Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Etla ja Nalle haluavat rokottaa köyhiä ja eläkeläisiä

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla esittää indeksijäädytystä neljäksi vuodeksi muistiossaan tulevalle hallitukselle. Samaa ehdottaa myös Sammon, Nordean ja UPM-Kymmenen hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos.

Jos eläkkeitä, työttömyysturvaa, asumistukia ja lapsilisiä ei koroteta inflaation nousun verran kerran vuodessa, köyhien ostovoima vähenee entisestään. Suomessa on lähes 700 000 pienituloista, kait heidänkin ostovoimalla on merkitystä Suomen talouskasvun kannalta.

Näyttää siltä, että tiettyjen piirien tavoitteena on lopullisesti luoda Suomesta kahden kerroksen yhteiskunta. Halutaan, että Suomi jakautuu selvästi kahtia rikkaisiin ja köyhiin.

Tavallisten ihmisten ostovoimasta valtaosa kohdistuu suoraan kulutukseen ja palveluihin, mikä lisää suomalaista työtä. Jos köyhiltä leikataan lisää, talouden syöksykierre alkaa olla valmis.

Perussuomalaisten kannattajat ovat tavallisia ihmisiä.

Meidän on pidettävä huolta tavallisista ihmisistä, kun näyttää siltä, että muut eivät sitä tee. Meidän on puolustettava myös julkista terveydenhoitoa ja peruskoulua. Köyhällä ei ole varaa yksityislääkäreihin tai -kouluihin.

Puheenjohtaja Timo Soini vieraili tänään Vihdissa ja totesi, että Perussuomalaiset ei suostu leikkaamaan pienituloisilta.

Kevään eduskuntavaalit ovat äärimmäiset tärkeät Suomen tulevaisuuden kannalta. Olemme jonkinlaisella vedenjakalla. Haluammeko olla yhä edelleen pohjoismainen hyvinvointivaltio vai tuleeko Suomesta kova maa, joka jättää suuren osan ihmisistä oman onnensa nojaan?

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/01/etla-ja-bjorn-wahlroos-haluavat.html

* * *

17.1. HS

Indeksijäädytys leikkaisi lähes kaikilta – mutta rokottaisi eniten pienituloisia

Eduskuntavaalien lähestyessä keskustelu julkisten menojen hillitsemisestä vilkastuu. Viime päivinä on noussut esiin ajatus, että sosiaalietuuksien indeksikorotuksista pitäisi luopua.

Se tarkoittaisi sitä, että esimerkiksi eläkkeitä, työttömyysturvaa, asumistukia ja lapsilisiä ei korotettaisi inflaation eli kuluttajahintojen nousun verran kerran vuodessa.

Tämä on poliittisesti houkutteleva vaihtoehto, koska tulevia korotuksia on yleensä helpompi karsia kuin jo olemassa olevia etuja. Indeksijäädytys säästäisi juustohöylän tavoin lähes kaikilta jotakin, mutta vaikuttaisi käytännössä voimakkaammin pienituloisten ja työelämän ulkopuolella olevien talouteen.

Eläkkeensaajien keskusliiton puheenjohtaja Matti Hellsten muistuttaa, että Tilastokeskuksen mukaan lähes 700 000 suomalaista oli vuonna 2013 pienituloisia eli alle 1 190 euroa kuukaudessa ansaitsevia. Heistä merkittävä osa on eläkkeensaajia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
ensio jauhiainen
Utelias
#1

miksi ei voisi olla tulo/eläkekatto silloin otettaisiin sieltä mistä on vara ottaa toisin kuin nyt koitetaan pienituloiset saattaa ahdinkoon ja suurituloisille lisätään tuloja niin rutkasti että pitää kiikuttaa veroparatiiseihin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Mammastiina
Tyytyväinen
#2

Eläkeindeksin palauttaminen pitäisi saada yhtenä yksityiskohtana perussuomalaisten vaaliohjelmaan. Raha menisi välittömästi kulutukseen ainakin matalammista eläkkeistä. Eikä ole valtion rahoista pois.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000