Perussuomalaiset

Jussi Wihonen

Pohjois-Karjalan Kiina; Nurmekseen investoidaan 82M€ !

3 kommenttia

Pohjois-Karjalan piiri järjesti yhdessä Nurmeksen perussuomalaisten kanssa Porokylässä kansanjuhlan la 28.4.18. YLLÄTYS! Olipa väkeä 🙂

Pitkämatkalaisina otettiin kaikki irti; eli kierrettiin mielestämme kiinnostavimmat nähtävyydet. Ihan alkuun tutustuttiin tulevaan Nurmeksen Biojalostamoon Känkäälässä. Kaupunginjohtaja Asko Saatsi kertoo investoinnin olevan 82miljoonaa, josta kiinalaiset rahoittavat 60M€. Nurmeksen kaupungin suunnitelmiin voit tutustua tästä. Tällä viikolla päättyi huutokauppa Valtion virastotalosta, missä kaupungintalo toimii, josta tulikin kova kilpailu.

Paljon tutumpia ovat useimmille elinvoiman entiset veturit, matkailun alalla, nimittäin kuuluisa kylpylä, aiemmin Sotka-nimellä tunnettu, nykyinen Sokos-hotelli Pielisen rannalla, golfkentän vieressä. Kuuluisin kaikista lienee kuitenkin Bomban talo, joka valmistui 1978.

Ylä-Karjala on voimissaan Nurmeksen 7790 ja Valtimon 2240 asukkaalla. Nurmeksen kaunis ja harvinainen puutalokeskusta on säilynyt hyvin. Sahateollisuuden perinteitä kaupungissa jatkaa Binderholz, Itävaltalainen perheyhtiö. Gluteiinottomista tuotteistaan tunnnetuksi tullut Porokylän Leipomo on maankuulu ja tähtää nyt vientimarkkinoille.

Kansanvaltaa kaupungissa toteuttavat mm. Hannu Meriläinen, Jaana Meriläinen ja Ville Sutinen, sekä Jorma Ahponen. Valtimon puolella Urpo Määttä ja Reijo.J.Hiltunen. Itsenäisinä kuntina nämä 7790 ja 2240 asukkaan voimin nämä muodostavat 10030 asukkaan talousalueen Ylä-Karjalaan. Menestystä Porokylään ja laajemminkin !

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Kunkas se Kiina on niin hanakka , rakoittamaan pohjoiskarjalaa ??? Kai sillä on hyötymis tarkoitus mikä ?!? Meneekö meidän biotkin ulkolaisten käsiin ? Tarkkuutta kaupankäyntiinkin !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Luulis kelpaavan oli sitten hetero lihansyöjä tai vegaani.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Onko biojalastomo edes luonnon kannalta hyvä juttu?

Ei välttämättä ole, ei ollenkaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000