Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Älä lyö ensihoitajaa

2 kommenttia

Vantaan Sanomat puuttui tuikihälyttävään ongelmaan – ensihoitajiin kohdistuva uhka ei ole virkamiesten vastustamista. Toisin on palomiesten kohdalla.

1970-luvun lopulla varusmiespalveluksen jälkeen olin pariin-kolmeen otteeseen postivirkamiehenä Snellmaninkadun postissa Tuomiokirkon kupeessa, kunnes menin opiskelemaan opettajaksi Jyväskylään. Vanhemmat postivirkailijat tähdensivät, jos asiakas käyttäytyy uhkaavasti, on hänelle mainittava, että silloin uhataan virkamiestä. Kerran jouduin näin toimimaan, ja heti uhkaava asiakas tokeni.

Ensihoitajat auttavat muita ihmisiä, pelastavat jopa ihmishenkiä. Ei voi millään ymmärtää, kun esim. kuristamisyrityksen jälkeen asiaa tutkitaan vain lievänä pahoinpitelynä.

Ensihoitajien on annettava tehdä työtään rauhassa.

Kesäkuussa Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen jätti aloitteen rikoslain muuttamiseksi:

Ensihoitajiin kohdistuvasta väkivallasta kovemmat rangaistukset (Suomen Uutiset 15.6.2018)

Aloitteessa esitetään, että ensihoitajiin kohdistetusta väkivallasta tuomittaisiin yhtä ankarasti kuin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. (SU)

Vantaan Sanomien artikkelissa ensihoitaja Mari Rantanen harmittelee, että vain 19 kansanedustajaa on allekirjoittanut aloitteen.

https://kaiarilundell.blogspot.com/2018/08/ala-lyo-ensihoitajaa.html

* * *

7.8. Vantaan Sanomat

”On uhattu puukolla ja aseella, lyöty ja painittu” – K-U: Kansanedustajat eivät innostuneet suojaamaan ensihoitajia rikoslain muutoksella

Ensihoitajat kokevat vääryytenä, että rikoslaissa heihin kohdistuva uhka ei ole virkamiehen vastustamista, kuten palomiesten kohdalla.

Laki luo myös ristiriidan saman laitoksen ja henkilön osalta.

– Palomies muuttuu ambulanssissa siviiliksi, Reetta Rissanen sanoo.

Suomen Ensihoitoalan liitto ja Suomen Palomiesliitto ovat ajaneet rikoslain muuttamista ja kesäkuussa eduskunnassa on jätetty lakialoite, jossa rikoslakiin lisättäisiin säännös ensihoitotehtävää suorittavan henkilön väkivaltaisesta vastustamisesta.

– Vain 19 kansanedustajaa on allekirjoittanut aloitteen, Mari Rantanen harmittelee.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Eivät edes sinisetkään … vai – ?

T. Seppo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kai-Ari Lundell Luokanopettaja, kaupunginvaltuutettu
#2

Joo, 19 tarkoittanee sitä, että kaikki perussuomalaiset ja pari muuta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000