Perussuomalaiset

Jussi Wihonen

Joensuuhun 450 uutta opiskelija-asuntoa ! - Huippupaikoille

Joensuun kaupunki ja Opiskelija-asunnot Oy Joensuun Elli ovat sitoutuneet lisäämään Ellin opiskelija-asuntoja merkittävästi syksyyn 2018 mennessä. Tuolloin Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksen toiminnat ja opiskelijat siirtyvät Joensuuhun.

Kaupungin panostus on merkittävä niin taloudellisesti kuin kaupunkirakenteen kannalta. Opiskelijoiden määrä on merkittävä n. 20.000 opiskelijaa. On totta, että pulaa on podettu etenkin syksyisin, siksi kapasiteetin lisääminen tulee todelliseen tarpeeseen. Ja mille paikoille:

– Asemanseudun asemakaavamuutos sijaitsee Sirkkalan sillan pielessä Kimmeliä vastapäätä, nykyisen linja-autoaseman läheisyydessä. Aiemmin alueelle kaavailtiin matkakeskusta, mutta reilun kymmenen vuoden odottelun jälkeen, siitä on tarkoitus tehdä monimuotoisempi, niin asumisen kuin myös palvelurakenteen osalta.

– Ylioppilastalon tontille on tulossa lisärakentamista aivan ydinkeskustaan, kuten myös viereiselle Koulukadun pysäköintialueelle, samoin kuin PT-talon tontille. Tämä palvelee kaupunkistrategian tavoitetta keskustan täydennysrakentamisesta, kuin myös saada merkittävästi uusia asukkaita ja samalla palvelujen käyttäjiä keskustaan.

– Tulliportinkadun kampuksen ajatukset ovat kokonaan uusia. Koulutuskuntayhtymältä on vapautunut tai vapautumassa laajoja alueita ennen opetuskäytössä olleita rakennuksia, ja niiden tultua elinkaarensa päähän, sijainti vastapäätä yliopiston pääkampusta on opiskelija-asunnoille ihanteellinen. Alueelle on valmistumassa uusi asemakaava johon on kaavoitettu sekä opiskelija-asumista, että tavanomaista asuntorakentamista, vain kilometri torilta.

Eikä tämä tähän jää, lukuisia muita hankkeita on vireillä useissa eri kaupunginosissa, niin Niinivaaralla, Penttilässä kuin Nepellä, siis lähellä Karelia-ammattikorkeakoulun kampuksia.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Onko järkee vai ei
Utelias
#1

Arvaanko oikein jos epäilen että suuri osa asukkaista tulee olemaan matu-”opiskelijoita” joille piikki on auki varsinkin kun järjestävät paskapuuroprotesteja?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Opiskelijat tulee Savonlinnan opettajankoulutuslaitokselta, siirtyviä on n. 900 oppilasta syksyllä 2018

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000