keskiluokka liikehtii jo

Koulujen väliset erot heijastuvat asuntojen hintoihin Helsingissä.

Ei yllätä. Helsinki niittää, mitä on kylvetty.

Helsinki erottelee ja juoksuttaa jälkikasvuaan pitkin kaupunkia (Properuskoulu 21.1.2012)

Painotetaanko Helsingissä jotkut koulut hengiltä? (Properuskoulu 12.12.2011)

On selvää, että vanhemmat ajattelevat lastensa parasta.

Pääkaupunkiseudulla nuoret perheet miettivät tarkkaan, mistä asuntonsa ostavat. Koulusta on tullut asunnon ostamiskriteeri. Halutaan hyville asuinalueille.

Mutta yhteiskunnallinen eriytyminen ei ole hyvästä.

On selvää, että rikkaat pystyvät valitsemaan asuinalueensa. Pian tulemme näkemään muureilla eroteltuja ja turvakameroin varustettuja rikkaiden asuinalueita.

Keskiluokalle oma asunto on elämän suurin investointi. Ihmiset ymmärtävät, että tulevaisuuden yhteiskunta, johon heidän lapsensa kasvavat, on ankara kilpailuyhteiskunta. Kun työpaikkoja jaetaan, on paras olla iskussa. Koulutus on avainsana.

Pikkuhiljaa Helsinkiin alkaa muodostua köyhien, yksinhuoltajien ja maahanmuuttajien reservaatteja. Malleja ei tarvitse kaukaa etsiä, lautalla yli Ruotsiin vaan, jo löytyy.

Kohta alkaa opettajatkin liikkua, hyviin kouluihin on tunkua.

Kun koulujen eriytyminen on loppusuoralla, aletaan huudella yksityiskoulujen perään. Silloin peli on pelattu, koulutuksellisellisesta tasa-arvosta jää jäljellä vain savuavia rauniokasoja.

http://www.properuskoulu.net/2014/12/keskiluokka-liikehtii-jo.html

* * *

Yle 5.12.

Tutkimus: Koulujen väliset erot heijastuvat asuntojen hintoihin Helsingissä

Koulujen väliset erot heijastuvat asuntojen hintoihin Helsingissä. Tämä käy ilmi Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ja Helsingin kaupungin tietokeskuksen tekemästä selvityksestä.

Tutkimuksen mukaan tuleva lähikoulu vaikuttaa vanhempien asuinpaikan valintaan. Ostamalla asunnon tietyn koulun oppilaaksiottoalueelta, perhe varmistaa lastensa pääsyn tähän kouluun.

Tutkija: Tulos oli yllättävä

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen erikoistutkija Tuukka Saarimaa pitää tutkimustulosta yllättävänä.

– Suomen koulujärjestelmä on kuuluisa koulujensa hyvälaatuisuudesta ja tasalaatuisuudesta. Mutta nyt me havaitaan, että vanhemmat ajattelevat että kouluissa on joitain eroja ja he ovat valmiita maksamaan siitä.

Saarimaan mukaan kehityksellä voi olla vaikutusta asuinalueiden eriytymiseen.

– Jos lapsen lähikoulu on sidottu osoitteeseen niin vanhemmat voivat ostaa asuntomarkkinoilta lapselleen paremman tai sopivamman koulun.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Mammastiina
Utelias
#1

Asia koskee laajemmin koko yhteiskuntaa siis muissakin asioissa. Ei pelkästään kouluja. Hyvä että asiantuntijat alkavat nostaa asioita esiin.
Mihin tämä johtaa jos eriarvoistuminen näin saa jatkua? Ketä ovat ne jotka pystyvät tähän vaikuttamaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Tyytyväinen
#2

Suomen mamu ongelman synnytti Rkp, kätilönä Astrid thoors. Kuvaavaa on että Rkp:n lapsille on ihan omat koulut joihin ei muuten mamuja kielisyistä oteta ,ja kohta jopa jätkäsaaressa oma asuinalue! Eli Rkp elitistit kaatoivat tämän ongelman meidän suomalaisten syliin.kokoomuksen tuella tietenkin..rahallaa saa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000