Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Ammattilainen Merja Ylä-Anttila Ylen toimitusjohtajaksi

MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila kutsuttiin Yleisradion uudeksi toimitusjohtajaksi. 

Mielenkiintoista on, että kutsuttiin.

Medialle järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Ylä-Anttila kertoi, ettei hän hakenut tehtävää, vaan päätyi johtajakisaan headhunterin yhteydenoton seurauksena (Yle).

Tähän mennessä kaikki Ylen ykkösjohtajat on valittu poliittisten perustein, ensimmäistä kertaa johtaja valittiin journalistisin perustein. Toimeen tarttuu nyt alan täysiverinen ammattilainen.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa on viime vuosina ajettu alas. Sekä uutisten että ajankohtaisohjelmien studioihin rahdataan ihmisiä haasteltaviksi, kun jostain syystä ei haluta kunnon uutisjuttuja tai ajankohtaisreportaaseja enää tehdä.

Ajankohtaisohjelmista on tullut keskusteluohjelmia. Alennustilan huippu on, kun joskus toimittajat ovat haastatelleet toisiaan.

Uutiset ja ajankohtaisohjelmat ovat Ylen ydintoimintaa. Toivottavasti uusi toimitusjohtaja reivaa ko. ohjelmat kuntoon.

Ylä-Anttila on toinen nainen Ylen johdossa. Ensimmäinen oli SKDL:n Hella Wuolijoki 1945-1949. Hänet erotettiin tehtävästään kuten myös vasemmistojohtajat Eino S. Repo ja Mikael Jungner. Moni vielä muistaa Reporadion. Hyvin ei käynyt Reino Paasilinnallekaan.

Ilolla odotan Merja Ylä-Anttilan linjauksia. Ylä-Anttila on oikeassa siinä, että Yle on median ykköspaikka.

* * *

17.4. Yle

Merja Ylä-Anttila on Yleisradion uusi toimitusjohtaja – ”Yle on median ykköspaikka”

Ylen uusi johtaja tulee naapurista. Merja Ylä-Anttila on toiminut pitkään MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana.

Ylen hallitus on nimittänyt Merja Ylä-Anttilan yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Ylä-Anttila seuraa tehtävässä Lauri Kivistä, joka siirtyy yksityiselle sektorille. Ylä-Anttila aloittaa tehtävässä 1.9.2018.

Merja Ylä-Anttilalla on pitkä, yli kolmenkymmenen vuoden ura media-alalta. 

Hän on työskennellyt MTV:n uutisten vastaavana päätoimittajana vuodesta 2001. Viimeiset kolme vuotta Ylä-Anttila on ollut myös MTV:lle uutisia tuottavan Bonnier Broadcastin tytäryhtiön Mediahub Helsingin toimitusjohtaja. Ylä-Anttila luopui molemmista tehtävistä tänään.

– Yleisradio on median ykköspaikka, kun haluaa työskennellä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olen iloinen, innostunut ja hyvin motivoitunut ottamaan vastaan tämän tehtävän, Ylä-Anttila sanoo Ylen tiedotteessa.

– Minulla on paljon kokemusta paitsi journalismista myös median liiketoiminnan johtamisesta muutos- ja murrosvaiheissa.

Hakuprosessissa oli mukana 25 tehtävästä kiinnostunutta henkilöä. Yle oli sopinut hakijoiden kanssa, ettei heidän nimiään julkisteta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
???
#1

Toki Merja Ylä-Anttilan valinta on parempi kuin jonkin poliitikon valinta tähän tehtävään.

Kuitenkin: Mikä Merja Ylä-Anttila oikein on naisiaan? Millaisia mielipiteitä hänellä on? Aika tuntemattomia ovat hänen ajatuksensa monille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Kertoi kyllä, että ei aio puuttua YLE:n toimituksellisiin tehtäviin, vaan keskittyy muihin asioihin. Jos tuo ajatus pitää, niin täytyy todeta, että väärä linja.
Uudet tuulet saisivat ravistella tuota ilmeisen sisäänlämpiävää konklaavia. Vaikkapa siten, että ottaisivat strategiaansa toteuttaa monipuolista tiedonvälitykstä, vaikka sitten joutuisikin kertomaan toimittajan oman arvomaailman vastaisia asioita.
Esimerkkinä vaikka Hallituksen päätösten kommentointi. Opposition edustajana hosuvat pääasiassa Antti Rinne ja Li Andersson.
Rinteen jotenkin ymmärtää, johtaahan hän ehdottomasti suurinta oppositiopuoluetta. Mutta Andersson, toistuvasti? Missä ovat muut samansuuruisten puolueiden kannaotot? Ei kai noilla kahdelle ole pelkästään annettu opposition valtakirjaa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#3

Valitettavasti Merjan lausunnot puhuu sen puolesta, et on enemmän poliittinen kuin ns. poliittisesti valitut. Stubbin prosenttivalheet, ei ole valheita . Samoin valkopesi Ville Niinistön valheet. Sekä oli erittäin asenteellinen Halla-Ahoa sekä Huhtasaarta vastaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Late
#4

Ihan poliittinen valinta. Vasemmistolainen suvakki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000