Perussuomalaiset

Jukka Wallin

Suomalaisen politiikan rappiotila

Mistä on tullut tapa erota kesken kauden puolueen puheenjohtajan ja samalla hallituksen pääministerin paikalta. Tämä on alkanut olemaan niin sanottu maan tapa, joka on lopettava.

Meillä Suomessa on tullut tavaksi jättäytyä pääministerin ja samalla puolueen puheenjohtajan paikalta pois ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Tavan aloitti aikoinaan Anneli Jäätteenmäki, joka joutui eroamaan poliittisen painostuksen johdosta. Matti Vanhanen jaksoi johtaa Suomen Keskustaa ja hallitusta melkein kahdeksan vuotta, mutta erosi kuitenkin aivan loppumetreillä. Eräs politiikan mitättömyys valittiin saattamaan kyseinen hallitus seuraaviin eduskuntavaaleihin, ja saamaan Keskustalle kammottava vaalitappio. Nytkin historia toistaa itseänsä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen eroaa tänä kesänä niin puolueen puheenjohtajan, kuin myös pääministerin toimesta, tämä on melkein jo ”rintamakarkuruutta”. Siis jättää vartiopaikan, kun huomasi että selkänsä takana on romahtava kansantalous, ja edessä on pitkä pimeyden aika. Hän on ilmoittanut hakeutuvan Euroopan komission huippuvirkaan. Kokoomuksella on siis edessään puheenjohtajan ja samalla pääministerin valinta puoluekokouksessaan kesäkuussa.

Miten on mahdollista, että hallitus pysyy pystyssä, kun suurin osa ministereistä on lähdössä Brysseliin ja samalla hallituksen kaksi keskeisintä ministeriä vaihtuu? Tämä on vain mahdollista meillä Suomessa. Olisikohan paikallaan pitää ennenaikaiset vaalit jo tulevana syksynä, kun jatkavalla hallituksella ei ole sitä mandaattia enää, kuin mitä oli kesällä 2011 vaalien jälkeen. Silloin äänestäjät antoivat nimenomaan valtuutuksen Jyrki Kataiselle muodostaa hallituksen, kun hän oli puheenjohtajana, eikä Alexander Stubbille tai Jan Vapaavuorelle. Ennenaikaisten vaalien pitäminen on myös tarpeen ratkaista poliittinen pattitilanne, mikä on muodostunut Kataisen hallituksen toiminnasta tai suoranaisista tunaroinnista.

Meidän perussuomalaisten on käytettävä kaikki mahdolliset keinot horjuttaa nykyistä hallitusta, käymällä poliittisesti sellaisten marginaaliryhmien kuten Vihreiden kimppuun, jotta he jättäisivät hallituksen. Ville Niinistön poliittinen ylimielisyys on hyväksi meille. Hänen luotsaamansa puolue on lisännyt toiminnallaan työttömyyttä ja ajanut teollisuuden Kiinaan

Vasemmistoliitto uskalsi poistua Kataisen hallituksesta ennenaikaisesti, mutta Vihreät empivät vielä. Uskon että viimeistään kesälomien jälkeen elokuussa tulee heidänkin aika jättää uppoava laiva, kun suurimmat syylliset ovat poistuneet esiripun taakse. Mitään vastuunkantoa omasta ja muiden virheistä ei tarvitse kantaa, ei ainakaan poliittisesti.

Jyrki Katainen pitäisi olla puheenjohtajana ja hallituksen pääministeri ensi vuoden eduskuntavaaleihin saakka, vasta sen jälkeen hänen pitäisi erota, jos äänestäjät eivät anna luottamusta hänelle ja hänen edustamalleen politiikalle

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja